Otteluraportit


West kyykytti BK:ta Luolassa
HC West - BK-46 24 - 16 (14 - 5)

[6.10.12]
Kuva: Mikko Horsmanheimo
Thomas Lindström nollasi BK-46:n ja palkittiin ottelun vakuuttavimpana pelaajana.
Likimain 20 minuuttia kesti vierasjoukkue BK-46:lta puhkaista HC Westin puolustusmuuri ja rikkoa Thomas Lindströmin nolla SM-liigan ottelussa Kauniaisten Luolassa. West oli siihen mennessä lyönyt taululle 7-0 johtolukemat ja vain Mikael Heinosen pari paraatitorjuntaa esti karjaalaiset pahemmilta lukemilta.

BK-46 avasi maalitilinsä ylivoimalla ajassa 19:27 kun Jasper Hellbergille saatiin rullattua riittävän iso kulma laidalleen.

HC West pelasi kauden ehdottomasti parasta peliään eikä jättänyt sattumalle sanan sijaa. Erityisesti akseli Richard Sundberg-Joona Raerinne oli täysin pitelemätön ja kun isojen miesten liike oli puolustuksessakin kohdallaan, ei lukemia tarvitse juurikaan ihmetellä.

Isäntien ote piti jatkossakin ja Heinonen sai tarpeekseen tilanteessa 9-1 (22 min). Ottelun tehokkain pelaaja Richard Sundberg toivotti ajassa 22:22 maaliin saapuneen Petter Forsströmin omalla tavallaan tervetulleeksi mukaan: karmea pommi kuudesta metristä ja keskeltä läpiajon päätteeksi vei Westin omalle kymmenluvulleen (10-1).

Vieraista vain Hellberg ja Olli-Pekka Korpimäki sai avausjaksolla nimensä maalintekijätilastoon. Virolaiskaksikon Janis Selge-Mario Karuse saavutuksiksi jäi vain Karusen pari pallonryöstöä.

Kentällä oli käytännössä vain yksi joukkue n. 40 minuutin ajan, pahimmillaan West-johto oli 14 maalia (22-8, 39 min) ja vieraat etsivät poispääsyä Luolan syövereistä. Petter Forsströmin alettua poimia palloja maalillaan tuli BK:lle mahdollisuus sievempiin lukemiin. Forsström piti maalinsa koskemattomana reilun vartin, vasta Miro Koljosen 23-14 maali 55. minuutilla päätti Westin kuivan kauden.

Westin peli-ilo oli tapissa ja joukkue otti vakuuttavan kotivoiton yhdestä liigan ennakkosuosikeista. 17 torjuntaa tehnyt viisinkertainen SM-sarjan kuukauden tähtipelaaja Lindström nappasi ensimmäistä kertaa Westin paidassa ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin. Pirteästi ja nyt huomattavasti aiempaa paremmin peliin mukaan saatu Miro Koljonen sai kaksi tähteä ja huikean ottelun ajassa 46:54 pelin kolmanteen kaksiminuuttiseensa asti raatanut Sundberg yhden. Myöskään Raerinteen valinta tähdistöön ei olisi ollut suuri vääryys.

Ottelusta muodostui valmentajien kaksinkamppailussa Mikael Källmanin täystyrmäys, mutta jätti vielä kuitenkin hieman mietittävää. Nuoren joukkueen peli ailahtelee ottelun aikana melkoisesti. Ensimmäiset 40 minuuttia olivat nyt loistavia mutta (pelin jo ratkettua) viimeisten 20 minuutin aikana pelin taso putosi liikaa.

Jan Källmanin miehistö ei missään vaiheessa muodostunut uhaksi kotijoukkueelle. Joukkueella on maajoukkuetason laituri Robin Karlsson mutta miehelle ei saatu kertaakaan tunnin aikana rakennettua todellista maalipaikkaa. Kenttäpelaajat jäivät hurjasti maalivahtiensa tasosta. Vain viidesti osuneet Jasper Hellberg ja Oli-Pekka Korpimäki onnistuivat edes silloin tällöin.

Dicken mättää maaleja Pirkkolassa
Liigaa johtava Dicken otti kauden neljännen voittonsa ja jatkaa puhtaalla pelillä. Joukkue teki edellisessä kotiottelussaan Akillesta vastaan 46 maalia ja nyt Pirkkolassa vieraillut SIF sai kaivaa 38 palloa maaliverkostaan. Siuntiolaiset toki tekivät itse peräiti 21 maalia tauon jälkeen mutta sai taipua lukemin 38-31 (19-10).

Myyrmäessä Akilles oli jälleen vierasottelussaan suurissa vaikeuksissa eikä kyennyt samanlaiseen esitykseen kuin viikko sitten kotonaan jolloin se puristi tasapelin Westiä vastaan. Atlas piti molemmat sarjapisteet Vantaalla lukemin 39-23 (19-10).

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  2 -   0
  4 -   0
  4 -   0
  8 -   1
11 -   3
14 -   5
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
18 -   6
22 -   8
22 - 10
22 - 13
23 - 14
24 - 16

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Richard Sundberg 6, Miro Koljonen 5, Sam Kihlstedt 4, Joona Raerinne 4, Anders Genberg 2, Jani Tuominen 1, Sami Silfver 1, Benjamin Olsson 1, Alexander Nysten -, Fredrik Forss -, Axel Carlander -, Thomas Lindström (mv) -, Albert Georgs (mv) -, Armin Wehrfritz (mv) -.

BK-46: Olli-Pekka Korpimäki 5, Jasper Hellberg 5, Mario Karuse 2, Janis Selge 1, Janne Korpimäki 1, Victor Westerlund 1, Robin Sjöman 1, Sam Sjöman -, Robin Karlsson -, Kaj Hagman -, Mikael Heinonen (mv) -, Petter Forsström (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Sami Silfver, Richard Sundberg 3.

BK-46: Mario Karuse, Robin Sjöman.

Varoitukset:
HC West: Sami Silfver, Anders Genberg, Richard Sundberg.

BK-46: Jani Selge, Mario Karuse, Robin Sjöman.

Yleisöä:
296.

Erotuomarit:
Miro Korja, Jonas Laitinen.

Ottelun LähiTapiola tähtipelaajat: LähiTapiola
   Thomas Lindström, HC West
Miro Koljonen, HC West
Richard Sundberg, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Lisää ottelusta:
Handisliiga.fi »
Västra Nyland 6.10.12 »
Etelän Uutiset 11.10.12 »

Vastapuolen versio:
BK-46 »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2012-2013 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004