Otteluraportit


West aloitti liigan napakalla voitolla
HC West - ÅIFK 33 - 21 (16 - 13)

[21.9.13]
Kuva: Mikko Horsmanheimo
Vauhdikas Miro Koljonen näytti seitsemällä maalillaan esimerkkiä Westin voitettua liigassa ÅIFK:n.
SM-liigakausi 2013-2014 käynnistyi Luolassa vauhdikkaasti kun HC West otti avausvoiton turkulaisesta vierailijastaan. West vei joukkueiden keskinäisen mittelön nyt 16. kerran putkeen. Ero repesi toisella jaksolla toiselle kymmenelle kun West runnoi 33-21 (16-13) voittoon.

West sai otteluun lentävän lähdön nakutettuaan neljässä minuutissa taululle 5-1, Richard Sundbergin vastattua ottelun avausmaalista. Sten Toomla kumautti ikimuistoisen avausmaalin uuden seuransa riveissä, tilanteeseen 3-1 johtanut hyppyheitto upposi pompattuaan ensin kahdesti yläriman ja lattian välillä.

Hiljalleen myös vieraat pääsivät otteluun mukaan. Erityisesti Ville Nordqvistin torjunnat ja espanjalaisen hujopin Alvaro Arenas Leturiagan maalit tuottivat Westille ongelmia. 197-senttinen Arenas liikkuu ketterästi ja kun miestä ei vielä tunnettu vastustajan leirissä, mies nakutti hyvällä prosentilla neljä maalia ennen taukoa. Turkulaiset pelasivat palloja usein myös viivalle, josta Arttu Tamminen ja Viljami Saastamoinen pääsivät maalien makuun.

Westin asemapeli toi kyllä paikkoja mutta maaleja niistä ei tahtonut tulla sitten millään. Onneksi vastaiskut toimivat paremmin ja Joona Raerinteen 12-11, Miro Koljosen 13-11 ja 14-13 sekä Fredrik Forssin 16-13 niistä tekemien maalien myötä West siirtyi tauolle kolmen maalin johdossa. Maalissa debytoinut Theodotos Christou oli alusta asti mies paikallaan. 12 torjuntaa ennen taukoa, mukana pari herkkupalaa sai jatkoa terävistä avauksista, joista erityisesti Koljonen pääsi nautiskelemaan.

Toiselle jaksolle West tiivisti puolustustaan entisestään ja ÅIFK:n maalintekotahti hidastui merkittävästi. Jakson puolivälissä eroa oli viisi maalia (22-17) ja peli pysyi hyvin isäntien kontrollissa. Vieraista vain Arenas jaksoi yrittää mutta kun miehen puhti oli enää puolessa ja Westin puolustus oli oppinut miehen kujeet, ei siltäkään tontilta enää apuja löytynyt.

Toomlan 25-18 maalin jälkeen Arenas sai kaksiminuuttisen jonka West voitti 3-0 ja taputteli ÅIFK:n lunastuskuntoon. Yhden tähden ottelusta saalistanut Christou teki tilaa tilanteessa 29-19 (55 min.) Albert Georgsille. Kolmen tähden kapteeni Koljonen oli ottelun jälkeen tyytyväinen voittoon, joka miehen mukaan tuli normaalilla kauden avauspelillä. Mikael Källman oli tapansa mukaan tyytyväinen mutta kriittinen joukkueensa esitykseen. "Paikkoja hukattiin liikaa, muuten 33 maalia on ihan hyvä saavutus. Puolustuksessa tehdyt h enkilökohtaiset virheet päästi ÅIFK:n peliin mukaan".

Ottelussa päästiin rustaamaan myös tulevia historiankirjoja kun GrIFK:n kasvatit Oscar Berglund, Benjamin Nyman ja Anthon Nyström esiintyivät ensikertaa SM-liigatasolla, heistä Berglund kirjautti ottelussa kaksi ensimmäistä liigamaaliaan.

Vierasjoukkueen parhaat olivat jo mainitut Nordqvist ja Arenas. Joukkueen toinen ulkomaalaisvahvistus Sebastian Andersson tulee Ruotsista. Askelherkkä pelinrakentaja oli ajoittain vaarallinen ja vastasi muutamasta nätistä syötöstä senttereille mutta ei muuten kohonnut erityisen vaaralliseksi. Nyströmin veljeksistä Christoffer on kaukana SM-liigatason pelikunnosta ja Andreakselle ei tuntunut löytyvän sopivaa pelipaikkaa. Kaiken kaikkiaan ÅIFK:n esitys oli viime kauteen verrattuna, tuloksesta huolimatta, täysin erinäköistä kuin viime kauden sekoilu.

Yllätysvapaa lauantaikierros
Liigan avauspäivän muissakaan otteluissa ei yllätyksillä päästy juhlimaan. Vahvistunut HIFK haki vieraspisteet Atlakselta tunnerikkaassa ottelussa maalein 28-24 ja Porvoossa Dicken näytti Akilleksen 40-vuotisjuhlaottelussa juhlimisen mallia räppäämällä juuri sen 40 maalia tulostaululle. Akilleksen saldoksi ottelussa jäi 24. Karjaalla lyövät sunnuntaina yhteen lyövät BK-46 ja SIF. Cocks pääsee liigapeleihin mukaan ensi viikolla, lauantaina mestarisuosikki aloitti Baltian liigan 34-23 vierasvoitolla latvialaisesta LSPA:sta.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  5 -   1
  7 -   5
  9 -   6
11 - 10
13 - 12
16 - 13
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
19 - 15
21 - 16
22 - 17
24 - 18
30 - 19
33 - 21

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Richard Sundberg 7, Miro Koljonen 7, Sten Toomla 5, Jani Tuominen 4 (2), Fredrik Forss 3, Joona Raerinne 3, Oscar Berglund 2, Anders Genberg 1, Axel Carlander 1, Sam Kihlstedt -, Anthon Nyström -, Benjamin Nyman -, Theodotos Christou (mv) -, Albert Georgs (mv) -.

ÅIFK: Alvaro Arenas 6, Arttu Tamminen 5, Joonas Nieminen 2 (1), Sebastian Andersson 2, Viljami Saastamoinen 2, Albert Lindholm 1, Niklas Manderoos 1, Christoffer Nyström 1, Andreas Nyström 1, Olli Tamminen -, Ville Nordqvist (mv) -, Aku Kuusisto (mv) -.

Maalivahtien torjunnat:
HC West: Theodotos Christou (0-55 min.) 20/38=52,6%, 7m 0/1=0% Albert Georgs (55-60 min.) 3/5=60% Yhteensä: 23/43=53,5%, 7m 0/1=0%

Ulosajot:
HC West: Anders Genberg, Sten Toomla.

ÅIFK: Arttu Tamminen, Albert Lindholm.

Varoitukset:
HC West: Fredrik Forss, Anders Genberg, Richard Sundberg.

ÅIFK: Sebastian Andersson, Christoffer Nyström, Andreas Nyström.

Yleisöä:
204.

Erotuomarit:
Markku Tuomi, Harri Nieminen.

Ottelun LähiTapiola tähtipelaajat: LähiTapiola
   Miro Koljonen, HC West
Richard Sundberg, HC West
Theodotos Christou, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat »

Lisää ottelusta:
YLE Sporten 21.9.13 »
Åbo Underrättelser 21.9.13 »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
ÅIFK »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2013-2014 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004