Otteluraportit


West kukonaskeleen edellä toiseen osaotteluun
Atlas Vantaa - HC West 19 - 20 (8 - 10)

[6.5.15]
Kuva: Jyri Laitinen
Maalivahti Stefan Thilman oli hyvällä pelipäällä Atlas Vantaata vastaan.
SM-liigan pronssisten mitaleiden kohtalo jätettiin ratkaistavaksi perjantaiseen toiseen osaotteluun kun HC West ja Atlas Vantaa päätyivät ensimmäisessä osaottelussa Westin yhden maalin vierasvoittoon. Toinen osa alkaa Kauniaisten Luolassa 8.5. kello 19:00 lukemista 19-20.

Kolmen viikon pelitauko näytti saaneen otteen joukkueista sillä alku oli nihkeä molemmille. West sai vipinää jalkoihinsa ensimmäisenä kun Miro Koljonen otti kapteenin ominaisuudessa roolia ja sytykkeenä toimi näyttävä 6-7 johto-osuma pelin 22. minuutilla. Roman Protsenkon ja Albert Rehnbergin kahdella maalilla West näytti karkaavan (6-9, 26 min.) mutta Atlaksen ottama aikalisä palautti verkkaisen tahdin varsin heikkotasoisen avausjakson loppuun.

Puolituntinen ei todellakaan kuulunut Westin parhaisiin jaksoihin kauden aikana mutta se oli silti parempi kuin Atlas. Kotijoukkueella pallo tuntui karkaavan joka kerta kun se yritti jotain vauhdikkaampaa kentällä. Westin puolustus piti pintansa paremmin ja kuusi pelimaalia omiin oli kelpo suoritus, kiitos Sam Kihlstedtin ja Fredrik Forssin aherruksen alueen keskustassa.

Isäntien riveistä löytyi vain kaksi pelaajaa jotka onnistuivat ohittamaan kentän parhaan pelaajan Stefan Thilmanin maalinsa suulla. Milos Maksimovic heitti kaukaa ja korkealta viisi maalia, Erkka Näntö onnistui lähempää kolmasti. Westinkään hyökkäyspäässä ei onnistujia liiemmälti ollut, Roman Protsenko teki puolet joukkueensa maaleista.

Jos avausjakso oli maalivahtien juhlaa, pisteltiin toisen jakso alku kokonaan toiseen tahtiin. Atlas oli löytänyt tauon aikana jalat ja joukkue vetäisi reilussa kolmessa minuutissa johtoon (12-11, 33 min), jonka avausjakson tuskaillut Sten Toomla kuittasi kahdella pikamaalilla. Maalivahtien ulottuville pallo toimitettiin vasta kun kello oli käynyt kymmenkunta minuuttia.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua joukkueet kulkivat edelleen tasatahtiin (15-15, 48 min) mutta Atlas otti ottelun ainoan ison tuomarivirheen avittamana 16-15 johdon Kenneth Åstrandin saatua pallon molemmat jalat viivan päällä. Heikki Laitinen heti perään kontraamaa 17-15 maalia seurasi Sten Toomlan toinen tehohetki. Mies runnoi ottelun kolme seuraavaa maalia ja palautti johtoaseman Westille, vasta kauden neljännen ottelunsa pelannut Rehnberg kontrasi Westin kahden maalin johtoon 53. minuutilla ja Atlas käytti viimeisen aikalisänsä.

Tilastomerkinnät vain Westin puolella jatkuivat vielä seuraavienkin minuuttien aikana kun Sam Kihlstedt sai kakkosen ja Toomla teki Westin viimeiseksi jäävän 17-20 osuman 55. minuutilla. Tahmeus palasi Westin hyökkäyspeliin ja Atlas pääsi lopussa kaventamaan kahdella kontramaalilla. Johtoaseman toiseen osaotteluun pelasti lopulta Thilman joka torjui loppusekunneilla Viljami Kuntsille siunaantuneen kontrauksen.

