Otteluraportit


West puolusti avausvoiton Cocksista
HC West - Cocks 22 - 14 (12 - 7)
Otteluvoitot 1-0.

[11.4.12]
West otti ensimmäisen erävoiton matkalla kohti käsipalloliigan loppuotteluita voitettuaan välierien avausottelussa kotiluolassaan tutun Play off-kumppanin Cocksin. Voittolukemat 22-14 (12-7) paljastavat puolustus- ja maalivahtipelin olleen ottelun parasta antia kentän kummassakin päädyssä.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa kummankin joukkueen hermoillessa alkutahdit kolme täyttä minuuttia, kunnes Richard Sundberg vei joukkueensa johtoon. Benny Broman ehti tehdä Westille vielä toisen johto-osuman mutta Cocks vastasi kolmella seuraavalla maalilla. Jani Tuomisella oli oiva tilaisuus tehdä Cocksille lisäosuma mutta rankkari suuntautui kohti Luolan päätyverkkoja.

Teemu Tamminen päästettiin Cocksista irti kuudennella peliminuutilla ja miehen erittäin energinen esitys tuotti heti alkuun yhden osuman mutta jatko ei mennyt kuten Strömsössä. Tukku teknisiä virheitä ja kaksi jäähyä ennen 20. peliminuutin täyttymistä palautti miehen jakson lopuksi vaihtopenkille.

Juuri Tammisen toisen istunnon aikana West repäisi eroa. Benny Broman vei jäähyn ensisekunneilla Westin 5-4, ja Sami Silfver juuri ennen jäähyn täyttymistä 6-4 johtoon (19 min). Bennyn 7-4 johtomaali 21. minuutilla vei Cocksin aikalisän partaalle, ja Antti Rogenbaumin kavennuksen kuittasi kapteeni Joacim Broman kahdella peräkkäisellä maalilla (9-5, 25 min).

Westin ote piti taukoon asti hyvin ja toinen jakso alkoi lukemista 12-7. Sam Kihlstedt avasi maalinteon mutta Cocks otti otteen pelistä. Tuominen, Rogenbaum ja Tamminen nosti vieraat kolmen maalin päähän (13-10). 36-38. peliminuutti oli ottelun sekavin jakso, jolloin Antti Rogenbaum, Teemu Hertola ja lopulta Tamminen saivat kakkosen. Viime mainitulle jäähy tuli väärästä vaihdosta ja oli illan kolmas, mikä tarkoitti että keskittyminen torstain peliin saatoi alkaa.

Toisen jakson toinen kymppi kuului Joona Raerinteelle, joka ampui Westin lopullisesti karkuun. 16-11, 18-13 ja 20-13 osumat romuttivat jokainen Cocksin toiveita voitosta. Raerinne teki myös joukkueensa viimeisen maalin 55. minuutilla ja nousi Bromanien sekä Kihlstedtin rinnalle joukkueen maalisepoiksi.

Cocks tuli otteluun selvästi suurin toivein ja hyvin latautuneena. Puolustuspeli vierailla toimi hyvin läpi ottelun ja Tomislav Milinkovic oli varsinkin toisella jaksolla vaikea ohitettava mutta hyökkäyskuviot eivät juuri Westin puolustukseen purreet. Kultahousuissa pelannut Gheorge Safronii oli haluton edes yrittämään maalintekoa, Ville Viljanen ja Jani Tuominen olivat vauhdikkaita mutta tehottomia.

Westille ottelu oli ensimmäinen tosikoitos liki kolmeen viikkoon ja se näkyi erityisesti pallollisessa pelaamisessa. Kymmenestä vastaiskuyrityksestä vain kaksi saatiin päätettyä maaliin ja se on reilusti vähemmän kuin mihin on totuttu. Patrik Roslanderille torjuntoja kertyi 19, millä heltisi yksi tähti. Teemu Hertola hallitsi puolustuspelin niksit parhaiten ja miehen johdolla isäntien puolustusmuuri vei tilan Cocksilta alusta loppuun.

West joutui päästämään ottelussa vain 12 pelitilannemaalia ja tällaisella puolustamisella vastaiskuihin päästään ottelussa kuin ottelussa. Jatkossa niihin pitää keskittyä huolellisemmin.

