Otteluraportit


Voimaton West katkesi Pirkkolassa
Dicken - HC West 28 - 17 (11 - 6)

[6.11.13]
Kuva: Mikko Horsmanheimo
Maalivahti Theodotos Christou oli Westin ainoa kestävä valopilkku liigaottelussa Dickeniä vastaan.
HC West kyykistyi toden teolla keskiviikkoiltana SM-liigan kärkiottelussa Pirkkolassa. Mallikkaan avauskymmenminuuttisen jälkeen joukkueen suunta lähti jyrkästi alamäkeen ja tuloksena oli liigakauden ensimmäinen tappio. Voittajasta ei 28-17 (11-6) päättyneessä ottelussa todellakaan jäänyt epäselvyyttä.

Ottelu lähti toki erinomaisesti liikkeelle. Kuudessa minuutissa West ansaitsi 4-0 johtoaseman, jonka kiinnikuromiseen Dicken joutui käyttämään aikalisän jo ajassa 6:30. Valdar Noodla rikkoi isäntien kuparisen vasta kun yhdeksän peliminuuttia oli jo täyttynyt, ja samoihin aikoihin Westin tuskailu hyökkäyspäässä oli jo alkanut.

Paikkoja saatiin kyllä tehtyä mutta viimeistelyssä oli sihti hukassa. 14. minuutilla Dicken oli saanut eron kiinni Timmy Thorin hattutempulla, ja kotijoukkue nousi Anton Remyn kontrauksella ensimmäisen kerran johtoon ajassa 18:08, johon pelikello myös pysäytettiin Westin aikalisän merkiksi.

Sinipaitojen alakulo syveni ja hampaiden kiristely kasvoi kun palloja ei saatu maaliin mistään, ja jos saatiinkin, joutui West yrittämään uudelleen turhan hätäisen vihellyksen saattelemana. Liigan maalikunkun Richard Sundbergin ensimmäinen osuma päätti Westin maalittoman jakson 22. minuutilla (9-6), Dicken puolestaan onnistui ennen taukoa vielä kahdesti.

Kun Sten Toomla passitettiin vielä kaksiminuuttiselle kolme sekuntia ennen taukoa, ei toisen jakson alusta ollut odotettavissa helppoa, eikä se sitä totisesti ollutkaan. Dicken teki ylivoimalla kolme maalia ja masensi Westin lopullisesti (14-6, 31 min). Toinen jakso oli sitten mitä oli ja nöyrimmillään West oli 12 minuuttia ennen loppua kun Dicken oli iloitellut itsensä 23-11 johtoon.

Isoimmat herrat talossa olivat jälleen Westin pysäyttänyt maalivahti Patrik Roslander, rankkarinsa varmasti viimeistellyt vauhtikone Timmy Thor ja rutinoitunut Valdar Noodla, jonka pelistä ei virheitä löytynyt suurennuslasillakaan. Westin ainoa valonpilkahdus oli varsinkin avausjaksolla paraatista toiseen venynyt Theodotos Christou. Axel Carlander ja Joona Raerinne pääsi ajoittain taskulampputasolle, muuten oli synkempää.

Miesten maajoukkueen Georgian matkan jälkimainingeissa yksi sun toinen Suomea edustanut joutui jättämään illan ottelun väliin. Westiä kirpaisi Miro Koljosen poissaolo todella rankasti, eikä Richard Sundberginkaan pelaaminen ollut 100% varmaa vielä hetki ennen ottelua. Myös Benny Broman esiintyi jonkin verran normaalia vaisummin. Samalla näytti selviävän myös se mikä Georgiassa meni erätauon jälkeen pieleen.

Yleisö löysi katsomot
Riihimäellä matkavero oli poistanut Cocksin ja BK-46:n ottelusta kokonaan mm. Antti Valon, Teemu Tammisen ja Olli-Pekka Korpimäen. Liigan suursuosikin, ja Westin seuraavan vastustajan, riveistä nousi esiin 13 maalia viimeistellyt Niko Leikama, jonka johdolla isännät kukistivat karjaalaiset maalein 38-29.

Turussa HIFK haki molemmat sarjapisteet mukaansa lukemin 32-28, ja jumbofinaalissa Atlas käänsi puoliajan ahdingon (13-12) 25-28 voitokseen ja sai juhlittavakseen viimeiseen Play off-paikkaan tällä hetkellä oikeuttavat avauspisteensä.

Maininnan arvoinen huomio keskiviikkoillan otteluista on se, että yleisö näyttäisi maaotteluiden lisäksi löytäneen myös liigapelit. Kolmessa ottelussa neljästä katsomoa kansoitti reilut 300 katsojaa, ainoastaan Porvoossa jäätiin rajan alle. Toivottavasti trendi on paitsi nouseva, myös säilyvä, sillä liigasta näyttäisi olevan tulossa jännittävä: kun 6-7 ottelua on pelattu, on kärkinelikko kahden pisteen sisällä toisistaan.

Fiilistä voi hakea jo tulevan lauantain avoimien ovien ottelusta Atlas-ÅIFK, joka pelataan nuorten Aktia cupin yhteydessä Energia-Areenalla Myyrmäessä kello 19:00 alkaen.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  0 -   3
  2 -   4
  4 -   4
  8 -   5
  9 -   6
11 -   6
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
15 -   8
18 - 11
21 - 11
24 - 13
27 - 15
28 - 17

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Joona Raerinne 5, Fredrik Forss 4, Sten Toomla 4, Axel Carlander 2, Anders Genberg 1, Richard Sundberg 1, Alexander Nysten -, Jani Tuominen -, Sam Kihlstedt -, Anthon Nyström -, Benjamin Nyman -, Theodotos Christou (mv) -, Albert Georgs (mv) -.

Dicken: Timmy Thor 7 (4), Valdar Noodla 6, Anton Remy 6, Joacim Broman 3, Benny Broman 2, Philip Ahlgren 2, Teemu Hertola 1, Filip Söderlund 1, Mikael Knus -, Casimir Stierncreutz -, Anton Usvalahti -, Jukka Kamula -, Max Knuts -, Mikael Usvalahti -, Patrik Roslander (mv) -, Mikael Mäkelä (mv) -.

Maalivahtien torjunnat:
HC West: Theodotos Christou (0-52 min.) 18/41=43,9%, 7m 0/3=0% Albert Georgs (52-60 min.) 1/2=50%, 7m 0/1=0% Yhteensä: Pelitilanneheitot 19/43=44,2%, 7m 0/4=0%

Ulosajot:
HC West: Sten Toomla, Richard Sundberg 2.

Dicken: Joacim Broman, Max Knuts.

Varoitukset:
HC West: Joona Raerinne.

Dicken: Joacim Broman, Anton Remy.

Yleisöä:
320.

Erotuomarit:
Christopher Metsämäki, Jan-Erik Leandersson

Ottelun LähiTapiola tähtipelaajat: LähiTapiola
   Anton Remy, Dicken
Patrik Roslander, Dicken
Valdar Noodla, Dicken

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat »

Lisää ottelusta:
YLE Sporten 6.11.13 »
Handisliiga.fi »
Hufvudstadsbladet 6.11.13 »

Vastapuolen versio:
Dicken »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2013-2014 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004