Otteluraportit


Westin taso mykisti Urheilutalolla
HIFK - HC West 13 - 31 (4 - 18)

[11.12.11]
Tuplaviikonloppu kulki HC Westin kannalta lähes täydellisesti joukkueen napattua kaikki neljä jaossa ollutta sarjapistettä. Sunnuntaina liigakolmonen HIFK osoittautui kotonaan pikkutekijäksi ja tähtirinnat joutuvat nukkumaan yön yli käsittääkseen mitä oikein tapahtui.

Lauantaina pelatun BK-ottelun toisen jakson alussa nähty puolustuspelaaminen oli vain esimakua siitä mitä tuleman pitää. West puolusti omaa maaliaan sunnuntaina HIFK:n kotihallissa läpi ottelun sellaisella intensiteetillä että kapeasta hallista ei löytynyt milliäkään ylimääräistä tilaa isännille.

Kaiken hyvän lisäksi West pelasi ottelussa kovaa ja puhtaasti. Koska aiemmin on liigajoukkue päästänyt ainoastaan 13 maalia ottamatta yhtään jäähyä ja vain yhden keltaisen kortin, antamatta aihetta yhteenkään seitsemän metrin heittoon, ja vielä vieraskentällä?

Ottelun alussa maalit olivat toden teolla työn alla. Petter Forsström HIFK:n ja Patrik Roslander Westin maalilla pitivät vastustajiensa kenttäpelaajia pilkkanaan. HIFK:n sentteri Jonas Karlsson teki ottelun avausmaalin toisella peliminuutilla ja siirsi joukkueensa uudelleen johtoon kuuden minuutin kohdalla. Westin asemapeli haki vielä uomiaan mutta puolinopeat ja kontrat toimivat. Vasta Joona Hetolan tekemä 2-5 johto-osuma (14. min) oli vieraiden ensimmäinen asemapelissä.

HIFK:n jokseenkin odotettu taktiikka asettaa Sten Toomla Benny Bromanin varjostajaksi toi hyökkäyspäähän tilaa jota alettiin toden teolla hyödyntää. 2-1 muuttui tulostaululla 14 minuutissa lukemiksi 2-12 yksinkertaisilla konsteilla.

Joona Hertolan, Joona Raerinteen sekä Richard Sundbergin ympärille rakennettu puolustus oli tiivis kuin Hooverin pato, mutta suurinta roolia Westin karkumatkalla näytteli huippuottelun pelannut Patrik Roslander. Paaki pysäytti pallot ja avasi Joacim Bromanille kolme pitkää ja tarkkaa vastaiskumaalia. Jos kontrat ei tehonneet niin Joona Raerinne käytti pituuttaan, Sami Silfver nopeuttaan, ja Richard Sundberg voimaansa hyväkseen ja pommitti takaheittoja ja läpiajoja Forsströmin ohi.

Roslanderin puolituntinen oli uskomaton. 14 koppia toi (kuulemma lätkäveskarille kehnon) torjuntaprosentin 77,77%. Kun lisäksi puolustus- ja hyökkäyspelikin toimi, ei valmentaja Mikael Källmanilla - harvinaista kyllä - erätauolla ollut oikeastaan mitään parannettavaa joukkueen peliin.

Toisella jaksolla Sundberg niittasi HC Westin historian 7000. SM-sarjamaalin (5-20, 33 min) ja Westin pyörremyrsky jatkoi tuhoaan vielä tovin (7-25, 46 min). Loppulukemat 13-31 jopa mairittelee hieman kotijoukkuetta, jolla ei Petter Forsströmin lisäksi löytynyt lainkaan tasoa haastaa hirmuvireistä Westiä.

Tähtikatras näytti täsmälleen samalta kuin vuorokautta aiemmin BK-pelissä. Roslander (19 torjuntaa, 8 päästettyä maalia) pokkasi viikonlopun toisen täyden tähtipotin, Sundberg oli jälleen kahden ja Joacim Broman yhden tähden mies. Joona Hetola olisi tässäkin ottelussa ansainnut tähtiä sillä miehen liike ja asenne erityisesti puolustuspelissä hakee tällä hetkellä vertaistaan liigassa. HIFK:sta maalivahti Forsström piti joukkuettaan niin pystyssä kuin vain 18 maalin tappioon päätynyt joukkue pystyssä voi olla.

Patrik Roslanderin viikonoppu sujui tähtirikkaissa merkeissä. (Kuva: Mikko Horsmanheimo).

West ja Cocks menossa menojaan
Viikonlopun kahden tappionsa myötä HIFK menetti asemiaan suoria välieräpaikkoja ajatellen. Tiivistynyt kilpailu ja Cocksin hankkima neljän pisteen kaula sarjan puolivälissä voi olla jo liikaa. 20.12. pelattava SIF-HIFK saattaa liigan vuodenvaihteen yli. Pysyäkseen kilpailussa mukana kumpikaan joukkueista ei vain voi ottaa neljättä tappiotaan putkeen.

Sunnuntain tynkäkierroksella ei yllätyksiä nähty. Atlas ja Cocks ottivat omansa 31-23 ja 35-26 voitoilla Akilleksesta ja Dickenistä, jolle tappio oli jo viides peräkkäinen. Syöksykierteestä huolimatta lauttasaarelaiset ovat vielä pää pinnalla mutta ÅIFK ja BK-46 vaanivat aivan kannoilla. Viiden putki on myös Atlaksella mutta suunta on päinvastainen. Joukkue on noussut jo kärkinelikon pahimmaksi uhaksi.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  1 -   1
  2 -   3
  2 -   6
  2 - 11
  3 - 16
  4 - 18
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
  6 - 21
  7 - 23
  7 - 25
10 - 26
12 - 28
13 - 31

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Sam Kihlstedt 5, Joona Raerinne 5, Joacim Broman 5, Sami Silfver 4, Richard Sundberg 4, Joona Hertola 3, Benjamin Olsson 2, Benny Broman 1 (1), Fredrik Forss 1, Anders Genberg 1, Mikael Knus -, Dennis Smeds -, Patrik Roslander (mv) -, Thomas Lindström (mv) -.

HIFK: Andrei Orel 3, Jonas Karlsson 3, Tom Lindström 3, Sten Toomla 2, Harri Pitkänen 1, Christoffer Eneberg 1, Oskar Köhler -, Mika Siven -, Thomas Åkermarck -, Karl Fitzpatrick -, Martin Roos -, Johannes Bargum -, Petter Forsström (mv) -, Ville Ilmonen (mv) -.

Ulosajot:
HC West: -

HIFK: Oskar Köhler, Andrei Orel 2, Jonas Karlsson, Johannes Bargum.

Varoitukset:
HC West: Joacim Broman.

HIFK: Andrei Orel, Christoffer Eneberg.

Yleisöä:
78.

Erotuomarit:
Krister Illman, Jonas Laitinen.

Ottelun Lähivakuutus tähtipelaajat: Lähivakuutus
   Patrik Roslander, HC West
Richard Sundberg, HC West
Joacim Broman, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Viralliset:
Live Score ottelutapahtumat »
Ottelufaktat »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »
HC Westin joukkuekohtaiset ennätykset »
HC Westin kaudesta 2003 -> »

Vastapuolen versio:
HIFK »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigassa »
Tilastot SM-liigan Play off-otteluissa »
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigassa »
Tehot SM-liigan Play Off-otteluissa »
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2011-2012 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004