Otteluraportit


West hurjasteli kohti ottelusarjan katkaisua
HC West - HIFK 35 - 22 (17 - 11)
Otteluvoitot 2-1.

[16.4.13]
Kuva: Mikko Horsmanheimo
Kahdeksan LähiTapiolan tähteä yhdeksästä mahdollisesta kolmessa ottelussa kerännyt Anders Genberg.
Viime torstaina vierasottelunsa hävinnyt HC West palasi voittojen tielle kun West ja HIFK kohtasivat kolmannen kerran puolivälieräsarjassaan.

HIFK ei kyennyt Luolassa ihmetekoihin vaan kärsi suurinumeroisen 35-22 (17-11) tappion ja lähtee torstaina kotihallissaan pelattavaan neljänteen peliin otteluvoitoin 1-2 tappio niskassaan, selkä seinää vasten ja pakkovoitto edessään.

Kovalla sykkeellä esiintynyt kotijoukkue ei jättänyt tällä kertaa mitään sattuman varaan, eikä ottelun tulevasta voittajasta ollut oikeastaan koskaan epäselvyyttä. Paremmuus ratkesi jo avausjaksolla, jota hallitsi Sergei Glincan aisoissa pitänyt Anders Genberg sekä Olle Stenius, joka nousi vahvaan rooliin erityisesti erikoistilanteissa.

Westin liikkuvuus aiheutti vieraille varoitustilin täyttymisen jo viidennellä peliminuutilla, eikä otteet siitä puhdistuneet jatkossakaan. West pääsi kaksi kertaa pelaamaan kuudella viittä vastaan ja voitti molemmat, kiitos Steniuksen oivaltavien vapauttavien syöttöjen. Richard Sundbergin kärsimä kakkonenkin voitettiin samalla reseptillä 1-0.

West oli ehtinyt karata jo 4-0 johtoon (6 min.) ennen kuin HIFK avasi maalitilinsä. Se ei paljoa kuitenkaan vieraita lohduttanut sillä ero kasvoi tasaisesti ja oli tauolla kuusi maalia, 17-11.

Toisen jakson West aloitti tiiviisti puolustaen kolmen maalin kimaralla (20-11, 32 min.) ennen Sergei Glincan näyttävää läpiajokavennusta. Huomioitavaa on että nuo Westin kolme ensimmäistä hyökkäystä kesti yhteensä vain kymmenisen sekuntia. 42. minuutilla hienon ottelun pelannut Axel Carlander vei joukkueensa jo 27-13 johtoon ja peli oli sillä sipuli.

Loppuaika kirmailtiin runkopelaajia säästellen ja tulevaisuutta varten arvokkasta kokemusta hankkien. Carlanderin lisäksi Niklas Heinonen pääsi heittämään ensimmäiset Play off-maalinsa urallaan. Westistä peräti 11 pelaajaa onnistui maalinteossa vähintään kahdesti.

Nimikirjaimet AG oli tänään kovaa valuuttaa. Loistavaa Play off-sarjaa pelaava Anders Genberg valtasi ottelun ykköstähden tittelin jo toisen kerran ottelusarjan aikana. 20 maalia kolmessa ottelussa tietää myös kultaisten pelihousujen säilymistä 22-vuotiaan GrIFK:n kasvatin jaloissa. Thomas Lindströmin saatua avausjaksolla jalkavamman vastasi Albert Georgs torjuntahommista. 12 torjuntaa toi nuorelle miehelle kaksi tähteä.

HIFK:lla ei ollut tällä kertaa samanlaista menoa ja meininkiä jolla se viime viikolla tasoitti ottelusarjan Kalliossa. Jo varhaisessa vaiheessa nitkahtaneesta joukkueesta ei oikeastaan voi nostaa ketään ylitse muiden. Varmaa kuitenkin on että torstaina vastaan asettuu 100% varmuudella kaikkensa antava joukkue jolla ei ole kuin voitettavaa. Vierasvoitto kun tietäisi pelien päättymistä ja kesälomaa.

Kevään rantapallokausi avattiin Pirkkolassa
Dicken pääsi ensimmäisenä joukkueena SM-liigan välieriin kukistettuaan kolmannen kerran SIF:n ja edeten jatkoon suoraan voitoin 3-0. Joacim Broman teki 11 maalia ja johdatti joukkueensa odotetusti jatkoon 32-19 voitolla. Vastustajaa Dicken joutuu jännittämään ainakin torstaihin asti. SIF:n kausi päättyi odotetusti tähän otteluun.

Westin ja Dickenin tavoin myös Cocks ja BK-46 olivat myös menestyksekkäitä kotiotteluissaan. Cocks voitti ÅIFK:n toistamiseen 16 maalin marginaalilla (38-22) ja hakee sinettiä välieräpaikalleen torstaina Turussa.

Karjaalla veljellisesti nahistelevat BK-46 ja Atlas eivät tällä kertaa saaneet kunnon ottelua aikaan. Isäntien Petter Forsström otti vierasjoukkueen luulot pois ja antautui toisella jaksolla vain neljästi, mikä lienee SM-liigan Play off-otteluiden uusi ennätys. BK tuplasi Atlaksen maalimäärän ja voitti 30-15 (18-11).

Tässä vielä kuvakimara Westin ja HIFK:n ottelusta. Kaikki kuvat on ottanut Mikko Horsmanheimo.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  3 -   0
  5 -   2
  9 -   5
11 -   7
13 -   9
17 - 11
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
22 - 12
25 - 13
29 - 13
30 - 18
33 - 21
35 - 22

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Anders Genberg 7, Joona Raerinne 4, Jani Tuominen 3 (2), Sami Silfver 3, Sam Kihlstedt 3, Richard Sundberg 3, Niklas Heinonen 3, Miro Koljonen 3, Fredrik Forss 2, Axel Carlander 2, Olle Stenius 2, Benjamin Olsson -, Thomas Lindström (mv) -, Albert Georgs (mv) -.

HIFK: Christoffer Eneberg 4, Antti Koskela 3, Andrei Orel 3, Martin Hagström 3, Mika Siven 2, Sergei Glinca 2, Niklas Salmen 2, Harri Pitkänen 1, Thomas Åkermarck 1, Tom Lindström 1, Oskar Köhler -, Stefan Mattsson -, Johannes Bargum -, Freddy Wikström (mv) -, Aivar Paist (mv) -, Ville Ilmonen (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Richard Sundberg 2, Benjamin Olsson.

HIFK: Antti Koskela, Thomas Åkermarck, Christoffer Eneberg, Johannes Bargum.

Varoitukset:
HC West: Anders Genberg, Richard Sundberg, Olle Stenius.

HIFK: Oskar Köhler, Thomas Åkermarck, Tom Lindström.

Yleisöä:
207.

Erotuomarit:
Jan Rönnberg, Christian Westerlund.

Ottelun LähiTapiola tähtipelaajat: LähiTapiola
   Anders Genberg, HC West
Albert Georgs, HC West
Sam Kihlstedt, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Lisää ottelusta:
Handisliiga.fi »

Vastapuolen versio:
HIFK »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigassa »
Tilastot SM-liigan Play off-otteluissa »
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigassa »
Tehot SM-liigan Play Off-otteluissa »
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2012-2013 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004