Otteluraportit


West porskuttaa voitosta voittoon
Atlas - HC West 23 - 27 (11 - 12)

[25.1.12]
Käsipallon SM-liiga armon vuonna 2012 lähti HC Westin merkeissä liikkeelle. Kun Myyrmäestä haettujen kahden pisteen lisäksi lähimmät kilpailijat kompastuivat vastustajiinsa, on Westin ero sarjakakkoseen jo vähintään kymmenen pistettä.

Westin avauspisteet vuodelle tulivat tiukan mutta kovasti vaihtelevan taiston jälkeen Atlaksesta lukemin 27-23 (11-12) ottelussa jossa kumpikin joukkue hallitsi pelin aikana pitkiä toveja.

Kristo Järvellä vihdoin varustettu kotijoukkue aloitti paremmin ja vei Nikko Kinoksen johdolla ensiminuutit. Kun Atlas viiden minuutin krouvissa johti 4-2 otti West viestikapulan ja alkoi viedä peliä. Seuraavien 15 minuutin aikana kotijoukkue ei onnistunut kertaakaan murtamaan Westin pitävää puolustusta ja Joacim Bromanin neljä maalia siivittivät Westin 4-10 johtoon.

Kapulan palautus sinisille tapahtui Ken Sireniuksen kavennuksen myötä (5-10, 21. min) ja Atlas vei seuraavan pätkän 5-0 (9-10, 27 min). Richard Sundberg vastasi avausjakson kahdesta viimeisestä Westin osumasta, joilla päästiin piikkipaikalta tauolle.

Vaihtuva vauhdinpito jatkui myös toisen jakson avauspuolikkaalla. Atlas käänsi tappioasemansa viidessä minuutissa 15-12 johdoksi, kunnes avausjakson jälleen HIFK-ottelun tavoin tuskaillut Sami Silfver päätti että nyt tämä saa riittää. Maajoukkueessakin tällä kaudella debytoinut BK-46:n kasvatti pommitti neljä näyttävää maalia ja yhtäkkiä West johti jälleen parilla maalilla (15-17, 41 min). Ottelun maalikuningas Sirenius luirutti laidasta kavennuksen ohi Patrik Roslanderin mutta Silfver ja Joacim Broman vastasivat.

Benny Bromanin viimeistelemä 18-23 maali 49. minuutilla näytti jo osviittaa mihin suuntaan pisteet ottelusta lähtee mutta lopullinen ratkaisu tuli vasta viitisen minuuttia ennen loppusummeria kun molemmat Bromanit, Dennis Smeds ja Sundberg kävivät vuoron perään niittaamassa pallon ohi maaliin vaihdetun Theodotos Christoun (20-27, 55 min). Lopussa Atlas kaunisteli vielä lukemia kolmen kavennusmaalin verran mutta se ei vantaalaisten voittoputken katkeamiseen enää vaikuttanut.

Atlaksen valmentaja Jaakko Horelli pyöritti takamiehistössään melkoista rulettia. Yhdeksän metrin paikoilla kävi kaikkiaan kuusi miestä jo ottelun ensimmäisen vartin aikana. Heistä oikeastaan vain Nikko Kinos oli alati vaarallinen. Kristo Järven ensimmäinen ottelu tällä kaudella osoitti että taidot ovat tallella mutta huippukuntoon on vielä matkaa. Ottelun tehomieheksi nousi Ken Sirenius, jonka laita- ja seitsemän metrin heitot olivat myrkkyä Roslanderille.

Voittajien riveistä löytyy neljä sankaria hieman muiden ylitse. Hyvään vireeseen päässeet Sami Silfver ja Richard Sundberg iskivät tehokkaasti kaukoheitoilla ja läpiajoista, ja Joacim Broman oli äärimmäisen tehokas kontrissa. Joona Hertola urakoi puolustuksessa kympin arvoisesti mutta hyökkäyspäässä pallo ei tahtonut pysyä käsissä.

