Otteluraportit


Dicken vahvalla esityksellä johtoon
Dicken - HC West 30 - 22 (20 - 12)
Otteluvoitot 1-0.

[23.4.13]
Kuva: Mikko Horsmanheimo
Miro Koljonen oli Westin harvoja onnistujia välieräavauksessa Pirkkolassa.
Runkosarjan kakkonen Dicken kesti hyvin ennakkosuosikin paineet ja otti väkevän startin välieräsarjaan HC Westiä vastaan.

Lauttasaarelaiset olivat alkuminuuteista lähtien askeleen edellä ja alusti kahdeksan maalin taukojohtonsa kivikovalla puolustuksella ja hanakoilla vastaiskuilla.

Dicken sai heti alusta asti pelinsä pyörimään ja näytti osaamisensa erityisesti puolustuspäässä, jonka keskipuolustus kaatoi yksi toisensa jälkeen Westin yritykset kanveesiin, ja kontrasi vahvasti.

3-0 johdon kotijoukkue hankki asemapelissä mutta viiteen seuraavaan osumaan ei asemiin tarvittu asettua sillä Anton Remy ja Joacim Broman kontrasivat 4-2, 5-2 ja 6-2 maalit, Max Knuts ja Valdar Noodla päättivät koko joukkueen vastahyökkäykset maaliin ja veivät Dickenin jo 8-2 johtoon (9 min).

Isännät puolustivat isoimmat hyökkäyshalut Westistä ja Patrik Roslanderilla oli helppo homma torjua alueelleen saapuvat heitot. Benny Broman heilutti joukkueensa tahtipuikkoa ja teki välillä maalin niin halutessaan. Ajoittain näytti siltä että jokainen Dickenin vapaaheittokin näytti pelottavalta erikoistilanteelta.

Vauhtiin päästyään ei Dickenin tahti laantunut. Bromanin ja Timmy Thorin vauhti oli liikaa Westin seisovalle puolustukselle, joka joutui kerta toisensa jälkeen rikkomaan peliä jäähyn arvoisesti. Kaikkiaan West vietti kahdeksan minuuttia jäähyjen kuluttamiseen ennen taukoa ja Dicken kiitti seitsemän maalin edestä. Jakson viimeisen maalin (20-12) Broman heitti paljon kuvaavasti paikaltaan vapaaheiton jälkeen.

20 maalia Westiä vastaan puolessa tunnissa on hyvin harvinaista herkkua. Edellisen kerran Westin verkko sullottiin näin täyteen palloja yhden jakson aikana helmikuussa 2007, kun Cocks voitti kotonaan 37-22 (16-11).

Historiansa 300. SM-ottelun pelanneen Westin tehot lepäsivät täysin Miro Koljosen varassa. Vahva laituri käytti tilanteensa hyväkseen ja teki viisi maalia, Jani Tuominen säesti seitsemän metrin viivalta kahdesti. Maalivahti Albert Georgsia ei 20 takaiskusta huolimatta voi syyttää, nuorukainen teki voitavansa ja torjui kahdeksan kertaa. Westin kalustosta petti pahiten takamiesosasto, joka iskuja vältellen surffaili pitkät tovit sivuttain paikkoihin joista ei maaleja tule.

Toinen jakso oli enemmän tai vähemmän kosmeettinen. West pyrki kaventamaan eroa mutta ongelmat hyökkäyspäässä jatkuivat, eikä palloja hyvistäkään paikoista tahdottu saada ohi Roslanderin. Dickeniltä pahimmat menohalut olivat jo menneet mutta siitä huolimatta joukkue pystyi pitämään 7-8 maalin johtonsa.

