Otteluraportit


Viiden tähden puolustus tuhosi Cocksin
HC West - Cocks 32 - 12 (12 - 7)

[10.3.12]
Moni katsoja hieraisi varmasti silmiään neljän viime vuoden finaalijoukkueiden välienselvittelyn jälkeen Kauniaisten Luolassa lauantaina. Tulostaululla paistoivat epätodellisen tuntuiset loppulukemat 32-12 Westin hyväksi. Uskomaton lopputulos selittyy Westin viiden tähden puolustuspelillä, jossa suurinta roolia heiluttavat veljekset Joona ja Teemu Hertola.

Liiganelonen Cocks aloitti ottelun hyvällä latauksella ja oli hallitseva osapuoli kymmenen ensimmäistä minuuttia. Viisi eri maalintekijän voimin tehtyä maalia ja taisteleva puolustus viimeisenä lukkonaan hyvin aloittanut Tomislav Milinkovic oli joutunut antautumaan vasta kolmasti. Cocksilla oli kymmenennellä minuutilla oiva mahdollisuus siirtyä kolmenkin maalin johtoon mutta Teemu Tammisen toinen rankkari suuntautui suoraan päin Westvahti Patrik Roslanderia.

Jakson edetessä Westin puolustustehtävät selkenivät Cocksin hyökkäyksiä vastaan. Vieraiden kuviot tulivat tutuiksi ja aktiivisen puolustuksen oikea-aikaiset nousut veivät tilan takamiehiltä, laidat pysyivät visusti hallussa ja viivalla oli ahdasta. Vieraat nousivat viimeisen kerran johtoon järkälemäisen Vladimir Corlijan 6-7 osumalla (20 min.), mutta saman miehen otteet puolustuksessa eivät jääneet huomaamatta ottelun virolaistuomareilta ja miehen kaksi peräkkäistä jäähyä käänsivät ottelun kulun.

West nousi toisen kakkosen jälkimainingeissa 10-7 johtoon (24 min.) mutta joutui vielä ennen taukoa kokeilemaan alivoimapelinsä tehoa. Sekin toimi sillä Simon Wörlund vapautti Sam Kihlstedtin ovelasti maalintekoon ja taukolukemat viimeisteli upealla harhautuksella läpi päässyt Sami Silfver. West vei siis avausjakson viimeiset kymmenen minuuttia puhtaasti lukemin 6-0.

Ottelu ratkaistiin nopeasti toisen jakson alkupuoliskolla, jossa kauden paras puolustus pakotti Cocksin takamiehet sahaamaan tehottomasti ja päästi isäntien vastaiskut oikeuksiinsa. Benny Bromanin 15-8, Kihlstedtin 16-8 ja BB:n 17-8 sekä 18-8 pakottivat Toni Kallion Cocksin aikalisälle mutta siitä ei ollut apua. Seuraavista osumista vastasivat Joona Raerinne (19-8) ja Broman vielä kahdesti.

Ottelun ykköstähdeksi valitun Roslanderin omituisen tuntuinen saldo puhuu Westin rautaisen puolustuksen lujuudesta. Kymmenessä minuutissa Cocks onnistui tekemään yhden maalin ja Roslander joutui samassa ajassa torjumaan yhden vaivaisen pallon. Jani Tuomisen kavennus rankkarista 44. minuutilla oli laiha lohtu ja ainoastaan päätti Cocksin toisen 11 minuutin maalittoman jakson ottelussa (21-9, 44 min). Kaikkiaan Roslander torjui ottelussa vain 13 kertaa mutta saavutti siitä huolimatta torjuntaprosentin 59.

Vartti ennen loppua molemmat vaihtopenkit tuulettuivat kunnolla mutta ottelun kulku ei muuttunut miksikään. Thomas Lindström joutui viimeisen vartin aikana antautumaan pelitilanteessa vain kahdesti ja rankkarista kerran. Torjuntoja miehelle kerääntyi mainiot seitsemän, josta voi laskea torjuntaprosentin 70. Cocksin maalia vartioi joka kympin ajan eri mies saamatta suuremmin apua puolustukselta.

