Otteluraportit


Atlaksesta tuli suupala Westille
HC West - Atlas 31 - 18 (14 - 8)

[15.1.11]
HC West aloitti uuden käsipallovuoden räväkästi peittoamalla finaalipaikkaa tavoittelevan Atlaksen selkein lukemin 31-18. Ottelu ratkesi sukkelasti kun Atlaksen miehistöstä ainoastaan Martin Noodla ja Ken Sirenius osoitti pelimiehen elkeitä. Kahdella pelaajalla kun on vaikea otteluita voittaa.

Kotijoukkue aloitti ottelun hyökkäämällä mutta vieraat aloittivat maalinteon jo parinkymmenen sekunnin jälkeen kun Sirenius väijyi laitatontiltaan syötönkatkoon ja kontrasi 0-1. Peli pysyi tasaisena tilanteeseen 4-4 (8 min) kun Westin maaleista Joacim Broman teki yhden ja velipoika Benny kolme. Atlaksen maalit menivät Sireniuksen kahden kontran lisäksi Martin Noodlan alavetojen sarakkeisiin.

Jatkossa peliä hallitsi suvereenisti West, jonka riveistä löytyi ratkaisijoita tosensa perään. Joona Hertola teki Sireniukset ja kontrasi Westin 5-4 johtoon, hetkeä myöhemmin Benny Broman piti Jani Kivistä pujottelukeppinä ja taiteili 6-4. 7-4 maali meni Tapio Tieralan nimiin mutta tekotapa ja -paikka oli suora kopio edellisestä. Tämä riitti Atlaksen valmentajalle Toni Kalliolle, joka otti aikalisän ajassa 14:40.

Atlas ei kuitenkaan aikalisästään paljoa kostunut sillä vauhtiin päässyt kotijoukkue jatkoi kahta kovempaa. Simon Wörlund avasi maalitilinsä pitkän kuvion päätteeksi, Tomi Kurppa lähetti Joacim Bromanin kontraan pitkällä avauksella ja Wörlund teki yhden illan hienoimmista osumista vasemmasta laidasta. Saman miehen puolinopea päätti vieraiden haaveet voitosta (11-5, 19 min).

Atlaksen riemunhetki koitti muutama minuutti myöhemmin kun Niko Vornanen kävi kaappaamassa seitsemän metrin heiton. Tauolla eroa oli kuusi maalia vaikka Atlas yrittikin kaikki mahdolliset ja mahdottomat pelilliset ja ei-pelilliset keinot suistaa Westin ajatukset raiteiltaan. Mieleen tuli NHL:stä tutut mailanmittaukset kun vieraat valittivat kahden Westin pelaajan olevan kentällä revenneillä paidoilla.

Toisen jakson alkuun Noodla ja Klaus Sarin olivat hereillä ennen muita kaventamalla nopeaan tahtiin kahdesti (14-10, 32 min), mutta vain vajaa vartti myöhemmin West oli karannut jo kahdeksan maalin johtoon (20-12) ja viimeisen vartin tahtikeppiä heilutti Westin Rasmus Wahl. Paitaepisodin myötä toisen jakson pelinumerolla 18 pelannut Rasse esiintyi edellisen kerran SM-liigaottelussa liigan avauskierroksella syyskuussa. Pitkästä tauosta ei näkynyt merkkiäkään ja mies taiteili kuusi maalia ja nousi saman tien ottelun tähtikaartiin.

Ottelutapahtumat kulkivat hyvinkin siisteissä merkeissä eikä tuomareiden pahemmin tarvinnut pelitilanteisiin puuttua. Parasta käsipallopropagandaa pelissä oli muutama näyttävä osuma. Wörlundin jo mainitun "luftskruvin" lisäksi Joacim Bromanin 21-13 kontraus sekä Noodlan lähes lattianrajasta lähtenyt alavetoluritus oli selkeää maalikimaramateriaalia.

West oli kenttätapahtumissa jokaisella osa-alueella parempi. Maalivahti Tomi Kurppa joutui harvakseltaan torjuntatöihin mutta hoiti työsarkansa tarkasti, puolustus oli Joona Hertolan johdolla loistava ja ehtipä Joona kolmasti kontraamaankin pallon Atlaksen maaliin. Hyökkäyspäässä Benny Broman johti joukkoa ensimmäiset kolme varttia ja Wahl hoiti loput.

Atlas ei olisi ottelusta saanut pisteitä vaikka joukkueen meriselityksissä toistuvasti esiintyneet nimet Nikko Kinos ja Jyri Lujanen olisikin ollut mukana. Sirenius ja Noodla olivat ainoat Westille harmia aiheuttaneet vantaalaiset. Niko Vornanen kävi torjumassa kaksi seitsemän metrin heittoa ja Tuomas Laitinen torjui kohtalaisesti.

Toinen joukkueiden kahdesta viimeisestä ottelusta on nyt kuitattu. Toiseen tulee mahdollisuus hyvinkin pian sillä joukkueet kohtaavat toisensa seuraavan kerran jo kahden viikon päästä Myyrmäessä. West lähtee Myyrmäkeen jälleen revanssi mielessään ja kun kyseessä on ottelu jolla suora välieräpaikkakin saattaa olla taas askeleen lähempänä niin Atlakselle on luvassa täysi päivätyö kotikentällään.

SIF ohitti Atlaksen
SIF hoiti kotihallissaan Akilleksen maalein 35-30 ja nousi Atlaksen ohi sarjakolmoseksi. Kierroksen jymypommi tulee kuitenkin Karjaalta jossa HIFK näytti että joukkuetta on jättää pois laskuista Play off-paikkoja jaettaessa. 28-26 vierasvoitto palautti jännityksen sarjataulukon alemman viivan ympärille.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  2 -   2
  4 -   4
  8 -   4
11 -   5
12 -   8
14 -   8
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
16 - 11
18 - 12
20 - 13
23 - 14
27 - 16
31 - 18

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Benny Broman 8 (2), Rasmus Wahl 6 (2), Joacim Broman 6 (1), Simon Wörlund 4, Joona Hertola 3, Teemu Hertola 2, Tapio Tierala 1, Sam Kihlstedt 1, Rasmus Hallbäck -, Dennis Smeds -, Richard Sundberg -, Joona Raerinne -, Tomi Kurppa (mv) -, Patrik Roslander (mv) -.

Atlas: Martin Noodla 8, Ken Sirenius 5 (1), Klaus Sarin 2, Toni Aalto 1, Kenneth Åstrand 1, Oskari Lehtonen 1, Tuomas Witikka -, Heikki Laitinen -, Jere Manninen -, Jani Kivinen -, Kalle Bremer -, Tuomas Laitinen (mv) -, Niko Vornanen (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Richard Sundberg.

Atlas: Kenneth Åstrand 2, Martin Noodla.

Varoitukset:
HC West: Joona Hertola, Richard Sundberg, Sam Kihlstedt.

Atlas: Kennet Åstrand, Jani Kivinen, Oskari Lehtonen.

Yleisöä:
132.

Erotuomarit:
Jan Rönnberg, Christian Westerlund.

Ottelun tähtipelaajat:
   Benny Broman, HC West
Tomi Kurppa, HC West
Rasmus Wahl, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Viralliset:
Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Lisää ottelusta:
YLE Sporten 15.1.11 »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
Benny Bromanille sata SM-ottelua Westissä »
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
Atlas »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigassa »
Tilastot SM-liigan Play off-otteluissa »
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigassa »
Tehot SM-liigan Play Off-otteluissa »
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2010-2011 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004