Otteluraportit


West puolusti Akilleksen kumoon
Akilles - HC West 11 - 33 (6 - 15)

[7.3.12]
Sarjakärki HC West oli kolme kertaa parempi liigajumbo Akillesta keskiviikkoillan ottelussa Porvoossa. Viime aikoina moni joukkue on käynyt Porvoossa maalintekokilpailun merkeissä mutta West valitsi teemakseen työnteon puolustuksessa, jonka osoituksena seuraennätystä sivuava 11 päästettyä maalia. Ventti tuli täyteen 33-11 (15-6) vierasvoitolla.

Westin tiivis puolustuspelaaminen sai Porvoossa mukaan uuden pelinappulan Teemu Hertolan korkattua pelikautensa. Olkapääleikkauksesta toipunut Hertola pääsi myös heti ensimmäisessä hyökkäyksessään maalin makuun miehen saatua kunnian viimeistellä ottelun avausmaalin.

West johti tauolla 15-6 vaikkei ollutkaan intoutunut mihinkään maata järisyttävään esitykseen. Akilleksen hyökkäykset pidettiin hyvin kurissa eikä liigan maalipörssin kärkikaksikko Kobzev-Glinca päässyt kunnolla edes maalipaikkoihin. Westin kärkikaksikko, Bromanit, sen sijaan oli pelipäällä. Benny teki avausjaksolla viisi osumaa ja Joacim kolme.

Westin maalia vahtineella Patrik Roslanderilla oli melko helppo puolituntinen Akilleksen tuskailtua hyökkäystensä kanssa siinä määrin että Raivo Laast otti aikalisän jo ajassa 5:55. Isännät sai avausmaalinsa vasta reilun kahdeksan peliminuutin jälkeen (1-4). Kahdeksan torjunnan lisäksi mies peitti Mihail Kobzevin suorastaan hämmästyttävän epätarkat rankkariyritykset. Ensimmäinen sentään osui tolppaan mutta toinen jo ronskisti sekä yli että ohi maalin.

Toinen jakso toi Westin peliinkin lisää ilonaiheita. Reilun kuukauden pelaamattomuus ei näkynyt Thomas Lindströmin torjunnoissa lainkaan. Ilmeisesti hyvän herkistelyvaiheen läpikäynyt mies pääsi hyvin sinuiksi kotijoukkueen heittojen kanssa ja napsi palloja liukuhihnalta. Kokonaista 16 torjuntaa ja vain neljä päästettyä pelimaalia nosti torjuntaprosentin 76,2:een ja miehen ottelun tähdistöön.

Avausjaksolla palloja hukannut Joona Hertola nosti tauon jälkeen tasoaan ja kirjasi kaikki tilastoitavat tapahtumansa (seitsemän maalia, varoitus ja kaksiminuuttinen) paussin jälkeen, mikä takasi syntymäpäiväsankarille kaksi tähteä. Kolme tähteä meni itseoikeutetusti ottelun selvästi parhaalle pelaajalle Benny Bromanille, joka pelinrakentelu toimi läpi ottelun ja maaleissa oli sekä vauhtia että näyttävyyttä.

Akilles oli ottelussa todella vaisu, ikäänkuin jo ennakkoon alistunut kohtaloonsa. Mihail Kobzev ja Sergei Glinca teki yhteensä vain viisi maalia, mikä on maalintekijätilaston kahdelle parhaalle todella heikko suoritus. Sentteri Stefan Mattsson ja maalivahti Robin Borgman olivat joukkueensa parhaat.

Ottelukierroksella harvinaisen selviä pelejä
Kaikki kierroksen ottelut olivat tällä kerralla selviä tapauksia. Cocks voitti kotonaan BK-46:n 35-22, SIF Dickenin 35-24 ja HIFK haki Turusta vieraspisteet maalein 32-18.

Keskiviikon myötä sarjataulukko ei muuttunut yhtään mutta SIF vahvisti otettaan liigan kakkospaikasta. Kolmosena olevan Atlaksen on ohitettava SIF pisteissä mikäli mielii suoran välieräpaikan itselleen, Cocks on pelannut ottelun enemmän kuin SIF ja HIFK on jo kolmen pisteen päässä.

Länsi-uusimaalaisilla kaikki omissa käsissään
Alemman Play off-viivan tuntumassa BK-46:n, Dickenin ja ÅIFK:n oma kilpailu yhdestä paikasta puolivälieriin käy myös kiivaana. Koko kolmikko on vain yhden pisteen sisällä mutta karjaalaisten etuna on se että sillä on vielä kaksi ottelua enemmän kuin Dickenilla ja yksi ottelu ÅIFK:ta enemmän pelattavanaan.

Viimeisten kierrosten aikana tullaan käymään muutama kuuma neljän pisteen kamppailu kilpakumppaneiden välillä: lauantaina 10.3. BK-46 voi käytännössä ratkaista koko potin itselleen jos se voittaa kotonaan ÅIFK:n, nimittäin 14.3. joukkue saa vieraakseen sarjajumbo Akilleksen. Täysi potti näistä ja Karjaalla nähdään jälleen pudotuspelejä.

Ylemmän viivan tienoilla ratkaisuja nähtäneen maanantaina 12.3. kun HIFK kohtaa kotonaan SIF:n ja lauantaina 17.3. jolloin Atlas saa vieraakseen HIFK:n. Runkosarjan viimeinen kierros pelataan keskiviikkona 21.3. Puolivälierät käynnistyvät maanantaina 26.3.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  0 -   3
  1 -   6
  3 - 10
  4 - 12
  5 - 14
  6 - 15
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
  7 - 19
  8 - 21
  8 - 25
  9 - 26
  9 - 29
11 - 33

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Benny Broman 9, Joona Hertola 7, Joacim Broman 6 (3), Richard Sundberg 3, Sami Silfver 2, Joona Raerinne 2, Teemu Hertola 1, Dennis Smeds 1, Anders Genberg 1 (1), Sam Kihlstedt 1, Mikael Knus -, Simon Wörlund -, Patrik Roslander (mv) -, Thomas Lindström (mv) -.

Akilles: Sergei Glinca 3 (1), Stefan Mattsson 3, Mihail Kobzev 2, Fredrik Udd 1, Ric Liljendal 1, Mathias Åkermark 1, Lauri Narinen -, Petri Lindfors -, Alexander Lång -, Jonatan Tolkki -, Roy Liljendal -, Patrik Lång -, Robin Borgman (mv) -, Johnny Holmqvist (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Joona Hertola, Richard Sundberg, Joona Raerinne.

Akilles: Sergei Glinca, Jonatan Tolkki, Mihail Kobzev.

Varoitukset:
HC West: Sami Silfver, Joona Hertola.

Akilles: Alexander Lång, Mihail Kobzev, Stefan Mattsson.

Yleisöä:
155.

Erotuomarit:
Jan Helander, Henrik Lindroos.

Ottelun Lähivakuutus tähtipelaajat: Lähivakuutus
   Benny Broman, HC West
Joona Hertola, HC West
Thomas Lindström, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Viralliset:
Live Score ottelutapahtumat »
Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Lisää ottelusta:
Uusimaa 7.3.12 »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »
HC Westin joukkuekohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
Akilles »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigassa »
Tilastot SM-liigan Play off-otteluissa »
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigassa »
Tehot SM-liigan Play Off-otteluissa »
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2011-2012 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004