Otteluraportit


West vei voiton neljän pisten ottelussa
HC West - Atlas 31 - 27 (15 - 16)

[17.11.12]
Kuva: Mikko Horsmanheimo
Yhdeksän maalin Joona Raerinteelle ei löytynyt pysäyttäjiä Atlaksen riveistä.
HC West päätti käsipallon SM-liigan ensimmäisen sarjakolmanneksen tärkeään 31-27 (15-16) kotivoittoon Atlaksesta ja jatkaa sarjataulukossa kolmantena. Luolassa pelatussa ottelussa oli yksi ylitse muiden: 204-senttinen Joona Raerinne pelasi rennosti ja upotti kovalla prosentilla yhdeksän maalia ohitse Atlaksen kehutun maalivahdin Tuomas Laitisen.

Westillä oli ottelun avauspuoliskolla pieniä vaikeuksia Atlaksen ahnaiden hyökkäysten kanssa. Vieraiden pakit painoivat syvälle puolustusmuurin väleihin tai vetivät takaa ovelia alavetoja, joiden kanssa maalivahdit Thomas Lindström ja Albert Georgs ei ikinä tulleet sinuiksi.

Kotijoukkue johti vielä 11. minuutilla 8-6, mutta taisteleva Atlas otti hetkeksi ohjat käsiinsä ja teki ottelun neljä seuraavaa maalia. Atlas johti viisi minuuttia ennen taukoa neljällä maalilla (12-16) ja ottelu oli katkolla suuntaan tai toiseen. Kumpikin joukkue sortui loppuminuuteilla hurjaan ylinopeuteen, jossa pallon omistaja vaihtui tuhkatiheään. West onnistui hyödyntämään virheet paremmin ja sai kaivatut kavennusmaalinsa. Fredrik Forss viimeisteli reboundista taukolukemat vain pari sekuntia ennen summeria.

Puoliajalla Westin kopissa kaivettiin esiin asennetta ja puolustusmuuria siirrettiin piirun verran heittokäden puolelle, jolloin Atlaksen parhaat hyökkäysaseet eliminoitaisiin. Lindström palasi pienen tauon jälkeen tolppien väliin ja sai itseluottamusta parilla paraatitorjunnalla. Asennepuolella mallia näyttivät erityisesti Miro Koljonen, Olle Stenius ja Anders Genberg.

West palasi ottelussa kuskin paikalle Raerinteen 20-19 osumalla (41 min). 21-19 maalissa isännillä oli onneakin matkassa kun Nikko Kinoksen takaveto kimposi takaisin keskikentälle ja Näntö tyri paluupallon rajaheitoksi Westille. Jani Tuomisen oivaltava nopea sisäänheitto vapautti Steniuksen kontraan ja West meni kahden maalin johtoon.

Kun Westin puolustus piti pintansa väsyvien vastustajien yrityksissä, alkoi West mennä kohti voittoa. Koljosen, Genbergin ja Forssin maalit veivät tilanteeksi 25-22 (49 min) ja Atlasta ei enää päästetty kahta maalia lähemmäs. Loppuminuutit West vei rutiinilla ja molemmat pisteet jäivät Luolaan jo 24. kerran putkeen.

Joona Raerinne oli siis ottelun ylivoimaisesti paras pelaaja. Virheetön puolustus ja itseluottamusta täynnä olleet kovat ja tarkat heitot pitivät Atlaksen puolustusta pilkkanaan. Kaikki 10 kentällä käynyttä kenttäpelaajaa sai nimensä maalintekijätilastoon. Koljonen ja Genberg eivät antaneet milliäkään periksi, Jani Tuominen teki pari osumaa erittäin tärkeään paikkaan ja kokenut Stenius toi ratkaisevilla hetkillä rauhallisuutta Westin peliin.

Maalivahdit kentän molemmissa päissä olivat vaikeuksissa avausjaksolla, mutta toisella jaksolla Thomas Lindström sai paremmin tukea puolustukselta ja oli selkeästi kehuttua kolleegaansa Tuomas Laitista parempi. Erkka Näntö oli vieraiden tehokkain ja vastasi Nikko Kinoksen kanssa yli puolesta joukkueensa maaleista.

Cocks kulkenut voitosta voittoon
Vierasjoukkue Cocks vei keskiviikkona pelatun tappioitta kulkeneen kärkikaksikon keskinäisen ikamppailun nimiinsä voitettuaan Dickenin Pirkkolassa 31-29. HIFK ja SIF ottivat tahoillaan kotivoitot sarjataulukon alemman puoliskon jäsentenvälisissä ÅIFK:sta ja Akilleksesta ja parantelivat asemiaan.

Akilles putosi hännille
Kun jokainen joukkue on kertaalleen kohdannut toisensa, on Westillä eroa liigan kärkikaksikkoon kolme (Dicken) ja viisi (Cocks) pistettä. Alaspäin taulukkoa selatessa seuraavina löytyy kahden pisteen välein BK-46 Atlas ja SIF. HIFK:lla pisteitä on neljä. Akilles valahti kalkkiviivoilla jumboksi, tasapistein paremman maalieron omaavan ÅIFK:n kanssa.

West saa heti keskiviikkona vastaansa todellisen haasteen. Liigassa tappioitta kulkeneen ja viikonloppuna kaksi kotivoittoa Baltian liigassa ottaneen Cocksin vierailu Luolassa pistää Westin ennätysputken kovalle koetukselle. Riihimäkeläiset ovat perinteisesti pelanneet Baltian liigaviikonlopun jälkeiset SM-liigaottelunsa erinomaisesti. Luolaan toivotaankin runsaslukuista kotiyleisöä auttamaan Westiä voittoon.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  3 -   3
  7 -   6
  8 - 10
10 - 11
13 - 16
15 - 16
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
16 - 18
19 - 19
23 - 21
25 - 22
27 - 25
31 - 27

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Joona Raerinne 9, Jani Tuominen 5 (2), Fredrik Forss 3, Anders Genberg 3, Olle Stenius 3, Sami Silfver 2, Richard Sundberg 2, Miro Koljonen 2, Axel Carlander 1, Benjamin Olsson 1, Alexander Nysten -, Christoffer Sjöblom -, Thomas Lindström (mv) -, Albert Georgs (mv) -, Armin Wehrfitz (mv) -.

Atlas: Erkka Näntö 8 (1), Nikko Kinos 7, Toni Aalto 3, Heikki Laitinen 3, Jani Kivinen 2, Anthony Hellakoski 2, Jyri Lujanen 2, Kenneth Åstrand -, Klaus Sarin -, Mikk Vainikk -, Martin Noodla -, Tuomas Laitinen (mv) -, Theodotos Christou (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Anders Genberg 2, Richard Sundberg.

Atlas: Klaus Sarin, Heikki Laitinen.

Varoitukset:
HC West: Sami Silfver.

Atlas: Erkka Näntö, Jyri Lujanen.

Yleisöä:
209.

Erotuomarit:
Krister Illman, Markku Tuomi.

Ottelun LähiTapiola tähtipelaajat: LähiTapiola
   Joona Raerinne, HC West
Erkka Näntö, Atlas
Jani Tuominen, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Lisää ottelusta:
Handisliiga.fi »
Hufvudstadsbladet 18.11.12 »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »
HC Westin joukkuekohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
Atlas »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2012-2013 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004