Kentän paras pelaaja ja samalla paras maalivahti oli juuri Thilman, jota tähtiraati ei kuitenkaan arvostanut 22 torjunnasta huolimatta. Tuomas Laitinen oli myös hyvä mutta ei aivan Thilmanin tasoinen. Maalinteko oli kauttaaltaan vaikeaa ja kummastakin joukkueesta löytyi vain kaksi yli kahden maalin miestä. Kentällä Protsenko ja Maksimovic hallitsivat avausjakson, Toomla oli toisen jakson paras.

Parannettavaa Westillä löytyy perjantaiksi paljon ja niistä tärkeimmät lienee parempi vauhdinpito pallon kanssa ja paluu puolustukseen, Atlaksen kolme viimeistä maalia kun syntyi pallon menetyksiä seuranneista kontrauksista. Kapasiteettia joukkueessa kyllä riittää..

Yksi aikakausi saa päätöksensä
HC West pelaa perjantaina viimeisen ottelunsa päävalmentaja Mikael Källmanin johdolla. Seitsemän kauden aikana Källman on luotsannut Westin kahteen Suomen mestaruuteen, kahteen SM-hopeaan ja yhteen pronssiin. Tuplavärisuora odottaa noutajaansa ja mikäs sen makeampaa olisikaan kuin päättää kausi kotiluolassa mitalijuhliin. Perjantaina on siis kevään viimeinen tilaisuus nähdä Källmanin HC West. Tule paikan päälle kannustamaan West voittoon ja nauttimaan hienon joukkueen kevään viimeisestä käsipallojuhlasta!

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  2 -   3
  3 -   4
  4 -   5
  6 -   6
  6 -   8
  8 - 10
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
12 - 13
14 - 14
15 - 14
17 - 16
17 - 20
19 - 20

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Roman Protsenko 6, Sten Toomla 6 (1), Sami Silfver 2, Albert Rehnberg 2, Miro Koljonen 2, Fredrik Forss 1, Jan Hagman 1, Robin Karlsson -, Sam Kihlstedt -, Alexander Lång -, Oscar Berglund -, Benjamin Nyman -, Albert Lindholm -, Stefan Thilman (mv) -, Albert Georgs (mv) -, Rony Leven (mv) -.

Atlas Vantaa: Erkka Näntö 7 (3), Milos Maksimovic 5, Heikki Laitinen 2, Filip Forsström 2, Toni Aalto 1, Kenneth Åstrand 1, Anthony Hellakoski 1, Mikk Vainikk -, Oskari Lehtonen -, Jyri Lujanen -, Mladen Cacic -, Viljami Kuntsi -, Tuomas Laitinen (mv) -, Theodotos Christou (mv) -.

Maalivahtien torjunnat:
HC West: Stefan Thilman (0-60 min.) 22/38=57,9%, 7m 0/2=0%
Albert Georgs 7m 0/1=0%
Yhteensä: Pelitilanneheitot 22/38=57,9%, 7m 0/3=0%

7 metrin heitot:
HC West: 1/1=100%

Atlas Vantaa: 3/3=100%

Ulosajot:
HC West: Sami Silfver, Sam Kihlstedt, Sten Toomla, Miro Koljonen.

Atlas Vantaa: Milos Maksimovic, Oskari Lehtonen.

Varoitukset:
HC West: Sam Kihlstedt, Roman Protsenko.

Atlas Vantaa: Kenneth Åstrand, Filip Forsström, Milos Maksimovic, Martin Noodla.

Yleisöä:
447.

Erotuomarit:
Jan Helander, Christian Westerlund.

Ottelun LähiTapiola tähtipelaajat: LähiTapiola
   Sten Toomla, HC West
Tuomas Laitinen, Atlas Vantaa
Erkka Näntö, Atlas Vantaa

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Viralliset:
Ottelufaktat »

Lisää ottelusta:
YLE Sporten 6.5.15 »
msm.finnhandball.net »

Vastapuolen versiot:
Atlas Vantaa »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Otteluohjelma »
    
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2014-2015 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004