Otteluraportit


SIF pisti hanttiin mutta sai taipua Westille
HC West - SIF 27 - 21 (10 - 11)

[30.11.13]
Kuva: Mikko Horsmanheimo
Theodotos Christoun torjunnat siivittivät Westin kotivoittoon SIF:stä.
HC West ja SIF tarjosivat Luolassa vauhdikkaan käsipallo-ottelun kun joukkueet kohtasivat toisen kerran kuluvan kauden liigassa. SIF pääsi ottelun alussa parempaan vauhtiin ja ehti käydä neljän maalin johdossa ennen kuin päätypressujen tamppaamiseen keskittynyt kotijoukkue avasi maalitilinsä.

Hyökkäyspään hermoilu paistoi läpi molempien otteissa ottleun alussa. SIF:n Jaan Kauge avasi maalihanat kun ottelua oli käyty neljä ja puoli minuuttia, Westin kuparinen rikottiin vasta nelisen minuuttia myöhemmin kun Richard Sundbergin kääntöheitto ohitti hyvin aloittaneen Mika Malassun. Ricken osumaa ehti edeltää kolme muutakin SIF-maalia ja Mikael Källmanin kauden varhaisin aikalisä ajassa 7:38 ja tilanteessa 0-4.

SIF hallitsi avausjaksoa jatkossakin pitkään. Christoffer Modig, Niklas Sillman ja Albert Rehnberg olivat hyvällä pelipäällä ja aiheuttivat vaikeuksia Westin puolustukselle, jolla oli yritystä mutta väärinlaskut ja -ymmärrykset seurasivat toisiaan. Vartin kohdalla SIF johti jo viidellä maalilla (3-8), mutta Jani Tuomisen kertakaikkisen upea tahtomaali toi Westin hyökkäyksiin sävyn jota oli odoteltu.

Tunnetta peliin toi pari West-jäähyä, joista varsinkin Anders Genbergin hipoi käsittämätöntä sekoilua muutoin varsin hyvin vislanneelta tuomarikaksikolta. Ero kutistui maali maalilta ja puntit tasattiin lopulta viimeisellä minuutilla kun Tuominen tasoitti seitsemästä metristä tilanteeksi 10-10. Jakson viimeisen osuman teki SIF:n Rehnberg laidasta juuri ennen taukosummeria, ylivoimalla.

Erätauko teki Westille hyvää ja kopissa juonitut parannukset peliin toivat liikettä, jolla West otti ensin johtoaseman ja karkasi nopeasti kolmen maalin pakomatkalle (16-13, 38 min). SIF:n maalinteko kävi yhä vaivalloisemmaksi kun Westin muuri esti parhaille paikoille pääsyt. Kun puolustus toimi, pääsi West vastaiskuihin, joilla ero repesi enimmillään seitsemään maaliin (24-17, 54 min).

Theodotos Christou pelasi alusta alkaen tasavarman ottelun, jossa torjunnat vain paranivat loppua kohden. Jo ennen taukoa kaksi kontraa pysäyttänyt Toto oli erityisesti toisella jaksolla huomattavasti virkaveljiään parempi. Westin kaksi parasta maalintekijää kauden liigassa (Sundberg ja Miro Koljonen) saivat nyt kasaan vain kaksi maalia mieheen, mutta joukkueena kun pelataan, löytyi ratkaisijoita nyt muualta.

Avausjaksolla Joona Raerinne teki hyvää puolustustyöskentelyä mutta oli täysin ulalla pallon kanssa, mutta kun tauolla kerrottiin minne pelivälineen voi toimittaa, alkoi tapahtua. Pitkä-Joona tykitti toisella jaksolla kaikkiaan viisi maalia ja nousi Jani Tuomisen kannassa kentän toiseksi tehokkaimmaksi.

Raerinteen fokuksen siirryttyä enemmän hyökkäyspäähän, otti Sam Kihlstedt isompaa roolia puolustuspäässä. Hieno iltapuhde erityisesti puolustuksessa uurastajana, mutta myös tehokkaana viimeistelijänä palkittiin kahdella tähdellä. Kihlstedtin ohella kolmeen maaliin ylsivät myös Anders Genberg ja Sten Toomla. SIF:n maalinteko jakaantui todella tasaisesti kun kolmelle pelaajalle merkittiin neljä osumaa. Mika Malassu oli varsinkin avausjaksolla varma maalissa.

Cocks jatkaa Challenge cupissa
Cocks selvitti viikonloppuna tiensä EHF Challenge cupin 16 parhaan joukkoon voitettuaan kahdesti italialaisen Pallamano Pressanon. Liigassa Dicken murjoi ÅIFK:ta 40-26 ja tasapisteissä Westin kanssa ollut liiganelonen HIFK kärsi Karjaalla BK-46:lle 34-25 tappion ottelussa, jota voisi luonnehtia neljän pisteen otteluksi.

Ja lisää neljän pisteen otteluita on tähtirinnoille tiedossa jo keskiviikkona kun West kohtaa vierasottelussa HIFK:n. Ottelu Helsingin Urheilutalossa alkaa kello 19:00.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  0 -   2
  2 -   5
  4 -   8
  6 -   9
  8 - 10
10 - 11
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
13 - 13
17 - 14
18 - 15
22 - 17
25 - 18
27 - 21

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Jani Tuominen 7 (3), Joona Raerinne 6, Sam Kihlstedt 3, Anders Genberg 3, Sten Toomla 3, Richard Sundberg 2, Miro Koljonen 2, Axel Carlander 1, Oscar Berglund -, Fredrik Forss -, Benjamin Nyman -, Theodotos Christou (mv) -, Albert Georgs (mv) -, Kim Davidson (mv) -.

SIF: Stig Thilman 4, Albert Rehnberg 4, Christoffer Modig 4, Janne Korpimäki 3 (2), Gustav Svanbäck 2, Jaan Kauge 2, Anton Luuppala 1, Niklas Sillman 1, Christoffer Holm -, Antti Tahvanainen -, Alexander Holmberg -, Vincent Voutilainen -, Vidar Cabell -, Mika Malassu (mv) -, Richard Rehnberg (mv) -.

Maalivahtien torjunnat:
HC West: Theodotos Christou (0-60 min.) 15/34=44,1%, 7m 0/2=0%

Ulosajot:
HC West: Jani Tuominen, Anders Genberg, Richard Sundberg 2.

SIF: Alexander Holmberg, Niklas Sillman, Vidar Cabell.

Varoitukset:
HC West: Jani Tuominen, Sten Toomla, Miro Koljonen.

SIF: Jaan Kauge, Christoffer Modig, Niklas Sillman.

Yleisöä:
238.

Erotuomarit:
Jan-Erik Leandersson, Christopher Metsämäki.

Ottelun LähiTapiola tähtipelaajat: LähiTapiola
   Theodotos Christou, HC West
Sam Kihlstedt, HC West
Albert Rehnberg, SIF

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat »

Lisää ottelusta:
YLE Sporten 30.11.13 »
YLE Sporten 30.11.13 »
Handisliiga.fi »

Vastapuolen versio:
SIF »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2013-2014 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004