Otteluraportit


West vei kärkiottelun nimiinsä
Cocks - HC West 23 - 26 (12 - 12)

[1.2.12]
HC West ja Cocks kävivät Riihimäellä vauhdikkaan liigan kärkiottelun jonka West vahvemman toisen jakson ansiosta käänsi voitokseen. Kolmen maalin eroon päätynyt ottelu oli vielä puoliajalla tasalukemissa 12-12.

Cocks on ollut joukkueiden keskinäisissä kamppailuissa pitkään niskan päällä mutta hiljalleen ovat voimasuhteet kääntyneet Westin eduksi. Tappio niskassa on Riihimäeltä lähdetty kotimatkalle 19 kertaa, ja tasapeliin joukkueet ovat päätyneet kahdesti. Voitto oli granilaisille vasta neljäs Riihimäellä käydyistä otteluista, mutta jo kolmas peräkkäinen.

Itse ottelu lähti käyntiin Cocksin hallinnassa. Gheorge Safroniin johdolla isännät hyödynsivät Westin matalalle jumiutuneen puolustuksen antaman tilan tehokkaasti ja eteni 6-2 johtoon. Tämä riitti Westin valmentajalle Mikael Källmanille joka otti aikalisän ja muutti puolustusmuodon 6:0:sta 5:1:een.

Puolustus alkoi taktiikanvaihdon myötä pitää paremmin ja Cocks ei pystynyt lisäämään maalitiliään seitsemään minuuttiin. Kun West vastaavasti innostui myös hyökkäyksissään aktiivisempaan peliin kiri se pian tasoihin (6-6, 15 min). Isännät saivat Jani Tuomisen maalin jälkeen pelin hallintaan ja siirtyi 11-8 johtoon kuusi minuuttia ennen taukoa. West tuli taas tasoihin ja Kristian Jansson vei joukkueensa viimeistä kertaa ottelussa johtoon 28. minuutilla (12-11).

Avausjakson aktiivisin westiläinen Benny Broman tasoitti hetkeä myöhemmin ja aivan jakson lopussa Westillä oli tilaisuus siirtyä ensimmäisen kerran johtoon sitten Richard Sundbergin tekemän ottelun avausmaalin. Joacim Bromanin seitsemän metrin heittoa torjumaan tullut Timo Puhakka veti pitemmän korren joten tauolle päädyttiin tasoissa.

Toinen jakso käynnistyi Westin osalta hieman onnekkaasti sillä sekä Sundbergin että Joona Hertolan maaleissa Cocksin maalivahti Tomislav Milinkovic oli hyvin mukana mutta saattoi vain harmikseen nähdä pallon hädin tuskin lipuvan maaliviivan yli. Milinkovic sisuuntui maaleista ja sai jatkossa hyvän vireen päälle.

West kuitenkin vastasi samalla mitalla. Tomi Kurppa ei jäänyt Milinkovicin tasosta ja napsi tärkeitä palloja, mutta puolustusmuurin huomattava tiivistyminen johti Westin kaivattuihin vastaiskuihin. J. Broman ja Dennis Smeds kontrasivat, B. Broman viimeisteli rankkarista ja Sami Silfver pommitti Westin 19-14 johtoon (39 min).

Jälleen oli Cocksin vuoro petrata ja isännät nousivat vielä kerran taistelemaan (19-21, 49 min), mutta otteluita ratkaiseviin osumiin erikoistunut kapteeni oli jälleen oikealla hetkellä tehokas. Joacim Bromanin ja Joona Hertolan alle minuutissa viimeistelemiin 22-19 ja 23-19 maaleihin Cocks ei enää pystynyt vastaamaan. Loppuminuutit Cocks tuli vimmatusti mutta West kesti ja otti tärkeän askeleen matkallaan kohti runkosarjan voittoa.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi nousi Westin kaikkialla ahertanut kahdeksan maalin mies Benny Broman palkittiin kolmella tähdellä. Kuusi maalia tehnyt Joacim Broman joutuu näin palauttamaan, ainakin hetkellsesti kultaiset pelihousut veljensä käyttöön. Joona Raerinne ei maaleilla mässäillyt mutta oli erinomainen puolustuspelissä. Kaksi tähteä saalistaneen Joona Hertolan kolmas maali nosti miehen 300 SM-sarjamaalia tehneiden kerhoon. Westin maalia vartioinut Tomi Kurppa torjui 19 kertaa.

Cocks taisteli kärkiottelun arvoisesti. Vielä ottelun alussa joukkue pääsi tekemään maaleja yhdeksästä metristä mutta toisella jaksolla kaukoheitoista oli puhti pois. Milinkovic oli joukkueensa paras, laiturit Osmo Tuomi ja Antti Valo, sekä Antti Rogenbaum toisella jaksolla vastasivat joukkueen tehoista. Gheorge Safroniin ruuti oli alussa kuivaa mutta mies ei tosiella jaksolla päässyt enää Westin puolustuksen hiostaessa heittopaikkoihin.

Ero Cocksin ja Westin välillä kasvoi nyt jo 14 pisteeseen, ja kun kummankin otteluissa on enää 16 sarjapistettä jaossa alkaa Westin historian ensimmäinen runkosarjan voitto olla enemmän kuin lähellä. Voitolla West nousi myös SM-sarjan maratontaulukossa jälleen yhden pykälän. Nyt taakse jäi Haukat, joka 22 kauden aikana pelatuissa 384 ottelussa saavutti 330 sarjapistettä sekä yhden SM-hopean ja kaksi SM-pronssia.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  2 -   2
  6 -   3
  6 -   6
  8 -   7
11 -   9
12 - 12
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
14 - 15
15 - 19
16 - 21
19 - 22
21 - 24
23 - 26

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Benny Broman 8 (1), Joacim Broman 6 (1), Richard Sundberg 4, Joona Hertola 3, Sami Silfver 3, Dennis Smeds 1, Anders Genberg 1, Benjamin Olsson -, Joona Raerinne -, Sam Kihlstedt -, Simon Wörlund -, Tomi Kurppa (mv) -, Niklas Zilliacus (mv) -, Patrik Roslander (mv) -.

Cocks: Osmo Tuomi 5, Antti Rogenbaum 4, Gheorge Safronii 4, Jani Tuominen 3, Antti Valo 3, Ville Viljanen 2, Kristian Jansson 1, Teemu Tamminen 1 (1), Ahti Rogenbaum -, Reima Nieminen -, Roni Syrjälä -, Vladimir Corlija -, Tomislav Milinkovic (mv) -, Timo Puhakka (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Joona Raerinne.

Cocks: Antti Rogenbaum, Vladimir Corlija.

Varoitukset:
HC West: Sami Silfver, Richard Sundberg.

Cocks: Antti Rogenbaum, Gheorge Safronii, Vladimir Corlija.

Yleisöä:
257.

Erotuomarit:
Henrik Lindroos, Jan Rönnberg.

Ottelun Lähivakuutus tähtipelaajat: Lähivakuutus
   Benny Broman, HC West
Joona Hertola, HC West
Osmo Tuomi, Cocks

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Viralliset:
Live Score ottelutapahtumat »
Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Lisää ottelusta:
Handisliiga.fi 1.2.12 »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC West kaudesta 2003 -> »
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »
HC Westin joukkuekohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
Cocks »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigassa »
Tilastot SM-liigan Play off-otteluissa »
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigassa »
Tehot SM-liigan Play Off-otteluissa »
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2011-2012 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004