Otteluraportit


Cocks korjasi avauspisteet puhtaasti
Cocks - HC West 30 - 22 (15 - 10)

[15.9.12]
Kuva: Mikko Horsmanheimo
Miro Koljosen kuusi maalia ei riittänyt voittoon Riihimäellä.
Yksi alkaneen SM-liigan suurimmista mestarisuosikeista, Riihimäen Cocks osoittautui aivan liian vahvaksi HC Westille kun viime vuosien kaksi menestyksekkäintä joukkuetta kohtasivat SM-liigan avauskierroksella Riihimäellä. Kovasti kahteen liigaan satsaava kotijoukkue vei kokemattomampaa vierailijaa ja piti molemmat jaossa olleet sarjapisteet 30-22 voitolla.

Joukkueet kohtasivat nyt toistamiseen muutaman päivän sisään eikä voimasuhteissa näkynyt muuta muutosta kuin se että nyt kotivoitto oli huomattavasti selkeämpi kuin keskiviikon cupin ottelussa. West aloitti ottelun hyvin ja johti 10 pelatun minuutin jälkeen kahdella maalilla (4-6) ja sillä oli eväät isompaankin johtoon. Cocks sai kuitenkin tiivistettyä puolustuksensa ja otti täyden komennon ottelusta.

Cocks teki yhdeksän seuraavaa maalia eikä siinä auttanut edes Mikael Källmanin kaksi aikalisää tai maalivahdin vaihtokaan. Vasta Joona Raerinteen 24. minuutilla tekemä 13-7 kavennus päätti Westin 14 minuutin kuivan kauden.

15-10 taukolukemiin vaikuttivat eniten viisi maalia heittänyt Gheorge Safronii sekä neljän maalin miehet Kristo Järve ja Westin Miro Koljonen. Westin maalivahtina aloittanut Thomas Lindström sai hyvän alun ottelulle kopattuaan mm. Teemu Tammisen kontrauksen mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä harvemmaksi Westin maalivahtien torjunnat kävivät.

Toisen jakson alku oli Westin osalta katastrofaalinen. Puolustusmuodon vaihto 5:1:een epäonnistui perusteellisesti kun Tamminen ja Järve kävivät vuorollaan niittaamassa vapaasti yhdeksän metrin sisäpuolelta maaleja. Källmanin illan kolmannen aikalisän viesti (34 min, 20-12) oli lyhyt ja ytimekäs: näin ei voi jatkua, periksi ei voi antaa.

Kun Cocks jatkoi vapautuneella pelillään maalitehtailua vielä hetken, oli taululla jo lohduttomat 24-13 lukemat isännille (39 min). Loput ottelusta meni tasaisemmissa merkeissä ja vierasjoukkueen ilonaiheita etsiessä esiin nousivat Alexander Nysténin ja Niklas Heinosen ensimmäiset SM-liigamaalit, sekä erityisesti Miro Koljosen vahva esitys laidallaan.

Koljosta lukuun ottamatta jokaisen pelaajan on nyt nostettava tasoaan huomattavasti jotta pistetili ensi lauantain kotiavauksessa ÅIFK:ta vastaan karttuu.

Ottelun vakuuttavimmat pelaajat olivat kokeneet Kristo Järve ja Teemu Tamminen, sekä hurjasti viime kaudesta kehittynyt Gheorge Safronii. Kolmikko teki keskiviikon tapaan jälleen kaikkiaan 21 maalia, eli yhden vähemmän kuin koko West. Maalivahti Yevgeni Umovist peitti Westin pelaajien yritykset tiiviin puolustuksen takana eleettömän varmasti.

Erityisesti Järven pelaaminen näytti vahvalta. Yhdeksän maalia viimeistellyt konkari selvästi nauttii pelaamisesta ja johtaa ammattimaisella asenteella joukkueensa sekä hyökkäys- että puolustuspeliä.

"Paljon on vielä tekemistä"
Molempien joukkueiden valmentajat kommentoivat ottelua yllättäen täysin samanlaisella lausahduksella. Kaj Kekin etu Mikael Källmaniin verrattuna on siinä että rutiinia ja johtajuutta löytyy Kekin suojateilta massoittain, Källmanin täytyy uusia vastuunkantajia kouluttaa ja se koulutus on vasta alussa. Siinä missä West marssitti otteluun peräti neljä SM-liigan ensikertalaista debyyttiotteluunsa, oli Cocksilla varaa jättää ammattilaisia jopa pöytäkirjan ulkopuolelle.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  3 -   3
  4 -   6
  7 -   6
11 -   6
13 -   8
15 - 10
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
21 - 13
24 - 13
25 - 15
28 - 16
30 - 20
30 - 22

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Miro Koljonen 6, Richard Sundberg 4, Benjamin Olsson 3, Jani Tuominen 2 (1), Joona Raerinne 2, Alexander Nysten 1, Sam Kihlstedt 1, Fredrik Forss 1, Anders Genberg 1, Niklas Heinonen 1, Sami Silfver -, Axel Carlander -, Thomas Lindström (mv) -, Albert Georgs (mv) -.

Cocks: Kristo Järve 9 (1), Teemu Tamminen 7, Gheorge Safronii 5, Antti Rogenbaum 3, Roni Syrjälä 2, Niko Leikama 2, Ahti Rogenbaum 1, Antti Valo 1, Osmo Tuomi -, Ionut Chiparus -, Yevgen Umovist (mv) -, Timo Puhakka (mv) -, Alexei Safronii (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Sami Silfver, Sam Kihlstedt.

Cocks: Antti Rogenbaum 2, Gheorge Safronii, Antti Valo, Teemu Tamminen.

Varoitukset:
HC West: Jani Tuominen, Sam Kihlstedt, Fredrik Forss.

Cocks: Antti Rogenbaum, Gheorge Safronii, Kristo Järve.

Yleisöä:
164.

Erotuomarit:
Jan Helander, Christian Westerlund.

Ottelun LähiTapiola tähtipelaajat: LähiTapiola
   Kristo Järve, Cocks
Teemu Tamminen, Cocks
Gheorge Safronii, Cocks

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Lisää ottelusta:
Handisliiga.fi »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
Cocks »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2012-2013 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004