Otteluraportit


West ei antanut Atlakselle mahdollisuuksia
Atlas - HC West 18 - 26 (7 - 13)
Otteluvoitot 0-2.

[22.4.12]
HC West harppasi huomattavan ison askeleen kohti tuplamestaruutta voittamalla Myyrmäessä pelatun kevään finaalisarjan toisen osaottelun. Atlaksesta ei ollut paineidensa sietäjäksi ja joukkue alistui kohtaloonsa jo avausjaksolla. 26-18 vierasvoiton myötä Westillä on ensimmäinen mahdollisuus tarrata toiseen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen tiistaina kotiluolassaan.

Pientä osviittaa Atlaksen uskosta omiin mahdollisuuksiinsa saatiin jo ennen ottelua kun seura onnitteli Klaus Sarinia tämän täyttäessä toukokuun alussa 30 vuotta. Mielessä käväisi ajatus että Myyrmäessä ei tämän sunnuntain jälkeen mahdollisesti enää uskottu pelattavan finaalipelejä tänä keväänä.

Itse ottelussa West otti komennon heti alussa. Ensimmäisen finaalin toisella jaksolla hyväksi havaittu puolustusmuoto sai jatkaa ja kun hyökkäyspelikin kulki Richard Sundbergin ja ennen kaikkea Benny Bromanin johdolla, johti West jakson puolivälissä lukemin 8-5.

Sundbergin ensimmäinen illan kolmesta kaksiminuuttisesta näytti ratkaisevan koko ottelun. Patrik Roslander torjui ensin Kristo Järven seitsemän metrin heiton, Benny Broman teki alivoimalla komealla taittoheitolla tilanteeksi 5-9, Atlaksen seuraava hyökkäys meni seinille Järven harhasyötöllä ja kun BB vielä vapautti Sam Kihlstedtin maalintekoon, johti West Sundbergin palatessa kentälle jo viidellä maalilla (5-10, 20 min).

Westin penkillä odoteltiin Atlaksen puolelta aikalisää tai muita taktisia ratkaisuja mutta vielä mitä. Tarvittiin vielä Simon Wörlundin 5-11 osuma ennenkuin kahdesti pallon eteen ehtinyt Tuomas Laitinen sai antaa tilaa Theodotos Christoulle Atlaksen maalissa. Odotettu aikalisä tuli vasta Bromanin 6-12 osuman jälkeen.

Pelipäällä ollut Sundberg lähti Jyri Lujasen kanssa kakkoselle tekemänsä 6-13 maalin jälkipuinneista. Kentälle ilmestyneen lisätilan pystyi hyödyntämään vain Atlaksen Toni Aalto, joka teki taukolukemiksi 7-13.

Toisen jakson alussa maalit olivat vähissä. Benny Broman teki jo seitsemännen osumansa (33 min, 7-14) ja Joona Raerinne käynnisteli vääntävää dieseliään runnomalla lukemiksi 7-14. Sundberg sai kolmannen kakkosensa ja suihkukomennuksen kun Aalto lensi kuin perhonen selälleen. Hetkeä myöhemmin jäähylle matkasi Sam Kihlstedt ja kotijoukkue sai etsikkoaikansa.

Mikko Koskue kavensi mutta Raerinne sinkoi tärkeän alivoimamaalin kahden miehen vajalla (9-16, 38 min). Sama kaksikko oli asialla samoissa merkeissä pari minuuttia myöhemmin. Nyt jäähyllä istuivat edelleen Kihlstedt ja Teemu Hertola. Koskue kavensi pilkulta ja Raerinne kuittasi voimalla.

Seuraava jäähylle lähtevä pelaaja oli Atlaksen Nikko Kinos, joka repi lähes pitelemätöntä Raerinnettä koko sinisen sydämensä kyllyydestä. West sai ylivoimapelinsä kulkemaan ja eroa tuli kaksi maalia lisää (10-19, 44 min).

Westin liike oli liikaa Atlaksen puolustukselle joka joutui kerta toisensa jälkeen turvautumaan kepulikonsteihin. Isoimmilleen ero repsahti kun Benny Broman teki illan yhdeksännen täysosumansa rankkarista ja West johti finaalia uskomattomasti 11-22, 11 minuuttia ennen loppua.

Loput ottelusta joukkueet peluuttivat vaihtopenkkiläisiä, joista Dennis Smeds kävi kuittaamassa Anders Genbergin esitöistä kahdesti ohi maaliin palanneen Laitisen. Atlaksen kolme viimeistä maalia teki Kinos ja päätöslukemat viimeistelei rankkarista Simon Wörlund.

Reilut 600 katsojaa näki miten Atlaksen peli saatiin jumiin jo toisen kerran peräkkäin 5:1-puolustuksella. Kristo Järve vaikutti väseyneemmältä kuin kaksi päivää sitten ja kun Järvestä ei ollut joukkueensa herättäjäksi, ei siihen pystynyt kotikentällä kukaan muukaan.

