Otteluraportit


Porvoossa taas tervanjuontia
Akilles - HC West 29 - 32 (17 - 18)

[24.11.13]
Kuva: Mikko Horsmanheimo
Akilles-ottelun kolmen tähden pelaaja Richard Sundberg rikkoi ottelussa 300 SM-maalin rajapyykin.
HC West päätti SM-liigan runkosarjan ensimmäisen kolmanneksen voittamalla jumbojoukkue Akilleksen Porvoossa.

Läpihuutojuttua ei ottelusta tälläkään kerralla tullut sillä Akilles pysyi Sergei Shevchenkon maaleilla ja Robin Borgmanin torjunnoilla pitkään kannassa. Ottelun 2.5 minuuttia kestäneet ratkaisuvaiheet nähtiin toisen puoliajan loppupuoliskolla.

Liekö syynä sunnuntaipeli [ ;) ], mutta West ei tahtonut oikein innostua puolustamaan, joten ei ole ihme että kumpikaan joukkueen maalivahdeista ei juuri torjunnoilla juhlinut.

Akilleksen Sergei Shevchenkon ratkaisut eivät kovinkaan yllättävistä paikoista tulleet mutta niin vain pallot sujahtivat tuon tuostakin maaliin. Mies latoi ottelussa kaikkiaan 14 maalia, eli puolet joukkueensa maaleista. Ison osan maaleista saa toki Westin puolustus ottaa omalle kontolleen.

Hyökkäyspäässä West sen sijaan pelasi juonikkaasti ja vinhat kuviot avasivat valtavia aukkoja kotijoukkueen puolustuksen keskelle. 18 maalia puolessa tunnissa ei ole huono suoritus ketään vastaan, ja vain Borgmanin torjunnat estivät Westin suuremman taukojohdon. Omaan päähän päästetyt 17 maalia sen sijaan ei täysin tyydyttänyt West-luotsi Mikael Källmania.

Maalijuhla jatkui myös toisen jakson alkupuoliskon. West kävi pariin otteeseen kahden maalin johdossa (21-23, 22-24) mutta lopullista ratkaisua saatiin odottaa vielä tovi. Tarvittiin Akilleksen johtomaali että herätys saatiin aikaan. Olev Eensalun 25-24 maalin jälkeen West ryhdistäytyi. Ensin Axel Carlander paineli röyhkeästi kontran loppuun asti ja tasoitti pelin (47 min.) ja Sam Kihlstedt palautti viivalta Westin johtoon (25-26, 49 min).

49. ja 52. peliminuutin väliin mahtui sitten ottelun kääntyminen lopullisesti West-merkkiseksi. Tapahtumien alkuvyöry lähti Theodotos Christoun reaktiotorjunnalla, joka pysäytti Shevchenkon heiton. Richard Sundberg runnoi puolinopeasta Westin kahden maalin johtoon, heti perään käsittämättömästä syystä Akilleksen maalilla hyvän pelin pelannut Borgman vaihdettiin jo avausjaksolla epävarmemmin esiintyneeseen Johnny Blomqvistiin. Miro Koljonen sai toivottaa kylmän maalivahdin tervetulleeksi kontraamalla Westin ensimmäisen kerran kolmen maalin johtoon. 52. minuutilla Christou venytti jälleen pallon tielle ja Sundberg viimeisteli kovalla hyppyheitolla 25-29.

Porvoolaiset kävivät vielä kahden maalin päässä Akilleksen laiturin Patrik Långin taitavalla laitaskruiballa, mutta kun loput maalit tehtiin vuoronperään, jäi Westin voittomarginaaliksi kolme maalia, 29-32.

Akilles eli kahden miehen tekohengityksellä. Shevchenko nousi maaleineen liigan maalipörssin kärkeen ja Borgmanin hartioidenseutu lienee mustelmilla vieraiden pommitettua palloja Westissäkin aikanaan käsipallo-oppia haalineen maalivahdin ulottuville.

Westistä löytyi toisella jaksolla sen verran kunnianhimoa että pääsi hieman rutiinisuoritusta paremmalle tasolle. Sundberg, Sten Toomla ja Joona Raerinne olivat tehokkaimmat maalipyssyt. Puolustusmuuri sen sijaan ei ollut oikein tehtäviensä tasalla. Maalivahtiruletti pyöri ottelussa tiuhaan kun molemmat valmentajat hakivat alati parempaa. Christou onnistui toisella jaksolla ensimmäistä paremmin.

Cocks vei kärkiottelun ja nousi sarjajohtoon
SM-liigan runkosarjasta on nyt pelattu kolmasosa, jokaisen joukkueen kohdattua toisensa kertaalleen. Tasainen neljän kärki on ottanut pienen etumatkan muihin. Vain yhden ottelun hävinnyttä Cocksia (14 pistettä) seuraa kolme joukkuetta 12 pisteessä.

Ryhmä Dicken, HC West ja HIFK ei monia yllättäne. Kolmikon keskinäiset ottelut menivät komeasti ristiin kun West voitti HIFK:n mutta hävisi Dickenille, Dicken puolestaan kärsi HIFK:lle tappion.

BK-46 hallinnoi sarjataulukon keskiriviä kahdesalla pisteellään, kaksi pistettä karjaalaisten perässä tulee käsi kädessä Atlas ja SIF. ÅIFK:lle sarjakauden alku on tuottanut vain kotivoiton Akilleksesta, porvoolaiset joutuvat yrittämään avausvoittoaan seuraavalla kolmanneksella.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  4 -   3
  7 -   5
10 -   9
12 - 14
16 - 16
17 - 18
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
19 - 21
21 - 23
24 - 24
25 - 27
27 - 29
29 - 32

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Richard Sundberg 8, Sten Toomla 6, Joona Raerinne 5, Jani Tuominen 4 (1, Anders Genberg 3, Miro Koljonen 3, Sam Kihlstedt 2, Axel Carlander 1, Anthon Nyström -, Fredrik Forss -, Benjamin Nyman -, Albert Georgs (mv) -, Theodotos Christou (mv) -, Kim Davidson (mv) -.

Akilles: Sergiy Shevchenko 14 (2), Patrik Lång 5, Ric Liljendal 3, Olev Eensalu 3, Taavi Tibar 2, Joel Ahlgren 1, Tom Mannonen 1, Simon Blomfeldt -, Petri Lindfors -, Robert Holmberg -, Thomas Holmberg -, Robin Borgman (mv) -, Johnny Blomqvist (mv) -.

Maalivahtien torjunnat:
HC West: Albert Georgs (0-10, 25-37 min.) 5/16=31,3%, 7m 0/2=0% Theodotos Christou (11-24, 38-60 min.) 14/30=46,6% Yhteensä: Pelitilanneheitot 19/46=41,3%, 7m 0/2=0%

Ulosajot:
HC West: Richard Sundberg 3, Sten Toomla.

Akilles:

Varoitukset:
HC West: Sam Kihlstedt, Fredrik Forss, Joona Raerinne.

Akilles:

Yleisöä:
166.

Erotuomarit:
Jan Rönnberg, Harri Nieminen.

Ottelun LähiTapiola tähtipelaajat: LähiTapiola
   Richard Sundberg, HC West
Sergei Shevchenko, Akilles
Robin Borgman, Akilles

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat »

Lisää ottelusta:
Handisliiga.fi »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »
HC Westin joukkuekohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
Akilles »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2013-2014 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004