Otteluraportit


West jaksoi vain avausjakson
HC West - Atlas 28 - 21 (15 - 6)

[11.12.13]
Kuva: Mikko Horsmanheimo
Joona Raerinteen heitot takasivat Westille makoisan kotivoiton Atlaksesta.
HC West intoutui ajoittain huippupeliin vuoden viimeisessä kotiottelussaan Atlasta vastaan, ja sen ansiosta ottelun voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä missään vaiheessa ottelua. Isännät näyttivät vahvuutensa parhaiten ensimmäisten kymmenen minuutin aikana, jonka aikana West karkasi 8-1 johtoon.

Atlaksen avausjakson ainoa valonpilkahdus osui erän puolivälin tietämille kun se hyödynsi Westin löysäilyn ja kavensi kolmen maalin verran (8-4, 17 min), vain todetakseen että West löi lisää pökköä pesään. Reilussa kahdessa minuutissa West teki kolme maalia putkeen (11-4, 19 min), ja paineli tauolle 15-6 johtoasemassa.

Ottelun toinen puolisko meni sitten maalintekokilpailuksi jossa sinipaidat olivat etevämpiä. Westiä ei puolustaminen enää suuremmin motivoinut ja Atlas kavensi eroa 1-2 maalilla per viisiminuuttinen kiristäen, paitsi West-valmentaja Mikael Källmanin hermoja, myös otteluun orastavan kilpailun voittajasta (21-18, 49 min). Tuo kilpailu tosin tyrehtyi kun West vei Richard Sundbergin kärsimän kaksiminuuttisen maalein 2-0 ja venytti eron jälleen viiteen maaliin (23-18, 51 min). Lopussa West oli jälleen terävämpi ja kulki 28-21 voittoon.

Vierasjoukkue Atlaksen joukoista nousi läpi ottelun tarkkoja heittoja nakuttanut Toni Aalto, joka oli jälleen joukkueensa tehokkain kuudella osumallaan. Tuomas Laitinen oli avausjaksolla vaikeuksissa mutta torjui toisella jaksolla mainiosti ja nousi ottelun tähdistöön, vain pykälän verran virkaveljeään Theodotos Christouta heikompana. Heikki Laitinen teki laidasta nättejä maaleja.

Westiä ei vastustaja tuntunut alkua ja loppua lukuunottamatta juurikaan sytyttävän. Joukkue aloitti ottelun erinomaisesti, luuli sen riittävän ja teki jatkossa vain tarvittavan, kunnes huomasi että voittoon vaaditaankin vielä rutkasti töitä. Lopullinen ratkaisu tuli alivoimamaaleilla, joista vastasivat ottelun paras pelaaja Joona Raerinne sekä Anders Genberg. Fredrik Forss taisteli erinomaisesti ja ohitti Laitisen viidesti viivalta, mutta olisi voinut paikkojensa puolesta hyvin tuplata maalisaldonsa. Isäntien asenne oli pitkän aikaa pahasti pakkasella ja onnistui vasta pakon edessä pitämään pintansa.

ÅIFK harppasi kohti Play offeja
Cocks kuittasi lokakuussa vierasottelussaan SIF:lle kärsimänsä tappion ottamalla selvän 36-29 voiton ja jatkaa edelleen vain tuon yhden tappion rasittamana liigan piikkipaikalla. Porvoossa Akilles ei vieläkään onnistunut avaamaan pistetiliään kun ÅIFK oli toistamiseen porvoolaisia parempi, nyt maalein 35-31.

Liigakierros saadaan päätökseen lauantaina kun Dicken ja HIFK kohtaavat Pirkkolassa. Miesten lisäksi lauantai-iltapäivänä kohtaavat myös samojen seurojen naisten, T99-tyttöjen sekä P00-poikien joukkueet.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  5 -   1
  8 -   2
  8 -   3
11 -   5
14 -   5
15 -   6
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
17 - 10
18 - 12
21 - 16
22 - 18
25 - 19
28 - 21

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Joona Raerinne 7, Richard Sundberg 6, Fredrik Forss 5, Miro Koljonen 5 (1), Axel Carlander 2, Sten Toomla 2, Anders Genberg 1, Jani Tuominen -), Oscar Berglund -, Theodotos Christou (mv) -, Kim Davidson (mv) -.

Atlas: Toni Aalto 6, Heikki Laitinen 4, Nicklas Borodulin 3 (3), Mikk Vainikk 3, Tuomas Witikka 2, Erkka Näntö 2, Jyri Lujanen 1, Arto Starck -, Tapio Laitinen -, Viljami Kuntsi -, Tuomas Laitinen (mv) -, Petri Suihkonen (mv) -.

Maalivahtien torjunnat:
HC West: Theodotos Christou (0-60 min.) 18/36=50,0%, 7m 0/2=0%
Kim Davidson 7m 0/1=0%
Yhteensä: Pelitilanneheitot 18/36=50,0%, 7m 0/3=0%

Ulosajot:
HC West: Fredrik Forss, Anders Genberg, Richard Sundberg.

Atlas: Nicklas Borodulin, Erkka Näntö.

Varoitukset:
HC West: Fredrik Forss, Anders Genberg.

Atlas: Heikki Laitinen.

Yleisöä:
189.

Erotuomarit:
Anton Ekström, Krister Illman.

Ottelun LähiTapiola tähtipelaajat: LähiTapiola
   Joona Raerinne, HC West
Theodotos Christou, HC West
Tuomas Laitinen, Atlas

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat »

Lisää ottelusta:
YLE Sporten 11.12.13 »
Handisliiga.fi »

Vastapuolen versio:
Atlas »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2013-2014 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004