Sam Kihlstedt urakoi sekä laidalla että pariin otteeseen viivalla. Bromanit olivat parhaimmillaan ottelun avausjaksolla, toisella jaksolla Benny pistettiin erikoisvartiointiin pitkäksi toviksi ja Antti Valon pimennossa pitänyt Joacim pääsi ottelun ratkettua huilaamaan huomista varten. Westin penkiltä löytyi Cocksia enemmän leveyttä. Anders Genberg pelasi pirteästi ja tarjoili paikkoja vieruskavereilleen. Vahva panos poikii varmasti lisäminuutteja jatkossa.

Vähämaalisen ottelun maalikuninkuus irtosi "vain" neljällä henkilökohtaisella osumalla, mutta jakajia löytyi sitten sitäkin enemmän. Molemmat Bromanit, Kihlstedt ja Raerinne saivat hyvää sivutukea Richard Sundbergin kolmesta maalista. Kolmeen ylsivät myös Cocksin Rogenbaum, Tuominen ja Tamminen.

Ottelun yleisömäärä (303) jäi pieneksi pettymykseksi, kiitos samaan aikaan Pirkkolassa pelatun naisten SM-välieräottelun Sparta-GrIFK. Ensi kautta ajatellen SM-sarjojen ja miksei myös eri välieräparien ottelupäivien porrastaminen voisi olla hyvä ajatus. Useampi pelipäivä toisi paitsi enemmän julkisuutta myös enemmän potentiaalista katsojakuntaa kaikkiin tapahtumiin.

Atlas kaatoi SIF:n Siuntiossa
Toisen välieräparin avausottelu pelattiin Siuntiossa jossa Atlas nappasi Kristo Järven kymmenen maalin johtamana 27-30 (14-16) vierasvoiton. SIF johti ottelua vielä 8-5 mutta sai antaa tasaisessa ottelussa periksi. Joukkueet kohtaavat toisen kerran torstaina Myyrmäessä.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  2 -   1
  3 -   3
  4 -   4
  6 -   4
  9 -   5
12 -   7
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
13 -   9
14 - 11
17 - 12
20 - 13
22 - 13
22 - 14

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Benny Broman 4, Sam Kihlstedt 4, Joona Raerinne 4, Joacim Broman 4, Richard Sundberg 3, Sami Silfver 2, Anders Genberg 1, Mikael Knus -, Teemu Hertola -, Simon Wörlund -, Dennis Smeds -, Fredrik Forss -, Patrik Roslander (mv) -, Thomas Lindström (mv) -.

Cocks: Antti Rogenbaum 3, Jani Tuominen 3 (1), Teemu Tamminen 3 (1), Gheorge Safronii 2, Antti Valo 1, Matias Savinainen 1, Ville Viljanen 1, Ahti Rogenbaum -, Osmo Tuomi -, Reima Nieminen -, Roni Syrjälä -, Vladimir Corlija -, Tomislav Milinkovic (mv) -, Timo Puhakka (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Sami Silfver, Teemu Hertola.

Cocks: Antti Rogenbaum, Gheorge Safronii 2, Teemu Tamminen 3, Matias Savinainen, Vladimir Corlija.

Varoitukset:
HC West: Sami Silfver.

Cocks: Gheorge Safronii, Antti Valo.

Yleisöä:
303.

Erotuomarit:
Miro Korja, Jonas Laitinen.

Ottelun Lähivakuutus tähtipelaajat: Lähivakuutus
   Sam Kihlstedt, HC West
Teemu Hertola, HC West
Patrik Roslander, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Viralliset:
Live Score ottelutapahtumat »
Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Lisää ottelusta:
Sam Kihlstedt. "Vi orkade bättre". (YLE Sporten) 11.4.12 »
Hufvudstadsbladet 12.4.12 »
Aamuposti 12.4. »

Vastapuolen versio:
Cocks »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigassa »
Tilastot SM-liigan Play off-otteluissa »
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigassa »
Tehot SM-liigan Play Off-otteluissa »
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2011-2012 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004