Otteluraportit


West viiletti kärkipelin voittoon
HC West - SIF 28 - 25 (12 - 11)

[15.12.10]
Isot odotukset todellisesta huippuottelusta Cocksinkaatajien HC Westin ja SIF:n välillä näytti aluksi heittävän häränpyllyä kun kiistakumppanit kohtasivat Luolassa. West voitti lopulta rinnan mitalla 28-25 ja varmisti että liigan kärkipaikka pysyy sen hallussa ainakin yli vuodenvaihteen.

Joukkueet pelasivat alkuminuutit kuin koripalloa ilman kontaktia. Viisi ensimmäistä peliminuuttia toi yhdeksän maalia (5-4) kun kummankaan joukkueen puolustus ei tehnyt elettäkään pysäyttääkseen vastustajaansa. Ensikontaktien jälkeen maalinhanat tyrehtyi toviksi ja edessä oli kuuden minuutin maaliton jakso, jossa paikkoja kyllä oli mutta maalin arvoisia heittoja ei tullut yhtään.

Vieraat ehtivät käydä kahden maalin johdossa (6-8, 14 min) ja Teemu Hertolan kaksiminuuttisen aikana SIF:llä oli mahdollisuutensa lisätä johtoaan mutta Miro Koljonen heitti ensin seitsemänmetrisen tolppaan ja Tomi Kurppa torjui myöhemmin samaisen miehen sekä Ravo Voosalun avopaikat. Kun vieraille ei maalinteko maistunut, kävivät Tapio Tierala ja Simon Wörlund kääntämässä alivoiman 2-0 voitoksi.

West kipusi hieman ennen taukoa kolmen maalin johtoonkin mutta SIF tuli vielä lähes tasoihin. Mikael Källmanin juonet aikalisällä jokunen sekunti ennen taukoa ei tuottanut lisäosumia joten tauolle lähdettiin tilanteessa 12-11.

Joukkueiden rivit harvenivat toiselle jaksolle tultaessa kun Joacim Broman jättäytyi sivuun jo tauolla ja Roy Nyman loukkasi omatoimisesti jalkansa jakson toisella minuutilla. Benny Broman teki jakson avausmaalin joka oli samalla maalipörssin kärkimiehen 100. kauden liigassa.

West oli pistänyt tauolla puolustustaan hieman uusiksi pyrkien tukkimaan Joonien Hertolan ja Raerinteen olemuksilla keskialueen takaheitot saaden samalla ottelun alussa juhlineen SIF-sentterin Jaan Kaugen pihteihin. Isännät hyödynsivät vieraiden B-takamiehistön (Ravo Voosalu-Joni Jukola-Christoffer Rönnberg) pyrkimykset ja kontrasi villisti karkuun. SIF pysäytti pelikellon aikalisällään ajassa 38:46 (19-14).

Isännät jatkoivat rummutustaan ja kävi parhaimmillaan jo seitsemän maalin (23-16, 44 min.) johdossa ennekuin SIF:n vastaiskuille annettiin mahdollisuus. Johan Skogberg ja Miro Koljonen kavensivat ennen, ja Skogberg sekä Tony Arvekari Joona Raerinteen kakkosen aikana ja jäähyn jälkeen vielä Jonas Karlsson väänsi pienestä tilasta sisukkaan joukkueensa kahden maalin päähän (23-21, 50 min).

Tierala vei "snurrfintillä" Westin jälleen kolmen maalin johtoon, jonka Skogberg kuittasi laidaltaan. Benny Broman maalasi seitsemästä metristä ja jälleen samainen Skogberg kuittasi, kopiolla edellisestä maalistaan. Simon Wörlund heitti Bromanin hankkiman rankkarin varta vasten sitä torjumaan tulleen Roni Levenin ulottuville ja Tierala ei onnistunut ohittamaan Stefan Thilmania kuuden metrin avopaikasta.

Wörlund kuittasi missatun rankkarinsa hetkeä myöhemmin maalattuaan 26-23 kaksi yhtä vastaan kontran Rasmus Hallbäckin esityöstä (56 min) ja nousi ottelun sankariksi tehtyään laidalta ratkaisevan tuntuisen 27-24. Kauge toi vielä toivoa kavennuksellaan mutta West pelasi viimeisten minuuttien korkeaa puolustusta vastaan viisaasti ja Broman pääsi paineitta päättämään ottelun maalinteon.

SIF:n kokoonpanossa mukana ollutta Patrik Grönbergiä ei kentällä nähty. Miehen panosta olisi tarvittu varsinkin sen jälkeen kun Nyman ontui pelistä pois. Joukkueen ehdottomasti vahvimmat aseet, nopeat vastaiskut ja aloitukset toimivat avausjaksolla mutta Westin pelaajien paremman kotiintulot toisella jaksolla tukkivat ne väylät. Laituri Skogberg, laituri/takamies Koljonen ja maalivahti Stefan Thilman olivat joukkueensa parhaat.