West jyräsi toisen jakson kokonaista 20-5 ja jatkaa puhtaalla pelillä kun runkosarjasta on enää kaksi peliä jäljellä. Kahdessa viimeisessä ottelussa omiin on mennyt vain 23 palloa ja peli-ilo on huipussaan. Roslanderille ottelusta kolme tähteä, nyt jo 804 SM-maalia Westille heittänyt Benny Broman sai kaksi tähteä ja Sami Silfver yhden, mutta Westin puolustuspeli ansaitsee kaikista suurimman tunnustuksen.

Teemu Hertola pelasi vasta kauden toisen ottelunsa mutta miehen vaikutus jo ennestäänkin vahvaan Westin puolustuspelaamiseen on ollut todella mahtava. Joona Hertola johtaa pataljoonaa isännän ottein ja on pitkälti veljesten yhteispelin ansiosta että vastustajat ovat jääneet molemmissa peleissä pahasti alakynteen.

Valmentaja Mikael Källman myhäili ottelun jälkeen tyytyväisyyttä. Leveästi hymyilleen miehen ilme ja lausunto "Vakuuttava voitto vakuuttavalla pelillä" kertoo miltä voitto maistui.

ÅIFK pulpahti takaisin pinnalle
Lauantain toisessa ottelussa Karjaalla taisteltiin Play offeja ajatellen todella tärkeistä pisteistä. Valmentajavaihdoksen kokenut ÅIFK voitti BK-46:n 23-21 ja harppasi Dickenin ja BK:n ohi kuudenneksi. Sunnuntaina ovat tulessa Dicken ja Atlas, maanantaina HIFK ja SIF.

West pelaa seuraavan ottelunsa sunnuntaina 18.3. juuri ÅIFK:n vieraana ja saa vastaansa joukkueen jolla todella on kaikki pelissä. Runkosarja päättyy keskiviikkona 21.3. kotipeliin liigakakkosta SIF:iä vastaan.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  1 -   2
  4 -   5
  6 -   5
  6 -   7
  9 -   7
12 -   7
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
14 -   8
18 -   8
23 -   9
26 - 10
29 - 11
32 - 12

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Benny Broman 10, Sami Silfver 8, Sam Kihlstedt 3, Joona Raerinne 3, Joona Hertola 2, Anders Genberg 2, Joacim Broman 2, Mikael Knus 1, Teemu Hertola 1, Simon Wörlund -, Dennis Smeds -, Benjamin Olsson -, Patrik Roslander (mv) -, Thomas Lindström (mv) -.

Cocks: Jani Tuominen 5 (2), Antti Rogenbaum 2, Gheorge Safronii 2, Antti Valo 1, Teemu Tamminen 1 (1), Vladimir Corlija 1, Osmo Tuomi -, Reima Nieminen -, Roni Syrjälä -, Matias Savinainen -, Ville Viljanen -, Tomislav Milinkovic (mv) -, Timo Puhakka (mv) -, Alexei Safronii (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Joona Hertola, Sam Kihlstedt.

Cocks: Reima Nieminen, Vladimir Corlija 2.

Varoitukset:
HC West: Sami Silfver, Joona Raerinne.

Cocks: Gheorge Safronii, Vladimir Corlija.

Yleisöä:
272.

Erotuomarit:
Marion Kull, Martin Lillepea (EST).

Ottelun Lähivakuutus tähtipelaajat: Lähivakuutus
   Patrik Roslander, HC West
Benny Broman, HC West
Sami Silfver, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Viralliset:
Live Score ottelutapahtumat »
Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC West kaudesta 2003 -> »
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »
HC Westin joukkuekohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
Cocks »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigassa »
Tilastot SM-liigan Play off-otteluissa »
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigassa »
Tehot SM-liigan Play Off-otteluissa »
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2011-2012 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004