Otteluraportit


HIFK Westiä kovempi kotonaan
HIFK - HC West 28 - 25 (17 - 10)
Otteluvoitot 1-1.

[10.4.13]
Kuva: Mikko Horsmanheimo
Anders Genbergin vahva panos käänsi ottelusarjan avauksen Westin eduksi.
HIFK tasoitti otteluvoitot voitettuaan kotonaan HC Westin 28-25. Tappio tietää sitä että ottelusarja on katkolla ensimmäisen kerran vasta ensi torstaina Helsingin Urheilutalossa.

Ottelun avausvartin joukkueet etenivät omintakeisella vuorovedolla. Tiistaina viiden maalin voiton ottanut West sai lentävän alun tehtyään kolme maalia kolmessa minuutissa ja pidettyään oman verkkonsa puhtaana.

Punapaitojen venäläiskaksikko Andrei Orel-Sergei Glinca alkoi vasta lämmetä ja vastasi viidestä seuraavasta maalista, vieden joukkueensa 5-3 johtoon (8 min).

Väliin mahtui kaksi Westin rankkaria joista tavallisesti luotettava Jani Tuominen heitti ensimmäisen tolppaan ja toisen Aivar Paist pelasti alanurkasta. Miro Koljonen päätti Westin kuuden minuutin maalittoman jakson ja West nousi tasoihin Richard Sundbergin heitolla ja siirtyi takaisin johtoon Joona Raerinteen puolinopealla maalilla (5-6, 12 min).

Westin vastaiskupeli päättyi avausjakson osalta tähän. HIFK näytti puolustamisen moraalia palaten vinhasti puoulstukseen ja kun muurin aktiivisuus oli jo toistamiseen toista luokkaa kuin Westillä, sumputtui vieraiden hyökkäyspeli ruuhkaiselle keskikaistalle.

West johti Anders Genbergin kahden maalin ansiosta vielä vartin kohdalla 7-8 mutta päättäväinen HIFK sai pelinsä rullaamaan. Lähes hurmioitunut joukkue löysi lisää ratkaisijoita ja siirtyi 21. minuutilla 11-8 johtoon Glincan läpiajomaalilla, jonka seurauksena Sami Silfverin ottelu päättyi punaiseen korttiin.

HIFK rankaisi vielä kahdella osumalla (13-8) ennen Raerinteen 23. minuutilla tekemää kavennusmaalia. HIFK:n Andrei Orel on vahvasti ehdolla ottelusarjan kovimmaksi jätkäksi. Orelin liikkumisessa ei ollut merkkiäkään tiistaisesta puujalasta ja nyt kovan onnen soturi törmäsi Raerinteen kanssa sillä seurauksella että Westin heittäjä lähti tikattavaksi ja Orel paikattavaksi.

Ideaaliside pään ympärillä ei paljoa kiristänyt kun mies siirsi joukkueensa jo 15-8 johtoon. Christoffer Eneberg ja Thomas Åkermarck jatkoi Westin kurittamista ja pahimmillaan kotijohto oli kahdeksan maalia (17-9). Genbergin kavennusmaali toi Westin vihdoin kaksinumeroiselle maaliluvulle, 12 minuuttia HIFK:n perässä.

HIFK:n maalissa vakuuttavasti torjunut Freddy Wickström vei torjunta toisensa perään uskoa Westiltä, sai Thomas Lindström ja Albert Georgs yhteensä vain viisi torjuntaa. Orel (kuusi maalia) ja Glinca (viisi maalia) tekivät kahdestaan maalin enemmän kuin vieraat yhteensä. Westin hyökkäyspelin puuroutumista keskelle edesauttoi heittovastuun siirtely pelaajalta toiselle. Vain Genberg, ja Raerinne ennen poistumistaan, uskalsivat painaa väleihin.

West sai tauolla viritettyä taistelutahdon tappiin ja sai hieman paremmin levitettyä peliään kohti kentä reunoja. Puolustuksessa nähtiin selkeä profiilin nosto ja maalin suulle palannut Lindström alkoi osumaan paremmin pallon tielle. HIFK pidensi huomattavasti hyökkäyksiään ja joutui nyt rakentamaan heittopaikkojaan toiseen tapaan Westin otettua HIFK:n vahvistukset korkeammalta ja kovempaa.

HIFK sai seuraavan vartin kuluessa aikaan vain kolme osumaa, joista yksi kontra, yksi rankkari ja yksi laitaheitto. West pääsi hiljalleen kantaan ja vain Wickströmin huippupeli piti enää isäntiä johtoasemassa. 45. minuutilla ero oli kaventunut kahteen maaliin (20-18) mutta kuluttava takaa-ajo vei terää heitoista.

Kun avopaikkoja ei hyödynnetä, alkoi toisessakin päässä taas tapahtua ja ero venähti jälleen 4-5 maaliin, näkyvimpinä suorituksina Antti Koskelan tekemät 25-20 ja 26-22 maalit. Kotijoukkue piti pintansa loppuun asti ja otti ensimmäisen Play off-voittonsa vuosiin.

Ottelun kirkkain tähti löytyi HIFK:n maalin suulta. Freddy Wickström venyi kerta toisensa jälkeen ja nollasi Westin pelaajia yhden toisensa jälkeen. Vain hyvävireinen Genberg ei antanut heitoillaan 180-senttiselle veskarille mitään sanansijaa. Muille jäi ensi tiistain seuraavaa ottelua varten mietittävää. Akseli Orel-Glinca teki jälleen tuhojaan totutusti ja sai kattavasti taustatukea koko joukkueen leveydeltä.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  2 -   3
  5 -   4
  7 -   8
11 -   8
15 -   9
17 - 10
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
18 - 12
19 - 15
20 - 18
24 - 19
26 - 23
28 - 25

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Anders Genberg 9, Richard Sundberg 4, Sam Kihlstedt 3, Olle Stenius 3 (1), Miro Koljonen 3, Joona Raerinne 2, Jani Tuominen 1, Sami Silfver -, Fredrik Forss -, Axel Carlander -, Niklas Heinonen -, Benjamin Olsson -, Thomas Lindström (mv) -, Albert Georgs (mv) -, Armin Wehrfritz (mv) -.

HIFK: Sergei Glinca 8 (2), Andrei Orel 7, Thomas Åkermarck 5, Christoffer Eneberg 2, Antti Koskela 2, Tom Lindström 2, Oskar Köhler 1, Stefan Mattson 1, Jasu Heino -, Harri Pitkänen -, Niklas Salmen -, Johannes Bargum -, Martin Hagström -, Freddy Wikström (mv) -, Aivar Paist (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Richard Sundberg.

HIFK: Thomas Åkermarck 3, Christoffer Eneberg, Tom Lindström.

Ottelusta sulkemiset:
HC West: Sami Silfver.

Varoitukset:
HC West: Jani Tuominen, Olle Stenius, Miro Koljonen.

HIFK: Sergei Glinca, Thomas Åkermarck, Christoffer Eneberg.

Yleisöä:
140.

Erotuomarit:
Jan Rönnberg, Christian Westerlund.

Ottelun LähiTapiola tähtipelaajat: LähiTapiola
   Freddy Wickström, HIFK
Anders Genberg, HC West
Christoffer Eneberg, HIFK

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Lisää ottelusta:
Handisliiga.fi »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
Sam Kihlstedtille 100 SM-ottelua Westissä »
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
HIFK »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigassa »
Tilastot SM-liigan Play off-otteluissa »
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigassa »
Tehot SM-liigan Play Off-otteluissa »
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2012-2013 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004