Otteluraportit


Westin mitaliputki sai jatkoa
HC West - HC West 34 - 20 (15 - 10).
HC Westille SM-pronssia yhteismaalein 66 - 41.

[6.5.13]
Kuva: Mikko Horsmanheimo
1994 syntynyt Albert Georgs pelasi kevään Play offeissa itsensä SM-liigan maalivahtieliittiin.
HC West pääsi juhlimaan kotiluolassaan kauden 2012-2013 SM-liigan pronssimitaleita kukistettuaan BK-46:n toistamiseen kahden päivän sisään.

Karjaalla sunnuntaina hankittu 11 maalin johto kasvoi kotiareenalla todella runsaisiin mittoihin ja kun kahden ottelun maalit laskettiin yhteen oli HC West tehnyt peräti 25 osumaa BK-46:tta enemmän, mikä lienee yksi kaikkien aikojen runsaimmista kaksiosaisten pronssiotteluiden historiassa.

Paitsi HC West, myös influenssa oli tehnyt Karjaalla tuhojaan sillä joukkueen pelaavasta kokoonpanosta puuttui toisesta osaottelusta Johan Skogberg, Janis Selge ja Kaj Hagman. Kun vieraiden usko oli jo valmiiksi ollut koetuksella ja Westin asenne toistamiseen kohdallaan, oli kotijoukkueella helppo työ karata Joona Raerinteen johdolla tavoittamattomiin. 19 peliminuutin kohdalla tulostaululla loisti lukemat 12-3 ja mitalien osoite oli lopullisesti sillä selvä.

Tai niin ainakin piti olla. Westin paitojen sisään hiipi hyvän olon tunne ja BK vei jakson lopun nimiinsä 7-3. Puoliajalla Mikael Källman piti huolen siitä että enempää löysäilyä ei ottelussa tapahdu ja näin kävikin. Rentous ja tekemisen meininki löytyi uudelleen ja johti Westin ilotulitukseen, jonka arkkitehteinä nähtiin harvemmin maalikarkeloissa kärkipäässä oleva nimi. Fredrik Forss pelattiin tuon tuosta vapaaksi viivalta ja sentteri viimeisteli liigaennätyksekseen seitsemän maalia.

West vei myös toisen jakson alun nimiinsä yksipuolisella esityksellä, 12 minuutissa 9-2 (24-12), ja avausottelusta haettu johto oli saatu tuplattua vain 41 minuutissa. West ryöpytti yhtään säälimättä vastustajaansa sydämensä kyllyydestä. Raerinne ja Sundberg nautiskelivat tykkiosastolla, Miro Koljonen ja Benjamin Olsson kontrissa, Anders Genberg ja kapteeni Olle Stenius oivaltavilla maalisyötöillä.

Ottelun suurinta hahmoa ei kuitenkaan maalintekijöiden joukosta löydy. Maalivahti Albert Georgs oli hurjassa vireessä ja poimi eleettömästi heiton toisensa jälkeen. Avausjaksolla jo 13 torjuntaa tehnyt maalivahti pelasi 51 minuuttia torjuen 23 ja ½ heittoa. Virheetön suoritus palkittiin ansiosta kolmella tähdellä.

Georgsin seitsemän huikeaa Play off-ottelua nostaa miehen varmasti liigakauden vuoden nuoren tulokkaan valitsevien listoille kärkipäähän. Loppuminuutit maalissa pelannut Armin Wehrfritz koppasi viisi ensimmäistä BK:n yritystä ja pääsi jälleen reilusti yli 50% torjuntaprosenttiin.

BK-46:lla oli odotetusti vaikeuksia Luolassa kotonaan kärsityn rökäletappion jälkeen, eikä pelaajakato ainakaan helpottanut tehtävää. West sai puolustettua toisen vahvan vuoden tulokasehdokkaan Oliver Helanderin ja kovaheittoisen Olli-Pekka Korpimäen tehot minimiin, eikä joukkue päässyt tällä kertaa edes kontraamaan kunnolla. Robin Karlsson nousi joukkueensa parhaaksi kahdesta tyritystä rankkarista huolimatta.

