Otteluraportit


Suomen cupin valtias vaihtuu
GrIFK - HC West 16 - 39 (7 - 16)

[21.1.12]
4 faktaa Suomen cupista:
  • HIFK on historiansa aikana pelannut neljä finaalia ja voittanut ne kaikki. Viimeisin mestaruus on kaudelta 1987-88, sitä edelliset kausilta 1983-84, 1980-81 sekä 1974-75, joka oli ensimmäinen vuosi kun Suomen cupista on pelattu.
  • HC West on kahdesti aiemmin pelannut cupin loppuotteluissa. Kaudella 2008-09 joukkue riisti Cocksilta cup-valtikan, jonka Cocks otti seuraavana vuonna takaisin.
HC West pelaa miesten Suomen cupin loppuottelussa raivattuaan välierävaiheessa tieltään paikallisvastustajansa GrIFK:n. Tasoero SM-liigan ja I-divisioonan välillä kävi ottelun tuoksinassa hyvinkin selväksi. Westin johto Graniin kasvoi tasaisesti ottelun edetessä ja oli lopulta 23 maalia. West voitti ottelun lopulta 39-16 (16-7).

Vastustajaksi Solvallassa pelattavaan loppuotteluun West saa HIFK:n joka otti tiukan taiston ja jatkoajan jälkeen 29-28 (25-25) voiton kahden viime vuoden cup-mestarista Cocksista, jolle siis jäi vain haaveeksi selviytyminen cupin loppuotteluun kuudennen kerran peräkkäin.

West ratkaisi ottelun vakuuttavasti ja Suomen mestarin arvolle sopivasti jo heti ottelun alkutahdeilla. Yhdeksässä minuutissa tulostaululla loistivat tylyt 0-9 lukemat Westin hyväksi ja keskittyminen loppuotteluun saattoi alkaa. GrIFK rikkoi kuparisensa tasan 10 peliminuutin kohdalla Fredrik Forssin ohitettua West-vahti Patrik Roslanderin seitsemän metrin heitolla.

Tehokkaimmin kentällä häärivät Sami Silfver sekä Benny ja Joacim Broman, joiden yhteenlaskettu maalimäärä 20 olisi jo yksistään riittänyt ottelun voittoon.

Mikael Källmanin aloitettua pelaajakierrätyksensä jo hyvinkin aikaisessa vaiheessa sai jokainen pelaaja hyvin peliaikaa ja pääsi riittävän usein huilaamaan. Palautumisaikaa kun on välierä- ja loppuottelun välillä vain parikymmentä tuntia.

Miesten loppuottelu
HC West saa siis huomisessa loppuottelussa cup-vastustajakseen jo kolmannen eri IFK:n. Puolivälierissä kun taipui ÅIFK ja välierässä GrIFK. Finaalivastustaja HIFK ja West ovat kohdanneet kauden mittaan kahdesti, ja molemmilla kerroilla on West ollut parempi.

Liigapelien menestyksellä ei kuitenkaan tässä vaiheessa ole mitään merkitystä. Solvalla on kummallekin joukkueelle jokseenkin tuntematon peliareena ja cupin luonne perustuu yllätyksiin. HIFK on esiintynyt cupin loppuottelussa aiemmin neäljästi ja voittanut ne kaikki.

Turnausviikonlopun tarjoaa Folkhälsan ja Finlands Svenska Idrott
Miesten ja naisten loppuotteluihin Solvallaan on varattavissa vielä muutama lippu. Varaaminen tapahtuu osoitteessa http://www.folkhalsan.fi/suomencup. Samalta sivulta löytyy myös ohjeistus lippujen lunastamisesta.

Suomen cupin loppuottelut:
Sunnuntaina 22.1.12 Klo 14:00 Naisten loppuottelu SIF - HIFK
Sunnuntaina 22.1.12 Klo 16:30 Miesten loppuottelu HC West - HIFK

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  0 -   5
  1 - 10
  3 - 13
  4 - 15
  5 - 16
  7 - 16
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
  9 - 23
10 - 27
10 - 32
13 - 33
15 - 36
16 - 39

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Sami Silfver 8, Benny Broman 6 (1), Joacim Broman 6 (1), Joona Hertola 4, Anders Genberg 3, Richard Sundberg 3, Sam Kihlstedt 3, Mikael Knus 2, Joona Raerinne 2, Benjamin Olsson 2, Dennis Smeds -, Patrik Roslander (mv) -, Tomi Kurppa (mv) -, Thomas Lindström (mv) -.

GrIFK: Fredrik Forss 4 (2), Alexander Nysten 3 (1), Niclas Heinonen 3, Kai Villanen 2, Oscar von Bonsdorff 1, Alexander von Numers 1, Christoffer Sjöblom 1, Oscar Haglund 1, Max Valkama -, Christian Allardt -, Jonas Heino -, Gustaf Ahlroos -, Marcus Aspelin (mv) -, Felix Holmberg (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Joona Hertola, Richard Sundberg.

GrIFK: Fredrik Forss, Christian Allardt 2, Niclas Heinonen.

Varoitukset:
HC West: Sami Silfver, Joona Raerinne.

GrIFK: Fredrik Forss, Alexander von Numers.

Yleisöä:
165.

Erotuomarit:
Miro Korja, Joonas Laitinen.

Viralliset:
Ottelufaktat »

Vastapuolen versio:
GrIFK »

Lisää aiheesta:
Käsipallon Suomen cupin loppuottelut kautta aikojen »
Suomen cupin ottelutulokset Tulospalvelussa »
Tilaa cupin ottelutulokset sähköpostiisi »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
Suomen cupin välierät ja loppuottelu »
Suomen cupin puolivälierät »
Suomen cupin neljännesvälierät »
Suomen cupin otteluparit arvottu »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004