Otteluraportit


West toi pisteet Porvoosta
Akilles - HC West 23 - 36 (13 - 17)

[26.3.14]
Kuva: Mikko Horsmanheimo
Captain is back! Sami Silfverin seitsemän kuukauden pakkoloma on ohi!
HC West kävi Porvoossa hakemassa mukaansa ohjelmanmukaiset kaksi sarjapistettä liigajumbo Akillekselta. Nihkeähkön avausjakson jälkeen West pisti puolustuspeliinsä hieman enemmän puhtia ja voitti 13 maalin marginaalilla. Loppulukemat 36-23 kuvastavat varsin hyvin joukkueiden keskiviikkoista tasoeroa.

Vierailija lähti omille teilleen ottelun alussa ja johti 11. minuutilla 7-3, mutta Akilleksen aikalisän jälkeen kesti vain vajaat kaksi minuuttia ja isännät olivat kirinneet maalin päähän (6-7). Patrik Långin kolmannella maalilla porvoolaiset tasoittivat tilanteeksi 11-11 (21 min), mutta johtoon asti Akilleksen eväät ei riittäneet.

Trio Richard Sundberg, Sergiy Shevchenko ja Jani Tuominen tekivät ottelun neljä seuraavaa maalia ja Shevchenkon entisen joukkueensa kurittaminen jatkui vielä parin osuman verran, joiden ansiosta West johti tauolla neljällä maalilla 17-13.

Westin valmentaja Mikael Källman ei puoliajan puhuttelussa vaikuttanut kovinkaan tyytyväiseltä omiensa esitykseen, joten pelaajat pistivät toisella jaksolla enemmän peliin. Theodotos Christoulle pääsi urakoimaan kun Akilleksen hyökkäyksissä haettiin nopeita ratkaisuja jotka lähtivät usein Westin puolustajien ahdistelemista heikohkoista paikoista. 18 torjuntaa puolessa tunnissa on kaiken kaikkiaan hyväksyttävä suoritus.

Liigakolmonen jyräsi hyökkäyspäässä laajalta rintamalta ja ero kasvoi ensin viideen (15-20, 37 min), sitten seitsemään (17-24, 43 min), ja kymmeneen maaliin (19-29, 47 min). Isäntien ykköspyssy Olev Eensalu oli toisella jaksolla joukkueensa yksinäinen maalihai ja miehen henkilökohtainen saldo kasvoi loppuminuuttien aikana yhdeksään.

Vartti ennen loppua kentälle marssi seitsemän kuukauden pakkoloman vihdoin päättänyt Sami Silfver, jonka kauden avausmaalia jouduttiin odottamaan minuutin verran. Nätti alaveto takakulmaan sai koko joukkueen äänekkään hyväksynnän. Källmanin mukaan Silfverin paluu pelikentille oli tämän ottelun tärkein tapahtuma, ja siihen kommenttiin on helppo yhtyä.

Ottelun maalikuninkaaksi nousi Westin Richard Sundberg, joka sai täyteen kymmenen täysosumaa. Jani Tuominen valittiin ottelun tähtipelaajaksi ja 29 torjunnan Christou sai kaksi tähteä. Akilleksen näkyvin pelaaja Eensalu täydensi tähtikatraan.

Cocksille kolmas tappio viikon sisään
SM-liigan ja Challenge cupin välillä sukkuloinut liigakärki Cocks hävisi viikko sitten Westille ja viikonloppuna Serbiassa pelatussa ottelussa pudoten jatkosta harmittavasti yhden maalin erolla, koki kolmannen tappion viikon sisään. Dicken ratkaisi käytännössä runkosarjan kakkospaikan itselleen voitettuaan Riihimäellä 27-26. Vain ihme voi enää pudottaa Lauttasaaren ylpeyden runkosarjasijoitusta.

Siuntiossa varmistettiin Atlaksen seitsemäs sija kun SIF kukisti vantaalaiset 28-23, mikä tietää sen että puolivälierissä kohtaavat varmuudella Cocks ja ÅIFK, ja hyvin suurella todennäköisyydellä Dicken ja Atlas. West aloittaa varmuudella kotona, ja vaihtoehtoja vastustajaksi on kaksi: SIF tai BK-46.

Westin ottelupari puolivälieriin ratkeaa vasta päätöskierroksilla
Sijoilla 4-6 olevat HIFK (22 ottelua/24 pistettä), BK-46 (21/21) ja SIF (22/21) voivat vielä vaihtaa sijoituksiaan sillä joukkueilla on jäljellä pari keskinäistä ottelua. Länsi-uudenmaan kaksikko kohtaa toisensa heti maaottelutauon jälkeen 9.4. Siuntiossa, ja SIF:n viimeinen ottelu on kotona 12.4. Westiä vastaan. Samaan aikaan kohtaavat Helsingissä HIFK ja BK-46.

Molemmissa peleissä saatetaan nähdä jos ei muuta niin ainakin jo esimakua ja asetelmien hakua tuleviiin Play off-peleihin. HIFK:lle tuonee lisähaasteita valmentaja Kenneth Bäcklundille tuomittu kahden ottelun toimitsijakielto.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  2 -   4
  3 -   6
  8 - 10
10 - 11
11 - 14
13 - 17
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
15 - 19
17 - 22
19 - 27
20 - 30
21 - 32
23 - 36

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Richard Sundberg 10, Jani Tuominen 6, Sergiy Shevchenko 6 (2), Joona Raerinne 5, Fredrik Forss 4, Sten Toomla 3, Sami Silfver 2, Anthon Nyström -, Oscar Berglund -, Benjamin Nyman -, Anders Genberg -, Theodotos Christou (mv) -, Kim Davidson (mv) -.

Akilles: Olev Eensalu 9 (2), Joel Ahlgren 3, Patrik Lång 3, Alexander Lång 3 (1), Henri Storsjö 3, Ric Liljendal 1, Taavi Tibar 1, Simon Blomfeldt -, Petri Lindfors -, Robert Holmberg -, Sam Mannonen -, Thomas Holmberg -, Robin Borgman (mv) -, Atte Pakarinen (mv) -, Johnny Blomqvist (mv) -.

Maalivahtien torjunnat:
HC West: Theodotos Christou (0-60 min.) 28/48=58,3%, 7m 1/3=50%
Kim Davidson 7m 0/1=0%
Yhteensä: Pelitilanneheitot 28/48=58,3%, 7m 1/4=25%

Ulosajot:
HC West: Richard Sundberg.

Akilles: Simon Blomfeldt, Olev Eensalu.

Varoitukset:
HC West: Jani Tuominen, Fredrik Forss, Sergiy Shevchenko.

Akilles: Alexander Lång, Olev Eensalu.

Yleisöä:
137.

Erotuomarit:
Anton Ekström, Krister Illman.

Ottelun LähiTapiola tähtipelaajat: LähiTapiola
   Jani Tuominen, HC West
Theodotos Christou, HC West
Olev Eensalu, Akilles

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat »

Lisää ottelusta:
Handisliiga.fi »

Vastapuolen versio:
Akilles »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2013-2014 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004