Uudistunut joukkue jatkaa menestyksen tiellä
Kymmenvuotiaalle Westille pronssi oli jo kuudes peräkkäinen mitali SM-sarjassa/liigassa. Liiga-aikakaudella (kaudesta 2010-2011 eteenpäin) West on menestyksekkäin joukkue Suomessa kahden kullan ja yhden pronssin, sekä yhden Suomen cupin voiton myötä.

Viime kaudesta rajusti muuttuneen joukkueen riveistä löytyy tänäkin vuonna liuta ensikertalaisia. Vuosi sitten Thomas Lindström juhli ensimmäistä liigamitaliaan, nyt vuorossa oli kapteeni Olle Stenius, muiden nuorukaisten ohessa. Mikael Källman osoitti jälleen olevansa velho vailla vertaa.

Moni ennakoi kauden alla Westin putoavan jopa mitalisijojen ulkopuolelle mutta Källmanin opastamana joukkueesta löytyi uusia ratkaisijoita. Pelitapa hioutui nopeasti yhdeksän pelaajan poistumisesta huolimatta. Nuoremmat saivat mahdollisuuden ja kokeneemmat lisävastuuta, lisäksi hankinnat osoittautuivat erittäin onnistuneiksi: Miro Koljonen ja Jani Tuominen valtasivat joukkueen sisäisen maalipörssin sijat kaksi ja kolme. Koljonen jäi yhden maalin ennätyksensä 147 maalia tehneestä Richard Sundbergista.

Yhteistyöseura GrIFK ammentaa jatkuvasti uusia nuoria tulevaisuuden lupauksia jotka jalostuvat kovan tason pelimiehiksi Westissä. Nimet Fredrik Forss, Albert Georgs ja Axel Carlander saattaa vielä tänään olla monelle tuntemattomia mutta odottakaapa vain pari vuotta!

KIITOS KANNATTAJILLE!
Tällä erää viimeisen otteluraportin lopuksi HC West haluaa kiittää kaikkia kannattajiaan ja tukijoitaan kuluneesta kaudesta ja toivottaa kaikille aurinkoista kesää!

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  3 -   1
  5 -   2
  8 -   3
12 -   5
14 -   8
15 - 10
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
17 - 11
21 - 12
24 - 14
28 - 15
32 - 17
34 - 20

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Fredrik Forss 7, Richard Sundberg 6, Joona Raerinne 6, Jani Tuominen 3 (1), Anders Genberg 3, Miro Koljonen 3, Sami Silfver 2, Benjamin Olsson 2, Olle Stenius 2, Alexander Nysten -, Sam Kihlstedt -, Axel Carlander -, Niklas Heinonen -, Albert Georgs (mv) -, Armin Wehrfritz (mv) -.

BK-46: Olli-Pekka Korpimäki 4, Robin Karlsson 4 (2), Sam Sjöman 3, Oliver Helander 3, Robin Sjöman 2, Sebastian Säkkinen 2, Jasper Hellberg 1, Fredrik Adamsson 1, Johan Skogberg -, Mario Karuse -, Victor Westerlund -, Mikael Heinonen (mv) -, Emil Kurtze (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Sami Silfver, Fredrik Forss, Anders Genberg 2.

BK-46: Mario Karuse.

Varoitukset:
HC West: Sami Silfver, Richard Sundberg, Joona Raerinne.

BK-46: Fredrik Adamsson, Victor Westerlund.

Yleisöä:
262.

Erotuomarit:
Jan-Erik Leandersson, Christopher Metsämäki.

Ottelun LähiTapiola tähtipelaajat: LähiTapiola
   Albert Georgs, HC West
Fredrik Forss, HC West
Olle Stenius, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Lisää ottelusta:
Handisliiga.fi »
Finnhandball.net 6.5.13 »
YLE Sporten 6.5.13 »
YLE Sporten 6.5.13 »
Länsi-Uusimaa 6.5.13 »
Etelän Uutiset 9.5.13 »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »
HC West kaudesta 2003 »

Vastapuolen versio:
BK-46 »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2012-2013 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004