Otteluraportit


Cocks päätti Westin voittoputken
Cocks - HC West 24 - 22 (7 - 13)
Otteluvoitot 1-1.

[12.4.12]
Kotijoukkueen loistava toinen jakso nosti Riihimäen Cocksin haudan partaalta voittoon SM-liigan toisessa välieräottelussa. West johti tauolla vielä 13-7 mutta kolme nopeaa kavennusmaalia toisen jakson alkuun sekoitti vieraiden pelin ja hurmostilaan päässyttä Cocksia ei sitten sen jälkeen pysäyttänyt mikään. 24-22 kotivoitto tasoitti otteluvoitot ja välieräsarja on katkolla ensimmäisen kerran vasta ensi maanantaina.

West oli ottelun avausjakson ajan selkeästi aktiivisempi osapuoli ja meni viisi heittoa upottaneen Sami Silfverin johdolla kuuden maalin taukojohtoon. Westin maalissa pelannut Thomas Lindström sai niin hyvää tukea kenttäpelaajilta että Cocks pidettiin 9. ja 28. minuutin välin ilman täysosumia. Lindikselle torjuntoja kertyi 10 ja kahdesti mies lähetti Joacim Bromanin kontraan.

Isännät johtivat peliä 6-5 (9 min.) mutta teki seuraavan kerran maalin vasta 28. minuutilla kun Teemu Tamminen teki vastaiskusta jakson päätösnumerot.

Taukokin meni vielä Westin pukukopissa hyvin mutta sitten alkoi tapahtua. Ville Viljanen, Antti Valo ja välieräsarjan kolme ensimmäistä puoliaikaa haluttoman oloisesti esiintynyt Gheorge Safronii toivat alle kolmessa minuutissa Cocksin kolmen maalin päähän (10-13, 33 min). Viljanen oli komennettu Benny Bromanin vartijaksi ja Westin hyökkäyspeli meni täysin sekaisin.

Isäntien pelin taso sen sijaan koheni silmissä ja hurrikaani pyöritti Westiä pahemmin kuin kukaan koko kauden aikana. Antti Rogenbaum tasoitti 41. minuutilla lukemiksi 16-16 ja 46. minuutilla Viljanen vei joukkueensa jo 18-17 johtoon. Silfver tasoitti mutta Cocks vastasi kolmella maalilla ja kiri kolmen maalin johtoon (21-18, 49 min).

Westille tarjoutui lopussa vielä kaksikin tilaisuutta kun ensin Safronii (52 min) ja myöhemmin Vladimir Corlija (57 min) repivät itsensä kaksiminuuttisille. Safroniin jäähyn aikana Mikael Knus kavensi kahdesti mutta Tamminen vastasi niiden välissä. Corlijan kakkosen aikana Anders Genberg toi Westin maalin päähän (23-22, 58 min) mutta Joona Raerinteen tasoitusyritys viuhahti ohi maalin. Viimeisen naulan Westin arkkuun löi viivalle vapaaksi unohtunut Rogenbaum, alivoimalla.

Toisen jakson ja samalla ottelun hahmoksi nousi Cocksin maalivahti Tomislav Milinkovic, joka koppasi hyvin tiiviin ja aktiivisen puolustuksen takana helposti tusinan verran koppeja. Vastaavasti Thomas Lindström ja 40. minuutista eteenpäin maalia vartioinut Patrik Roslander saivat toisella jaksolla vain yhden torjunnan mieheen.

Cocks pisti Westin reilun vuoden mittaisen voittokulun pakettiin pelillisellä täysosumalla. Westin taantumaan on vaikea löytää tarkkaa syytä mutta romahdus on syytä unohtaa ennen lauantain kolmatta kohtaamista. Varmaa on että West saa vastaansa itseluottamusta uhkuvan ex-mestarin jonka hurmostila täytyy tavalla tai toisella estää.

Toisen jakson kylvetyksen täytyy toimia herätyskellona joukkueelle. Kuuden maalin johtokaan ei käsipallossa aina riitä, siitä saatiin keskiviikkona toinenkin esimerkki sillä Atlas teki Myyrmäessä "Cocksit" ja käänsi viiden maalin taukotappion 27-25 voitoksi ja on enää yhden voiton päässä historiansa ensimmäisistä loppuotteluista.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  4 -   4
  6 -   6
  6 -   9
  6 - 11
  6 - 13
  7 - 13
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
11 - 15
14 - 16
17 - 17
21 - 18
23 - 21
24 - 22

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Sami Silfver 6, Sam Kihlstedt 4, Anders Genberg 3, Mikael Knus 3, Joacim Broman 3 (1), Benny Broman 2, Richard Sundberg 1, Teemu Hertola -, Simon Wörlund -, Dennis Smeds -, Fredrik Forss -, Joona Raerinne -, Thomas Lindström (mv) -, Patrik Roslander (mv) -.

Cocks: Gheorge Safronii 6, Teemu Tamminen 5, Antti Valo 4, Antti Rogenbaum 3, Jani Tuominen 3 (1), Ville Viljanen 3, Ahti Rogenbaum -, Osmo Tuomi -, Reima Nieminen -, Roni Syrjälä -, Matias Savinainen -, Vladimir Corlija -, Tomislav Milinkovic (mv) -, Timo Puhakka (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Anders Genberg, Richard Sundberg.

Cocks: Antti Rogenbaum, Gheorge Safronii 2, Teemu Tamminen 3, Matias Savinainen, Vladimir Corlija.

Varoitukset:
HC West: Teemu Hertola, Simon Wörlund, Richard Sundberg.

Cocks: Gheorge Safronii, Antti Valo.

Yleisöä:
311.

Erotuomarit:
Jan Rönnberg, Christian Westerlund.

Ottelun Lähivakuutus tähtipelaajat: Lähivakuutus
   Tomislav Milinkovic, Cocks
Gheorge Safronii, Cocks
Sami Silfver, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Viralliset:
Live Score ottelutapahtumat »
Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Lisää ottelusta:
Aamuposti 13.4. »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
Cocks »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigassa »
Tilastot SM-liigan Play off-otteluissa »
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigassa »
Tehot SM-liigan Play Off-otteluissa »
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2011-2012 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004