Westin seuraavassa ottelussa tehdään eräänlaista historiaa sillä joukkueen parasta maalintekijää merkkaavien Veikkauksen kultaisten shortsien haltija vaihtuu. Benny Broman joutuu ensimmäistä kertaa shortsien käytössäoloaikana totuttelemaan normivetimiin kun velipoika Joacim ohitti miehen maalipörssissä. Jokella on nyt kasassa 80 liigaosumaa, Bennyllä maalin verran vähemmän.

Akillekselta iso jytky
West sai sarjataulukossa heti kättelyssä lisää karkumatkaa kun sekä Cocks että SIF hävisivät omat ottelunsa. Riihimäkeläisten ahdinko alkoi viikonloppuna Solvallassa ja jatkui nyt Porvoossa jossa maaleja ladottiin kauden ennätysmäärä, 76. Akilles otti kauden toisen voittonsa lukemin 40-36 ja saapuu lauantaina Kauniaisiin varmasti itseluottamusta uhkuen.

SIF:n kohtaloksi koitui Pirkkolassa Dickenin Ben Weber, joka upotti 29-28 päättyneen ottelun voittomaalin vain sekunteja ennen päätösvihellystä. Suomen cupin finaalissa maalilla Westille taipunut HIFK voitti kotonaan ÅIFK:n 27-21 ja ohitti sarjataulukossa Atlaksen. ÅIFK puolestaan joutui luovuttamaan Play offeihin oikeuttavan kuudennen sijansa Dickenille.

Play off-paikoista on luvassa huikea taistelu
Kun kaikilla joukkueilla on vielä 9-10 ottelua pelaamatta, on liigakakkosen Cocksin ja -viitosen Atlaksen välillä vain neljä pistettä. Alemman viivan taisteluun osallistunee tasapisteissä olevat Dicken ja ÅIFK sekä kolmen pisteen päässä vaaniva BK-46. Akilleksella on Play off-viivaan matkaa viisi pistettä mutta porvoolaisille ottelut taitaa vaan loppua kesken.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  4 -   2
  4 -   2
  4 -   6
  4 - 10
  8 - 10
11 - 12
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
15 - 12
15 - 16
18 - 20
20 - 23
20 - 27
23 - 27

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Sami Silfver 7, Richard Sundberg 6, Joacim Broman 6 (1), Benny Broman 3, Dennis Smeds 3, Joona Raerinne 2, Joona Hertola -, Mikael Knus -, Fredrik Forss -, Anders Genberg -, Sam Kihlstedt -, Benjamin Olsson -, Patrik Roslander (mv) -, Thomas Lindström (mv) - .

Atlas: Ken Sirenius 9 (2), Nikko Kinos 4, Kenneth Åstrand 3, Anthony Hellakoski 2, Kristo Järve 2, Tuomas Witikka 1, Klaus Sarin 1, Oskari Lehtonen 1, Toni Aalto -, Martin Noodla -, Jyri Lujanen -, Heikki Laitinen -, Tuomas Laitinen (mv) -, Theodotos Christou (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Richard Sundberg, Sam Kihlstedt, Joona Raerinne.

Atlas: Kristo Järve.

Varoitukset:
HC West: Joona Hertola, Richard Sundberg, Joacim Broman.

Atlas: Nikko Kinos, Klaus Sarin.

Yleisöä:
272.

Erotuomarit:
Mikael Lindroos, Jan-Erik Leandersson.

Ottelun Lähivakuutus tähtipelaajat: Lähivakuutus
   Sami Silfver, HC West
Ken Sirenius, Atlas
Joacim Broman, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Viralliset:
Live Score ottelutapahtumat »
Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Lisää ottelusta:
Vantaan Sanomat 27.1.12 »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »
HC Westin joukkuekohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
Atlas »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigassa »
Tilastot SM-liigan Play off-otteluissa »
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigassa »
Tehot SM-liigan Play Off-otteluissa »
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2011-2012 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004