Joukkueiden tasoero oli Vantaalla valovuoden luokkaa, mutta West otti vain ja ainoastaan yhden erävoiton. Huikean hienon pelin pelannut Benny Broman palkittiin kentän parhaana, Patrik Roslander sai kaksi tähteä ja kentän kovimmalla asenteella urakoinut Teemu Hertola palkittiin yhdeläl tähdellä.

Tiivis finaalitahti sopinee Westille Atlasta paremmin ja tiistaina Kauniaisissa on ensimmäinen ratkaisun paikka. Atlakselta vaaditaan nyt kolme voittoa putkeen joukkueesta, joka on koko kauden aikana hävinnyt vain yhden liigapelin. Westin pelaajien onkin syytä muistaa että leijailulla ei pitkälle pötkitä, toisaalta Mikael Källman ei ennenkään ole antanut joukkueelleen mahdollisuutta sellaiseen. Jalat pysyvät maassa, se on varma!

Kuvat: Mikko Horsmanheimo
Asennemallia puolustuksessa: Teemu Hertola, vieressä tukemassa Richard Sundberg.

Kuvat: Mikko Horsmanheimo
Asennemallia hyökkäykseen: Richard Sundberg runnoo vastustamattomasti maalintekoon Teemu Hertolan skriinistä.

Kuvat: Mikko Horsmanheimo
Joona Raerinne läpijuoksussa.

Kuvat: Mikko Horsmanheimo
Westin erinomaisesti kannustanut fanijoukko piti fiilistä yllä katsomossa.

Kuvat: Mikko Horsmanheimo

Kuvat: Mikko Horsmanheimo
Benny Broman menee Klaus Sarinin ja Tuomas Witikan välistä maalintekoon.

Kuvat: Mikko Horsmanheimo
Tarkuutta heitossa. Benny Bromanin tyylinäyte ja tilanne tulostaululla muuttuu lukemiin 7-14.

Kuvat: Mikko Horsmanheimo
Ensimmäistä SM-mitaliaan odotteleva Thomas Lindström torjuntapuuhissa.

Katso koko ottelu:

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  2 -   2
  4 -   4
  5 -   7
  5 - 10
  6 - 12
  7 - 13
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
  7 - 14
10 - 17
11 - 20
13 - 22
15 - 25
18 - 26

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Benny Broman 9 (1), Richard Sundberg 4, Joona Raerinne 4, Simon Wörlund 2 (1), Dennis Smeds 2, Joona Hertola 1, Sami Silfver 1, Anders Genberg 1, Sam Kihlstedt 1, Joacim Broman 1, Teemu Hertola -, Mikael Knus -, Patrik Roslander (mv) -, Thomas Lindström (mv) - .

Atlas: Nikko Kinos 4, Mikko Koskue 4 (2), Toni Aalto 3, Kristo Järve 3 , Tuomas Witikka 1, Heikki Laitinen 1, Jani Kivinen 1, Jyri Lujanen 1, Kenneth Åstrand -, Klaus Sarin -, Oskari Lehtonen -, Anthony Hellakoski -, Tuomas Laitinen (mv) -, Theodotos Christou (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Teemu Hertola, Richard Sundberg 3, Sam Kihlstedt.

Atlas: Nikko Kinos, Oskari Lehtonen, Jyri Lujanen 2.

Varoitukset:
HC West: Sami Silfver, Richard Sundberg, Sam Kihlstedt.

Atlas: Nikko Kinos, Kenneth Åstrand, Heikki Laitinen.

Yleisöä:
630.

Erotuomarit:
Mikael Lindroos, Jan-Erik Leandersson.

Ottelun Lähivakuutus tähtipelaajat: Lähivakuutus
   Benny Broman, HC West
Patrik Roslander, HC West
Teemu Hertola, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Viralliset:
Live Score ottelutapahtumat »
Ottelufaktat »

Lisää ottelusta:
YLE Urheilu 22.4.12 »
Benny Broman: Vi kom väl förberedda (YLE Sporten) 22.4.12 »
Kenneth Åstrand är konfunderad (YLE Sporten) 22.4.12 »
Westlotsen Mikael Källman nöjd och guldsugen (YLE Sporten) 22.4.12 »
Atlastränaren Jaakko Horelli medger att West var bättre (YLE Sporten) 22.4.12 »
Iltalehti 22.4.12 »
Hufvudstadsbladet 22.4.12 »
Handisliiga 22.4.12 »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »
HC Westin joukkuekohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
Atlas »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigassa »
Tilastot SM-liigan Play off-otteluissa »
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigassa »
Tehot SM-liigan Play Off-otteluissa »
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2011-2012 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004