West sai ottelutilastoihin mukavan maalisuoran kun Broman teki Westin maaleista 7, Wörlund 6, Tierala 5, Kihlstedt 4, Raerinne 3, Hallbäck 2 ja Sundberg 1.

Isäntäjoukkueen työn sankarit olivat ratkaisumaalit upottanut Simon Wörlund, hyvävireinen kapteeni Tapio Tierala ja alati vaarallinen kultahousu Benny Broman. Teemu ja Joona Hertolan, Sam Kihlstedtin ja Richard Sundbergin myötä Westin puolustuksessa on kokoa ja liikkuvuutta, mikä tekee maalinteon vastustajalle vaikeaksi. 21 päästetyn maalin keskiarvo on huikea. Vertailun vuoksi, liigan toiseksi pitävin puolustus on Atlaksella reilun 25 maalin keskiarvolla.

West on kohdannut nyt yhtä vaille jokaisen liigajoukkueen kotonaan ja voittanut ne kaikki. Joukkue on viimeksi hävinnyt Luolassa pelatun runkosarjapelin marraskuussa 2009, jolloin SIF oli maalilla parempi. Granilaisten peli oli nyt huomattavasti valmiimpaa kuin viikonloppuna Karjaalla mutta lisää täytyy vielä parantaa mikäli vuoden viimeisessä ottelussa Riihimäellä pisteitä aiotaan ottaa. Cocksin kotitaika kun on kestänyt jo huimat 26 ottelua.

Atlas voitotta joulukuussa
BK-46 vei Myyrmäessä pelatun trillerin maalin erolla 30-29 ja voi hengittää hieman vapaammin sarjavitosena, ÅIFK löi Pirkkolassa Dickenin 28-22. HIFK pelasi Porvoossa kolmannen tappiottoman ottelunsa putkeen ja 31-26 voitto Akilleksesta ja nosti joukkueen jo seitsemänneksi, kahden pisteen päähän serkustaan ÅIFK:sta.

Suomen cupia, maaotteluita ja joulurauhaa
Ensi viikonloppuna Pirkkolassa pelataan Suomen cupin voitosta, mukana ovat SIF, ÅIFK, Cocks ja HIFK. Maanantaina 20.12. Suomen ja Viron käsipallonuoret kokoontuvat Kauniaisiin ikäkausimaaotteluiden merkeissä. Joulunalusviikolla West matkustaa vuoden päättävään peliin Riihimäelle, SIF pyrkii sarjataulukossa kolmanneksi vastustajansa Atlaksen paikalle, ÅIFK toivoo karistavansa kannoiltaan ainakin Turussa vierailevan Akilleksen ja BK-46 haluaa tehdä saman Dickenille.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  5 -   4
  5 -   4
  7 -   8
  9 -   8
10 -   9
12 - 11
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
15 - 14
19 - 15
23 - 17
23 - 21
25 - 23
28 - 25

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Benny Broman 7 (2), Simon Wörlund 6, Tapio Tierala 5, Sam Kihlstedt 4, Joona Raerinne 3, Rasmus Hallbäck 2, Richard Sundberg 1, Joona Hertola -, Teemu Hertola -, Dennis Smeds -, Joacim Broman -, Tomi Kurppa (mv) -, Patrik Roslander (mv) -.

SIF: Johan Skogberg 5 (1), Ravo Voosalu 4, Jaan Kauge 4, Miro Koljonen 3, Tony Arvekari 3, Roy Nyman 2, Jonas Karlsson 2, Joni Jukola 1, Marcus Sjöstedt 1, Patrik Grönberg -, Gustav Svanbäck -, Christopher Rönnberg -, Stefan Thilman (mv) -, Roni Leven (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Joona Hertola, Teemu Hertola, Joona Raerinne.

SIF: -

Varoitukset:
HC West: Joona Hertola, Teemu Hertola.

SIF: Miro Koljonen, Jaan Kauge, Marcus Sjöstedt.

Yleisöä:
210.

Erotuomarit:
Tapani Kuri, Krister Illman.

Ottelun tähtipelaajat:
   Simon Wörlund, HC West
Johan Skogberg, SIF
Tapio Tierala, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Viralliset:
Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Lisää ottelusta:
Hufvudstadsbladet 16.12.10 »
Länsi-Uusimaa 16.12.10 »

Vastapuolen versio:
SIF »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigassa »
Tilastot SM-liigan Play off-otteluissa »
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigassa »
Tehot SM-liigan Play Off-otteluissa »
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2010-2011 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004