Otteluraportit


Dickenin leveys riitti voittoon
Dicken - HC West 31 - 24 (17 - 13)

[15.3.14]
Kuva: Mikko Horsmanheimo
Jani Tuomisen rankkarit olivat myrkkyä Dickenin maalivahdeille.
Dickenin ja HC Westin väliset liigapelit kulkivat runkosarjan osalta alusta loppuun kotivoittoisesti. Pirkkolassa pelatun ottelun 31-24 (17-13) voittanut Dicken otti samalla tiukan otteen runkosarjan kakkossijasta.

West pääsi otteluun hyvin mukaan ja johti pariin otteeseen kahdella maalilla, vain menettääkseen molemmilla kerroilla johdon nopeasti ja halvalla kun Dicken hyödynsi Westin hyökkäyspään tekniset virheet kontrauksilla.

Jani Tuomisen seitsemänmetrisen 10. peliminuutilla (6-7) ja heti perään Benny Bromanin Joona Hertolalle tarjoaman avopaikan jälkeen käsipallon hienoudet jätettiin toviksi sivuun. Vauhti 10. ja 14. peliminuutin välillä nousi äärimmäisyyksiin eikä kumpikaan joukkue sitä oikein osannut hallita.

Mitä pitemmälle avausjakso eteni, sitä paremmin laajemman materiaalin Dicken sai otteen pelistä. Westin hyökkäyksistä katosi terä ja Dicken pääsi käyttämään aseitaan. Avausjakson toisen puoliskon aikana Dicken karkasi pahimmillaan viiden maalin johtoon, taukolukemat viimeisteli Richard Sundberg yliajan vapaaheitosta ohi punaisen muurin ja maalivahti Mikael Mäkelän.

Toisen jakson alku oli Westin kannalta kaikkea muuta kuin toivottu. Maalipaikkoja ei hyödynnetty ja Sundbergin aikainen kaksiminuuttinen vei Westin jo kuuden maalin takaa-ajoasemaan. Kun Anton Remylle vielä ylivoiman jatkoksi lahjoitettiin tuomarisekoilulla ilmainen kontra, josta tuli 20-13, oli Westin pakko käyttää viimeinen aikalisänsä.

Takaa-ajossa riitti eväitä neljän maalin päähän (24-20, 47 min.) mutta ei lähemmäs, siitä piti huolen kotijoukkueen tappavan tehokas ylivoima. Timmy Thor ja Valdar Noodla juonivat kolme maalia kahteen minuuttiin ja peli oli sillä selvä (28-20, 52 min).

Dickenin pelinrakentelusta kantoi Benny Broman suurimman vastuun ja oli alati vaarallinen. Muutenkin vastustaja oli tasaisen varma ilman heikkoa lenkkiä. Asemapelissä West ja Dicken olivat tasaväkisiä, erot tulostaululle syntyivät vastaiskuista ja erikoistilanteista.

Westin pelissä oli viitteitä paremmasta mutta voittoon asti se ei leveämmällä arsenaalilla operoinutta Dickeniä vastaan riittänyt. Maalivahtityöskentely kesti pitkästä aikaa vertailun vastustajaan kun Albert Georgs kaappasi 15 koppia. Anders Genberg oli Westin ilonaiheissa useimmiten mukana ja Jani Tuomisen kevätvire kestää.

Cocks kukisti serbit
Viikonlopun liigaotteluissa HIFK ja Atlas hakivat vieraspisteet Turusta ja Porvoosta. Westin seuraava vastustaja Cocks voitti lauantaina kotiottelunsa Challenge cupissa serbialaista RK Metaloplastika Sabacia vastaan 23-17 ja hakee jatkopaikkaa ensi lauantaina vieraissa. Väliin mahtuu yksi liigaottelu Kauniaisissa, jonne Cocks saapuu keskiviikkona kello 19:00.

Kuva: Erik Lähteenmäki

Kuvia ottelusta:
© Erik Lähteenmäki »

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  3 -   4
  7 -   7
  9 -   8
12 -   9
15 - 10
17 - 13
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
20 - 15
23 - 16
24 - 18
27 - 20
30 - 21
31 - 24

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Jani Tuominen 7 (4), Richard Sundberg 6, Sergiy Shevchenko 4, Fredrik Forss 3, Joona Raerinne 2, Anders Genberg 1, Benjamin Nyman 1, Anthon Nyström -, Oscar Berglund -, Sten Toomla -, Albert Georgs (mv) -, Theodotos Christou (mv) -.

Dicken: Timmy Thor 7 (4), Anton Remy 7, Benny Broman 6, Joacim Broman 4, Valdar Noodla 3, Joona Hertola 2, Casimir Stierncreutz 1, Ben Weber 1, Teemu Hertola -, Thomas Hollfast -, Filip Söderlund -, Philip Ahlgren -, Mikael Usvalahti -, Mikael Mäkelä (mv) -, Patrik Roslander (mv) -, Filip Lindahl (mv) -.

Maalivahtien torjunnat:
HC West: Albert Georgs (0-60 min.) 15/42=35,7%, 7m 0/2=0%
Theodotos Christou 7m 0/2=0%
Yhteensä: Pelitilanneheitot 15/42=35,7%, 7m 0/4=0%

Ulosajot:
HC West: Richard Sundberg 2, Sten Toomla 2.

Dicken: Joona Hertola 2, Ben Weber.

Varoitukset:
HC West: Fredrik Forss, Richard Sundberg, Mikael Källman.

Dicken: Joona Hertola, Teemu Hertola, Ben Weber.

Yleisöä:
395.

Erotuomarit:
Jan Rönnberg, Jan Helander.

Ottelun LähiTapiola tähtipelaajat: LähiTapiola
   Anton Remy, Dicken
Mikael Mäkelä, Dicken
Jani Tuominen, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat »

Lisää ottelusta:
YLE Sporten 15.3.14 »
Handisliiga.fi »
Hufvudstadsbladet 16.3.14 »

Vastapuolen versio:
Dicken »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2013-2014 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004