Otteluraportit


West taistellen loppuotteluihin
Cocks - HC West 17 - 19 (9 - 5)
Otteluvoitot 1-3.

[16.4.12]
HC West pelaa viidennen kerran peräkkäin SM-finaaleissa. Neljän edelliskevään finaalivastustajan Cocksin taistelu kotikulmilla ei riittänyt sarjan venyttämiseksi tarvittavaan kotivoittoon kun West nousi puoliajan neljän maalin tappioasemasta kahden maalin erävoittoon. 19-17 voitto vei Westin loppuotteluihin Atlaksen vastustajaksi otteluvoitoin 3-1.

Maalivahtien tähdittämä neljäs välierä jäi vähämaaliseksi otteluksi joka oli Play offia parhaimmillaan kun selkä seinää vastaan pelannut Cocksin kukko taisteli kuin leijona. West teki ottelun avausmaalin reilun kolmen minuutin pelin jälkeen mutta ilman Teemu Tammista yhtenäisempänä joukkueena pelanneen Cocksin maltilliset, kontrolloidut ja pitkät hyökkäykset purivat hyvin.

Cocks tuli alussa laitojen kautta Antti Valon, Ville Viljasen ja Matias Savinaisen maaleilla laittaen hyvin ottelun aloittaneen Tomi Kurpan koetukselle. Kymmenen minuutin kohdalla (3-2) Westin molemmat osumat oli tehnyt ainoana hyökkäyspäässä todellista vaaraa vastustajalle aiheuttanut Benny Broman.

Siinä missä Cocksin hyökkäyksiä rakennettiin omaan suunnitelmaan luottaen, ei West kyennyt vastaavaan liikkeeseen. Isäntien kookas keskipuolustus Antti Rogenbaum-Gheorge Safronii- Vladimir Corlija sai eteensä turhan lähelle pyrkineitä pelureita, joiden yritykset oli helppo torjua. Tomislav Milinkovic pääsi heti alusta sinuiksi Westin heittojen kanssa ja piti maalinsa liki koskemattomana.

Cocks lähti karkuun Westin pelatessa ylivoimaa. West hävisi yv:n 1-2 ja kun Safronii heitti vielä keskeltä Cocksin 7-4 johtoon (19 min), sai viisi torjuntaa tehnyt Kurppa tehdä tilaa Thomas Lindströmille. Lindis pääsi välittömästi hyvään vireeseen ja vaikka Cocks tekikin seuraavat kaksi maalia, oli Westin ongelmat jossain aivan muualla kuin puolustus- ja maalivahtipelissä.

Ongelman nimi oli Tomislav Milinkovic, joka pisti maalinsa suun umpeen 13 minuutin ajaksi. Vasta Sam Kihlstedtin 9-5 kavennus avausjakson viimeisellä minuutilla päätti Westin kuivan kauden. Cocks-veskarille kirjattiin ensimmäisellä puoliajalla 12 torjuntaa, Lindströmin saldo 11 minuutissa oli kaksi päästettyä maalia ja seitsemän koppia.

Ottelun käsikirjoitus kulki pitkälti saman kaavan mukaan kuin torstainen Riihimäen toinen semifinaali, mutta roolit olivat nyt päinvastaiset. Pitkä maaliton kausi karisi toisen jakson alussa kahdella pikamaalilla (31 min, 9-7) Joacim Bromanin ja Richard Sundbergin maalattua nopeista vastahykkäyksistä.

Sam Kihlstedtin kaksiminuuttinen 32. minuutilla käynnisti jäähysuman, jossa Safronii ja Corlija passitettiin ensin istunnolle 21 sekunnin välein. West töpeksi ensimmäisen kahden miehen ylivoimayrityksen ja Cocks pelasi laitapaikan Antti Valolle joka toimittikin pallon ohi Lindströmin mutta lattiakontaktin jälkeen. Vastahyökkäyksestä Sundberg vääntää laidasta vahvasti Valon estelyistä huolimatta 10-8 kavennuksen ja Valolle samasta tilanteesta punainen kortti.

Minuutti tästä ja Safronii jälleen jäähylle ja ylivoimapeli tuottaa tulosta. Sami Silfverin rankkari ja Joona Hertolan kontraus tuo Westin pitkästä aikaa tasoihin (10-10, 38 min). Pirteästi pelannut Savinainen palauttaa matalalla vedolla takakulmaan Cocksin johtoon mutta Kihlstedt ja Benny Broman vie Westin tosita kertaa johtoon, kun pelikellossa täyttyy 40 minuuttia (11-12).

