Otteluraportit


West varmisti runkosarjan voiton
HC West - Dicken 29 - 21 (14 - 10)

[18.2.12]
HC West ja Dicken kokoontuivat jälleen kerran hiihtoloman viettoon Kauniaisten Luolaan SM-liigaottelun merkeissä. Tällä kerralla ilahduttavan moni joukkueiden kannattajakin oli jäänyt kotinurkille ja suunnannut katsomoon. Kenttätapahtumia hallitsi pitkälti West, jonka 13. peräkkäinen kotivoitto tuli lukemin 29-21 (14-10).

Westin voittoputki kotimaan kamaralla on nyt kestänyt täyden kalenterivuoden. Edellisen kerran West on hävinnyt SM-liigassa 19.2.2011 kun SIF oli kotonaan parempi maalein 28-26. Sen jälkeen West on pelannut 26 liigapeliä ilman pistemenetyksiä, joukossa mm. kolme SM-semifinaalia ja kolme SM-finaalia.

Dicken joutui otteluun ilman pelintekijäänsä Valdar Noodlaa mutta Timmy Thor hoiti häneltä jääneen tontin kunniakkaasti. Vikkeläjalkainen Thor heitti hyvällä prosentilla alavetoja joihin Tomi Kurppa ei tahtonut päästä sinuiksi millään.

West teki pienen pesäeron avausjakson puolivälissä Sam Kihlstedtin (6-5 ja 7-5) sekä Richard Sundbergin (8-5, 9-6) kahden peräkkäisen osuman turvin. Ero kasvoi taukoon mennessä neljään maaliin.

Tauon jälkeen Benny ja Joacim Broman kilvoittelivat kumpi ehtii ensin rikkoa sadan liigamaalin rajan tällä kaudella. Bennyn sadas tuli ottelun 33. minuutilla (16-11) ja Joacimin hetkeä myöhemmin 42. minuutilla (22-16). Lopullisesti ottelu ratkesi toisen jakson keskimmäisen kolmanneksen alussa jossa West voitti viiden minuutin jakson 5-0 ja karkasi 19-16 tilanteesta 24-16 johtoon.

Ottelun lopussa karsitettiin vielä yksi apina harteilta kun Simon Wörlund niittasi vihdoin kauden avausosumansa seitsemästä metristä. Toisen polven pääsarjatason maalivahti Niklas Zilliacus pääsi pelaamaan ensiminuuttinsa liigassa ja kahdeksan minuutin sessio toi kaksi takaiskua ja neljä torjuntaa.

Tähdistöön valittiin kolme kotijoukkueen pelaajaa, Sam Kihlstedt raatoi molemmissa kenttäpäädyissä, Bromanit vastasivat joukkueen tehoista. Lähimpänä uhkaajana kolmikolle oli Dickenin Thor.

Karjaalta kajahti
Aakkosten alkupäässä Atlas haki odotetusti vieraspisteet Porvoosta, jossa Akilles kaatui 40-36.

BK-46 jatkoi tappiotonta helmikuuta otettuaan puhtaan 27-22 kotivoiton Westin seuraavasta vastustajasta HIFK:sta. Kun Dicken samaan aikaan hävisi Westille ja ÅIFK:lla ei ollut ottelua, ponnahtivat karjaalaiset pitkästä aikaa takaisin kuuden parhaan joukkoon.

Kierroksen kärkiottelu tarjosi liigakauden neljnnen tasapelin. Cocks ja SIF päätyivät molemmat 32 maaliin ja jatkavat sarjataulukossa kahden pisteen erolla toisistaan. Suora välieräpaikka on nyt SIF:n hallussa mutta Cocks, HIFK ja Atlas seuraavat tiukasti kannassa.

Siuntion pistemenetys ja Westin kotivoitto varmisti myös runkosarjan voiton Kauniaisiin kuusi kierrosta ennen täyttä aikaa. Ykkössija on arvokas sillä se takaa kotiedun kevään välieriin sekä mitalipeleihin.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  1 -   1
  4 -   2
  5 -   5
  9 -   6
11 -   9
14 - 10
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
16 - 13
21 - 16
24 - 16
25 - 18
26 - 19
29 - 21

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Benny Broman 7, Joacim Broman 6 (3), Sam Kihlstedt 4, Richard Sundberg 3, Joona Raerinne 3, Mikael Knus 2, Sami Silfver 1, Simon Wörlund 1(1), Anders Genberg 1, Benjamin Olsson 1, Dennis Smeds -, Fredrik Forss -, Tomi Kurppa (mv) -, Niklas Zilliacus (mv) -.

Dicken: Timmy Thor 7 (1), Joachim Björnström 4, Ben Weber 3, Anton Remy 3, Mikael Usvalahti 3, Max Knuts 1, Thomas Hollfast -, Joachim Tallberg -, Jasper Heino -, Philip Ahlgren -, Björn Broman -, Filip Lindahl (mv) -, Mikael Mäkelä (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Simon Wörlund.

Dicken: Ben Weber, Max Knuts.

Varoitukset:
HC West: Tomi Kurppa, Richard Sundberg, Sam Kihlstedt.

Dicken: Timmy Thor, Ben Weber, Max Knuts.

Yleisöä:
217.

Erotuomarit:
Krister Illman, Christian Westerlund.

Ottelun Lähivakuutus tähtipelaajat: Lähivakuutus
   Sam Kihlstedt, HC West
Benny Broman, HC West
Joacim Broman, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Viralliset:
Live Score ottelutapahtumat »
Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Vastapuolen versio:
Dicken »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigassa »
Tilastot SM-liigan Play off-otteluissa »
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigassa »
Tehot SM-liigan Play Off-otteluissa »
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2011-2012 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004