Otteluraportit


BK:n voitto Westistä säilytti jännityksen
BK-46 - HC West 33 - 24 (17 - 11)

[8.12.12]
Kuva: Mikko Horsmanheimo
Richard Sundbergin viisi maalia ei riittänyt voittoon Karjaalla.
HC West ei pystynyt napsimaan pisteitä kierroksen kärkiottelussa Karjaalla. Liukkaalla jalalla liikkeellä ollut BK-46 jätti Westin altavastaajaksi heti ensimetreillä eikä vierasjoukkue päässyt kertaakaan nauttimaan johtoasemasta. Loppulukemat kirjattiin tylysti 33-24 (17-11) kotijoukkueen eduksi.

Ottelun alussa Westin hyökkäysryhmitys pystyi kyllä rakentamaan maalipaikkoja, mutta Petter Forsströmin ohittaminen ei vaan onnistunut. Anders Genberg rikkoi Westin kuparisen pelikellon näyttäessä tasan kuutta minuuttia (2-1).

Hyviä haastoja tosin seurasi se että karjaalaisten varoitustili täyttyi jo yhdeksännellä peliminuutilla, mutta sen enempää harmia ei West pystynyt BK:lle aiheuttamaan.

Forsströmin ohella toinen Westille vaikeuksia aiheuttanut pelaaja oli Janis Selge. Virolaisen kädestä lähtivät mm. isäntien 8-5, 9-6 ja 10-6 osumat. Tämä riitti West-valmentaja Mikael Källmanille, joka ensin nosti puolustusmuodon 5:1:een Selgen eteen, ja hetkeä myöhemmin Selge otettiin kokonaan erikoisvartiointiin, jossa mies sai viihtyä loppusummeriin saakka.

Karjaalaiset olivat kuitenkin jo saaneet niin hyvän meiningin peliinsä ettei miesvartiointi paljoa häirinnyt. BK hyödynsi kovalla prosentilla Westin puolustusvirheet ja nukahdukset nasevilla ala- ja suorilla heitoilla ja riemastutti kotiyleisöä pariinkin kertaan ikivanhalla Räknefel-kuviolla keskialoituksen jälkeen.

Pahimmillaan kotijoukkue johti ottelua 15-8 (24 min.), taukoon mennessä West onnistui kaventamaan eron yhdellä, kuuteen maaliin. Forsströmin ja Selgen saavutuksiin ei vierasjoukkueesta yltänyt kukaan.

Toiselle jaksolle saapui latautunut West mutta ero pysyi 5-6 maalissa kuin riivattu. Hyviä hetkiä seurasi usein alkeellinen virhe jossain päin kenttää ja kun maalivahdeillakaan ei ollut paras päivänsä, sai West kokea ensimmäisen tappionsa Karjaalla miesmuistiin.

Jan Källman sai BK:nsa esittämään läpi ottelun vapautunutta ja hyvää käsipalloa. Jasper Hellberg nousi ottelun maalihaiksi tehtyään kahdeksan maalia. Hellbergin tekemä 28-22 osuma oli samalla SM-sarjan maratontaulukon ykkösen 39000. SM-sarjamaali. Selgen maalisaldoksi jäi avausjaksolla tehdyt kuusi maalia, viiteen osumaan ylsivät Olli-Pekka Korpimäki ja Robin Karlsson.

Suurin kaikista löytyi joukkueen maalin suulta, jossa vanha maajoukkueratsu Forsström vei uskon sinipaidoilta. BK:n pelaajien listaamista voisi jatkaa loppuun asti, kaikki kentällä käyneet täyttivät tehtävänsä. Joukkueen puolustus ei antanut Westille tuumaakaan ilmaiseksi.

Westiltä onnistujat olivat harvassa. Maalivahtipuolella West hävisi ottelun puhtaasti, puolustuksessa ei yhteispeli tahtonut toimia ja nukahduksia tuli liikaa. Hyökkäyspeli oli varsin vaisua ja teknisiä virheitä tuli aivan liikaa. Vaaleimmat paperit saavat ehkäpä Jani Tuominen ja Miro Koljonen sekä kapteeni Olle Stenius.

Kärkijoukkueet pääsivät karkaamaan
Cocksin ja Dickenin voitettua ottelunsa tahoillaan kasvoi ero kolmosen ja kärkikaksikon välillä jo seitsemään pisteeseen, vastaavasti haaveissa ollut kuuden pisteen ero karjaalaisiin kutistui nyt enää kahteen pisteeseen, ja kun Atlaskin haki sunnuntaina täyden pistepotin Porvoosta, tiivistyi erot sijoilla 3-5 nyt kahteen pisteeseen per sijoitus.

Westin viimeiset vastustajat ennen vuoden vaihdetta (HIFK, 8 pistettä ja SIF, 7 pistettä) ovat liigassa sijoilla kuusi ja seitsemän ja hamuavat varmasti parempia asetelmia, mikä taas tietää Westille hikisiä oltavia vielä ennen Joulua. ÅIFK ja Akilles saavat jo hiljalleen keskittyä keskinäiseen nokitteluun viimeisestä Play off-paikasta.

Keskiviikkona 12.12. pelattavalla liigakierroksella kohtaavat Atlas ja BK-46, Cocks ja Akilles sekä Dicken ja HIFK. West saa SIF:n vieraakseen 19.12. jolloin pelataan myös ottelu Akilles-ÅIFK. Vuoden viimeiset pisteet jaetaan otteluista HIFK-West (21.12), BK-46-Cocks ja SIF-Atlas (22.12.). SM-liiga jatkuu Joulutauon jälkeen 12.1.2013.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  2 -   0
  5 -   3
  8 -   5
12 -   8
15 -   9
17 - 11
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
18 - 13
22 - 16
24 - 18
26 - 19
30 - 23
33 - 24

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Richard Sundberg 5, Miro Koljonen 5, Joona Raerinne 4, Jani Tuominen 3 (1), Fredrik Forss 2, Benjamin Olsson 2, Anders Genberg 1, Axel Carlander 1, Olle Stenius 1, Christoffer Sjöblom -, Niklas Heinonen -, Armin Wehrfritz (mv) -, Albert Georgs (mv) -.

BK-46: Jasper Hellberg 8, Janis Selge 6, Olli-Pekka Korpimäki 5, Robin Karlsson 5 (1), Sam Sjöman 3, Kaj Hagman 3, Mario Karuse 2, Janne Korpimäki -, Victor Westerlund -, Alex Lignell -, Robin Sjöman -, Petter Forsström (mv) -, Mikael Heinonen (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Richard Sundberg, Joona Raerinne, Benjamin Olsson.

BK-46: Olli-Pekka Korpimäki, Sam Sjöman, Mario Karuse.

Varoitukset:
HC West: Fredrik Forss, Olle Stenius, Miro Koljonen.

BK-46: Sam Sjöman, Jasper Hellberg, Jani Selge.

Yleisöä:
205.

Erotuomarit:
Tom Larsen, Jo Arne Johannesen (NOR).

Ottelun LähiTapiola tähtipelaajat: LähiTapiola
   Petter Forsström, BK-46
Janis Selge, BK-46
Sam Sjöman, BK-46

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Lisää ottelusta:
Handisliiga.fi »
Västra Nyland 8.12.12 »
Länsi-Uusimaa 10.12.12 »
Etelän Uutiset 13.12.12 »

Vastapuolen versio:
BK-46 »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2012-2013 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004