Maalivahdit ottavat jälleen isoimmat roolit kun voittajaa setvitään. Seuraavat 12 minuuttia maaleja tehdään harvakseltaan mutta tasatahtiin (15-16, 52 min). Teemu Hertolalle maltillisen hyökkäyksen lopuksi pelattu paikka tuottaa tulosta ja West siirtyy kahden maalin johtoon (15-17, 55 min). Sekä Milinkovic että Lindström antaa joukkueilleen mahdollisuuksia, jotka torpataan kolleegan toimesta.

Sundbergin alivoimamaali kaksi minuuttia ennen loppua avaa finaaliportteja jo vähän raolleen, Reima Niemisen 16-18 (59 min) antaa vielä toivoa kotijoukoille mutta Jokke Bromanin 16-19 parikymmentä sekuntia ennen loppusummeria ratkaisee pelin lopullisesti. Savinaisen vikan sekunnin kavennus ei hetkauta enää ketään sillä West menee finaaliin otteluvoitoin 3-1.

Maalimääristä voi päätellä ketkä ottelussa onnistuivat parhaiten. Milinkovic keräsi 23 torjuntaa ja oli kentän ykkönen. Lindström sai 40 minuutissa tililleen 16 torjuntaa ja ansaitsi omat tähtensä. Kentällä uurastanut Teemu Hertola palkittiin yhdellä tähdellä. Cocksin maaleista Savinainen ja pirteän suorituksen tehnyt Ville Viljanen osui kumpikin viidesti, keltapaitojen ulkomaanvahvistukset pelasivat erityisesti omassa kenttäpäädyssä vahvan pelin.

Westin valmentajalla Mikael Källmanilla oli pelinappuloita sen verran enemmän kuin kolleegallaan Toni Kalliolla, että voitto irtosi. 19 tehtyä maalia jakaantui tasaisesti yhdeksän kentäpelaajan kontolle. Kaikki yhdeksän onnistui myös ottelun toisella jaksolla tekemään maalin tai toisenkin.

Mitalipelit käyntiin perjantaina Luolassa
Voitto antoi Westille myös pari lisäpäivää huilata ja valmistautua Atlasta vastaan pelattavaan loppuottelusarjaan. Sini-valkoisella teemalla olevassa sarjassa vastakkain on kaksikko joka kuntopuntarin perusteella kuuluu mestaruustaistoon. Westille finaalisarja on viides peräkkäinen ja Atlakselle se on seurahistorian ensimmäinen.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  1 -   1
  3 -   2
  4 -   3
  7 -   4
  9 -   4
  9 -   5
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
10 -   7
11 - 12
13 - 14
15 - 15
15 - 17
17 - 19

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Benny Broman 3, Teemu Hertola 3, Richard Sundberg 3, Joacim Broman 3, Sami Silfver 2 (2), Sam Kihlstedt 2, Joona Hertola 1, Simon Wörlund 1, Joona Raerinne 1, Mikael Knus -, Anders Genberg -, Tomi Kurppa (mv) -, Thomas Lindström (mv) -.

Cocks: Matias Savinainen 5, Ville Viljanen 5, Jani Tuominen 2 (1), Antti Valo 2, Antti Rogenbaum 1, Gheorge Safronii 1, Reima Nieminen 1, Ahti Rogenbaum -, Osmo Tuomi -, Roni Syrjälä -, Vladimir Corlija -, Tomislav Milinkovic (mv) -, Timo Puhakka (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Teemu Hertola, Simon Wörlund, Sam Kihlstedt 2.

Cocks: Gheorge Safronii 2, Vladimir Corlija 2.

Ottelusta sulkemiset:
Antti Valo.

Varoitukset:
HC West: Sami Silfver, Teemu Hertola, Richard Sundberg, Mikael Källman.

Cocks: Antti Rogenbaum, Gheorge Safronii, Vladimir Corlija, Toni Kallio.

Yleisöä:
393.

Erotuomarit:
Mikael Lindroos, Teemu Kaulio.

Ottelun Lähivakuutus tähtipelaajat: Lähivakuutus
   Tomislav Milinkovic, Cocks
Thomas Lindström, HC West
Teemu Hertola, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Viralliset:
Live Score ottelutapahtumat »
Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Lisää ottelusta:
Hufvudstadsbladet 16.4.12 »
Handisliiga.fi 16.4.12
Aamuposti 17.4. »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
Cocks »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigassa »
Tilastot SM-liigan Play off-otteluissa »
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigassa »
Tehot SM-liigan Play Off-otteluissa »
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2011-2012 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004