Otteluraportit


Westin pallotempo pudotti SIF:n kyydistä
SIF - HC West 19 - 34 (6 - 19)

[28.9.13]
Kuva: Mikko Horsmanheimo
Richard Sundbergille, kuten HC Westillekään, ei löytynyt Siuntiossa pysäyttäjää.
HC Westin avausjakso Siuntiossa ei jättänyt kenellekään epäselvyyttä siitä kumpi joukkueista vie sarjapisteet itselleen. Sinikone mylläsi kotijoukkueen puolustuksen täysin sekaisin. Nyt nähtyyn pelinopeuteen on Westin, tai minkään muunkaan suomalaisjoukkueen, hyökkäyspelissä harvoin päästy.

Maaginen alku, neljässä minuutissa 0-4 pakotti SIF:n ensimmäiseen aikalisään jo ajassa 4:34. Totuuden nimessä ero olisi voinut olla jo hurjempikin sillä vain Mika Malassun kaksi huipputorjuntaa ja tolpat estivät jopa tuplaeron siinä vaiheessa ottelua.

Ainoastaan Westin senttereillä oli ottelussa vaikeuksia maalinteossa. Fredrik Forss harjoitteli maalintekoa ottelun aikana kaikkiaan viidesti, tuloksetta. Sam Kihlstedt avasi pelikautensa onnistumalla kahdesti, ja kartutti joukkueen sakkokassaa yhden heiton jälkimainingeissa.

SIF lähti otteluun ilman keuhkoputkentulehduksesta kärsivää Patrik Grönbergiä ja se näkyi joukkueen hyökkäyspelissä. Oikean takamiehen tontille ei löytynyt mittoja täyttävää korvaajaa ja Westin puolustus saikin ohjattua SIF:n yritykset ponnettomiksi. Kun maalivahti Theodotos Christoukin ylti ajoittain akrobaattisilla tempuilla pallon eteen, oli kilpailu voittajasta nopeasti ohi.

Avausjakson maalissa pelannut Toto nautiskeli maalillaan kevyellä jalalla liikkuneen puolustusmuurin varjossa seitsemän torjunnan verran ja totesi hymyillen SIF:n toisella aikalisällä (ajassa 19:23 ja tilanteessa 4-13) "Kun ei tuu vetoja".

Yksi Westin parhaista puoliajoista koskaan päättyi lopulta lukemiin 6-19. Maalinteosta vastasi koko joukkue laajalta rintamalta, josta on vaikea noukkia ketään erikseen. Vahvan joukkuepelin myötä ottelun loputtua peräti kuusi pelaajaa oli tehnyt neljä maalia tai enemmän.

Näyttävimmät osumat teki Sten Toomla, joka näytti taitonsa jopa vasemmasta laidasta Westin ristiinajojen sekoitettua sitä ennen totaalisesti SIF:n puolustuksen. Juuri Toomlan tulo joukkueeseen on tuonut Källmanin mukaan uusia mahdollisuuksia Westin hyökkäyspelin rakenteluun. Kun uhkaa pystytään luomaan sekä vasemmalta että oikealta, on vastustajan nyt todella vaikea rakentaa puolustusta kenenkään tietyn pelaajan eteen.

Mikael Källman oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa esitykseen: "Liikkuvaa hyvää käsipalloa. Kaikki pelaajat loivat painetta ja joukkuepeli oli hyvää. Motivaatio säilyi myös toisella puoliajalla."

Siuntiolaisten leirissä ottelu sai aikaan huomattavasti synkemmät tunnelmat. Ensijaksolla ei kukaan joukkueesta kyennyt haastamaan Westiä millään osa-alueella. Mika Malassu vastasi parhaasta panoksesta mutta hänetkin vaihdettiin ilmeisesti joukkueen herättämistarkoituksessa maalilta parinkymmenen minuutin kohdalla. Richard Rehnbergkin sai muutaman torjunnan mutta takaisinvaihto nähtiin siitä huolimatta 40. minuutilla.

Pelaajavalmentaja Kaj Hagman joutuikin toteamaan vieraiden ehdottoman paremmuuden ottelussa: "Virheet söivät itseluottamustamme jo alkuminuuteilla jolloin teimme liika teknisiä virheitä. Olimme jäljessä pelin jokaisella osa-alueilla".

HIFK BK-46:tta vahvempi kotonaan
Päivän toisessa ottelussa kohtasivat Helsingin Urheilutalossa SM-sarjan maratontaulukon ykkönen ja kakkonen. Avauskierroksella kumpikin joukkue oli ottanut voiton vastustajistaan, ja nyt HIFK oli kahdella maalilla, 29-27 parempi, ja jatkaa Westin tavoin puhtaalla pelillä.

West ja HIFK kohtaavat toisensa ensi lauantaina Kauniaisten Luolassa. Kumpaakin joukkuetta on povattu liigan ylempään puoliskoon, joten edessä on paitsi liigan kärkiottelu, molempien osalta myös ns. neljän pisteen ottelu.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  1 -   4
  3 -   6
  4 - 11
  4 - 14
  5 - 16
  6 - 19
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
10 - 21
11 - 24
12 - 27
14 - 30
16 - 33
19 - 34

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Richard Sundberg 7, Anders Genberg 6, Miro Koljonen 5, Joona Raerinne 5, Jani Tuominen 4 (1), Sten Toomla 4, Sam Kihlstedt 2, Oscar Berglund 1, Fredrik Forss -, Axel Carlander -, Theodotos Christou (mv) -, Albert Georgs (mv) -.

SIF: Anton Luuppala 5, Janne Korpimäki 4 (1), Antti Tahvanainen 3, Gustav Svanbäck 2, Christoffer Modig 2, Alexander Holmberg 1, Elias Nyman 1, Niklas Sillman 1, Joni Jukola -, Christoffer Holm -, Albert Rehnberg -, Kaj Hagman -, Mika Malassu (mv) -, Richard Rehnberg (mv) -, Rasmus Holm (mv) -.

Maalivahtien torjunnat:
HC West: Theodotos Christou (0-30 min.) 7/13=53,9% Albert Georgs (30-60 min.) 9/22=40,9%, 7m 0/1=0% Yhteensä: 16/39=41%, 7m=0/1=0%

Ulosajot:
HC West: Sam Kihlstedt, Richard Sundberg 2, Sten Toomla.

SIF:

Varoitukset:
HC West: Anders Genberg, Richard Sundberg, Sten Toomla.

SIF:

Yleisöä:
255.

Erotuomarit:
Jan Rönnberg, Jan Helander.

Ottelun LähiTapiola tähtipelaajat: LähiTapiola
   Richard Sundberg, HC West
Anders Genberg, HC West
Joona Raerinne, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat »

Lisää ottelusta:
YLE Sporten 28.9.13 »
Handisliiga.fi »
Västra Nyland 28.9.13 »
Johan Nybergin käsipalloblogi (Västra Nyland 29.9.13) »

Vastapuolen versio:
SIF »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2013-2014 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004