Richard Sundberg nousi Westin tehomieheksi tehtyään viisi maalia, Georgs sai tiivistyneeltä puolustukselta paremmin apuja ja torjui kaikkiaan 13 heittoa, joukossa molemmat Joacim Bromanin rankkarit. Miro Koljonen oli Westin selkeästi paras kenttäpelaaja, muilta odotetaan torstaiksi huomattavaa petrausta peliinsä. Joona Raerinne pelasi 36. Play off-ottelunsa Westissä ja nousi seurassa eniten pudotuspelejä pelanneeksi pelaajaksi, ohitse 35 ottelua pelanneen Rasmus Wahlin.

Avausmaalistaan lähtien ottelua johtanut ja hallinnut Dicken taisteli ja raatoi pirteästi ja joukkueen pelissä uhkui itseluottamus. Viisi tähteä keränneiden Benny Bromanin ja Timmy Thorin vauhtipeli teki tuhojaan, Valdar Noodla säesti aina tarvittaessa. Patrik Roslander luki entisten seuratovereidensa heitot hyvin toimineen puolustuksen takana.

Tällä esityksellä ei West ansaitse loppuottelupaikkaa, mutta yhdellä voitolla ei vielä Dickenkään ole finaalissa. Isoksi venähtäneestä maalierostakin huolimatta voitot ovat vasta 1-0. Kauaa ei joukkueet ehdi surra eikä juhlia menneitä sillä seuraava ottelu on jo torstaina, areenana Kauniaisten viihtyisä Luola.

Dicken sai kotiotteluunsa reilut 500 katsojaa, Graniin odotetaan vähintään samaa. Kentällä ei torstaina kukaan Westin pelaaja tule olemaan yleisönä, taisteleva kotijoukkue hamuaa voittoa. Tämä erä hävittiin mutta sota jatkuu, kello 19:00 alkaen.

Cocks ylivoimainen Riihimäellä
Westin tavoin myöskään BK-46 ei kyennyt haastajan asemassa pistämään kapuloita suosikin rattaisiin. Cocks voitti 38-23 (18-12) ottelun jossa Teemu Tamminen ja Gheorge Safronii tekivät 11 maalia mieheen. Myös tämä ottelusarja jatkuu torstaina.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  4 -   2
  8 -   3
  9 -   6
14 -   8
18 - 10
20 - 12
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
22 - 14
24 - 16
26 - 17
27 - 20
29 - 20
30 - 22

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Miro Koljonen 7, Richard Sundberg 6, Joona Raerinne 3, Jani Tuominen 2 (2), Sami Silfver 2, Anders Genberg 1, Olle Stenius 1, Sam Kihlstedt -, Fredrik Forss -, Axel Carlander -, Niklas Heinonen -, Benjamin Olsson -, Albert Georgs (mv) -, Armin Wehrfritz (mv) -.

Dicken: Benny Broman 9, Timmy Thor 5, Joacim Broman 4, Valdar Noodla 4, Anton Remý 2, Max Knuts 2, Joona Hertola 1, Teemu Hertola 1, Casimir Stierncreutz 1, Anton Usvalahti 1, Mikael Knus -, Filip Söderlund -, Philip Ahlgren -, Mikael Usvalahti -, Patrik Roslander (mv) -, Mikael Mäkelä (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Sam Kihlstedt, Richard Sundberg, Joona Raerinne 2, Olle Stenius, Miro Koljonen.

Dicken: Joona Hertola, Max Knuts.

Varoitukset:
HC West: Sami Silfver, Sam Kihlstedt.

Dicken: Teemu Hertola, Valdar Noodla, Max Knuts.

Yleisöä:
512.

Erotuomarit:
Jan Rönnberg, Christian Westerlund.

Ottelun LähiTapiola tähtipelaajat: LähiTapiola
   Benny Broman, Dicken
Timmy Thor, Dicken
Miro Koljonen, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Lisää ottelusta:
Handisliiga.fi »
HBL 23.4.13 »
YLE Sporten 23.4.13 »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »
HC Westin joukkuekohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
Dicken »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigassa »
Tilastot SM-liigan Play off-otteluissa »
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigassa »
Tehot SM-liigan Play Off-otteluissa »
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2012-2013 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004