Otteluraportit


West hukkasi pisteen Porvoossa
Akilles - HC West 27 - 27 (16 - 11)

[30.9.12]
Kuva: Mikko Horsmanheimo
Anders Genberg kuului HC Westin parhaimmistoon Porvoossa.
HC West liittyi sunnuntaina siihen alati kasvavaan joukkoon joka on kohdannut vaikeuksia Porvoossa. Isäntäjoukkue Akilles taisteli täydet 60 minuuttia ja oli suoraan sanoen lähempänä täyttä pottia kuin vierailijansa. Joukkueet saivat tyytyä 27-27 tasapeliin kummankin voitettua puolet ottelusta lukemin 16-11.

Avausjakson suuri hahmo ottelussa oli Akilleksen tuore hankinta Sergiy Shevchenko, jolle tuntui onnistuvan kaikki. Vasuri nakutti seitsemän maalia kovalla prosentilla ja sai sekä Westin puolustuksen että maalivahdit turhautumaan. Kun Mihail Kobzevkin oli pelipäällä, oli peliä rakentaneella Ric Liljendalilla helppo työ rakentaa maalipaikkoja.

West ei kyennyt hyökkäyksissään hyödyntämään Akilleksen mies-miestä vastaan perustuvaa puolustusta, vaan kuvioissa ajettiin sinne minne kotijoukkue vastustajansa halusikin. Takamiehistä vain Joona Raerinne ja Richard Sundberg onnistui ajoittain, vasemmalla laidalla oli suurimmat ongelmat. Akilles hallitsi hienokseltaan peliä ja onnistui avausjakson lopussa Westin sekoillessa laventamaan 13-11 johtonsa (26 min) taukoon mennessä vielä kolme numeroa isommaksi.

Tauolla punottiin juonet joilla Shevchenko saataisiin kuriin ja mies saikin aikaan enää vain yhden pelimaalin. Esiin nousi kuitenkin oikea laituri Henri Storsjö, josta oli muodostua varsinainen Jokeri Akillekselle ja Musta-Pekka Westille. Storsjö hyödynsi täysin Westin laitapuolustuksen virhearvioinnit ja teki joukkueelleen tauon jälkeen neljä tärkeää maalia.

Akilles johti reilut 20 minuuttia ennen loppua seitsemällä maalilla (22-15, 38 min) ja oli vankasti matkalla kohti toista peräkkäistä kotivoittoa. West pääsi peliin mukaan kolmen pelaajan nostettua profiiliaan. Thomas Lindström pääsi tauon jälkeen tasolleen ja torjui (kahdesti) päälläänkin, kentällä Anders Genbergin vahvat läpiajot tehosivat, ja Sundbergin uhrautuvuus toi mustelmia paitsi itselleen, myös muille, ja maaliverkko heilui viidesti Robin Borgmanin selän takana. Sundbergin, ja Westin harmiksi muutama heitto napsahti vielä maalin kehikoihin.

West pystyi käymään 26-25 johdossakin (56 min), mutta Sundbergin kaksiminuttinen vajaat kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua sekoitti kuvioita. Shevchenko tasoitti pelin yhdellä neljästä rankkaristaan, ja Petri Lindfors vei ainokaisellaan viimeisen minuutin alkaessa ylivoimalla viivalta joukkueensa vielä johtoon. Genberg teki välittömästi perään ottelun viimeiseksi jääneen maalin. Akilles tyri oman viimeisen hyökkäyksensä, otti West vielä aikalisän saatuaan pallon hallintaansa.

Kolmessa sekunnissa voi joskus tehdä ihmeitä mutta nyt ei ollut ihmeiden aika. Loppulukemat tuskin tyydytti ketään hallissa, jossa yleisö sai nähtävää ja jännitystä koko rahan edestä. Tähtiraati palkisi ottelun vakuuttavimpana pelaajana viisi maalia tehneen Storsjön, Sundbergille kaksi tähteä ja yhteensä 11 maalia tehneelle Shevchenkolle jäi plakkariin yksi tähti.

Westin kokonaispanos ottelussa oli vaisu. Sundberg (8 maalia), Genberg (7 maalia) ja Thomas Lindström pelastivat sen mitä pelastettavissa oli. Lindström pelasi kaikkiaan 52 minuuttia ja torjui 20 heittoa, joista 14 tauon jälkeen. Positiivista kuitenkin oli että todella tukalasta asemasta pystyttiin nousemaan lähes voittoon asti.

Dicken vei kärkipelin Karjaalla
Viikonlopun neljästä ottelusta yksi siis päättyi tasan ja kahdessa voittaja löytyi vain yhden maalin paremmuudella. Turussa Atlas voitti viimeiset minuutit 4-0 ja meni aivan lopussa ottelua muuten hallinneen ÅIFK:n ohi (25-26, 11-10). Siuntiossakin oli tasaista, SIF piti molemmat sarjapisteet lukemin 28-27 (12-11) ja jätti HIFK:n edelleen nollakerhoon. Karjaalla kohtasivat kaksi liigan suosikkijoukkueista ja kerman kääri kakusta mukaansa Dicken 24-20 (8-9) vierasvoitolla.

Dicken ja vasta kaksi ottelua pelannut Cocks ovat nyt kolmen kierroksen jälkeen ainoat puhtaan pelin joukkueet. Hännillä liigan molemmat IFK:t ovat vielä vailla pisteitä. West kohtaa ensi lauantaina kotiluolassaan BK-46:n ottelussa, johon on todella herkulliset lähtöasetelmat.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  3 -   3
  7 -   4
  8 -   6
10 -   8
12 - 10
16 - 11
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
21 - 14
22 - 18
23 - 20
25 - 22
25 - 25
27 - 27

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Richard Sundberg 8, Anders Genberg 7, Sami Silfver 3, Joona Raerinne 3, Miro Koljonen 3, Jani Tuominen 2 (2), Sam Kihlstedt 1, Alexander Nysten -, Fredrik Forss -, Benjamin Olsson -, Thomas Lindström (mv) -, Armin Wehrfritz (mv) -.

Akilles: Sergiy Shevchenko 11 (4), Henri Storsjö 5, Mihail Kobzev 5, Ric Liljendal 2, Mathias Åkermarck 2, Niclas Ahlgren 1, Petri Lindfors 1, Lauri Narinen -, Joel Ahlgren -, Wilmer Malmsten -, Jonatan Tolkki -, Tom Mannonen -, Henrik Mattsson -, Roy Liljendal -, Robin Borgman (mv) -, Johnny Blomqvist (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Sam Kihlstedt, Richard Sundberg, Benjamin Olsson, Miro Koljonen 2.

Akilles: Mihail Kobzev, Mathias Åkermarck 2, Sergiy Shevchenko.

Varoitukset:
HC West: Sam Kihlstedt, Richard Sundberg, Joona Raerinne.

Akilles: Mathias Åkermarck, Roy Liljendal, Sergiy Shevchenko.

Yleisöä:
214.

Erotuomarit:
Jan Helander, Christian Westerlund.

Ottelun LähiTapiola tähtipelaajat: LähiTapiola
   Henri Storsjö, Akilles
Richard Sundberg, HC West
Sergiy Shevchenko, Akilles

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Lisää ottelusta:
Handisliiga.fi »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »
HC Westin joukkuekohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
Akilles »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2012-2013 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004