Otteluraportit


West juhli maaleilla Luolassa
HC West - Akilles 41 - 19 (19 - 12)

[24.11.10]
HC West pisti Akilleksen pakettiin Luolassa kun joukkueet tahkosivat keskiviikkona SM-liigan merkeissä. Avausjaksolla Akilles pidettiin vielä jotenkuten leikissä mukana mutta kaksi 5-1 Westin hyväksi pelattua jaksoa toisen puoliskon ensimmäisen kolmanneksen aikana pudotti porvoolaiset kyydistä.

West nakutti kaikkiaan 41 maalia Akilleksen 19 vastaan. Vastaavaan määrään joukkue on kyennyt aiemmin vain neljästi ja ainoastaan kerran granilaiset ovat onnistuneet tekemään enemmän maaleja kotiottelussaan (7.3.09 HC West-Atlas 43-17).

Westin kokoonpanossa oli pitkästä aikaa piristäviä poikkeuksia alkukauteen verrattuna kun peräti kolme pelaajaa korkkasi SM-sarjakautensa. Simon Wörlund toi kauan kaivattua leveyttä pakkikalustoon, Jani Huttunen paikkasi Sam Kihlstedtiä ja Armin Wehrfritz debytoi SM-liigassa. Viimeisen vartin Westin maalia vartioinut saksalainen torjui kahdeksan Akilleksen tusinasta maalia kohti tulleesta heitosta.

Ottelun ensimmäisten viiden minuutin aikana kentällä vietettiin melkoisia maalijuhlia sillä verkot heiluivat peräti yhdeksän kertaa (6-3), joista Joona Raerinteen ja Westin toinen maali oli todellista maalikimara-ainesta. Mihail Kobzevin plokin yli lähteneeseen, rimaa hivonneeseen pommiin ei Robin Borgmanilla ollut mitään jakoa.

West piti pelin vaivatta komennossaan ja Mikael Källman tuuletti vaihtopenkkiä antamalla jokaiselle pelaajalle tasaisesti peliaikaa. Maalissa kolme varttia pelanneen Patrik Roslanderin pitkästä avauksesta lähtenyt Joacim Bromanin kontramaali 28. minuutilla oli Westin 6000. maali SM-sarjassa kautta aikojen.

Porvoolaiset hyödynsivät isäntien lepsun avausjakson puolustelun napsimalla toistuvasti irtopalloja sekä pelaamalla sentterin vapaaksi. Vieraat tekivät likimain kaikki maalinsa kuudesta metristä mutta väylä hyytyi toisella jaksolla kun West tiivisti puolustustaan.

Toinen jakso oli kokonaisuutena täysin yksipuolinen show. Westin puolustus piti vieraat loitommalla ja joukkue kontrasi tai toi puolinopeilla pallon hyökkäyspäähän aina ratkaisuihin asti. Roslanderin millimetrintarkat avaukset tavoittivat joukkueen laiturit ja puolinopeissa nautiskeli pääosin Tapio Tierala, jonka rutiiniharhautus vei Westin 36-16 johtoon ja täysin kahvitetun Alexander Långin kaksiminuuttiselle.

Loppulukemat löi taululle itseoikeutetusti illan juhlakalu. Joacim Bromanin 100. SM-ottelu Westissä tuotti 11 maalia, joista seitsemäs oli miehen 300. SM-maali Westissä jo aiemmin mainitun tasatonnin lisäksi. Kun veijari vielä koppasi ottelun parhaan pelaajan kolme tähteä taskuunsa ja jätti velipoika Bennyn maalikisassa kakkoseksi, voi sanoa ottelun olleen onnistunut.

Bromanit päätyivät tällä kerralla Akilleksen tavoin 19 tehtyyn maaliin. Kaksoset ovat viihtyneet Akilleksen seurassa mainiosti sillä pojat ovat pelatuissa seitsemässä SM-ottelussa pyssyttäneet yhteensä 128 häkkiä. Vertailun vuoksi, Akilles on joukkueena kyennyt samoissa otteluissa tekemään 151 maalia.

Akilleksen Mihail Kobzev on saanut aisaparikseen vasenkätisen takamiehen Sergei Glincan, jonka todellinen taso jäi hieman arvoitukseksi. Miehen heitto on hyvä mutta tehot kärsii siitä kun joukkue ei osaa hyödyntää miehen kykyjä. Vikkelä laituri Niclas Ahlgren viiletti avausjaksolla neljästi maalintekoon.

Kun puolet SM-liigajoukkueista on nyt käynyt vierailulla Luolassa, on Westin saldo kotona puhdas. BK-46, Cocks, Dicken ja Akilles ovat kukin vuorollaan saaneet kylmää kyytiä. HC West jatkaa kotiluolassaan myös kahden seuraavan kierroksen ajan. Ensi keskiviikkona 1.12. vieraaksi saapuu HIFK, jota odottaa kalavelkojen maksu viime viikon cup-ottelusta. Lauantaina 4.12. on vuorossa ÅIFK.

Sarja katkeamassa kahtia?
Kierroksen neljässä ottelussa ei yllätyksiä nähty. SIF kuittasi syyskuussa kärsimänsä vierastappion ÅIFK:lle ja Cocks jatkoi HIFK:n murheellista SM-liigakautta lukemin 31-24. Dicken pyristeli pitkään Myyrmäessä mutta sai antautua Atlakselle 33-30 päättyneessä ottelussa.

Kun liigan kaikki neljä kärkijoukkuetta voittivat ottelunsa ja sijoilla 6-9 majailevat joukkueet hävisivät omansa, on sarjassa nähtävissä järjestäytymistä kahteen kerrokseen. Ottelun muita vähemmän pelanneesta BK-46:sta ei vielä osaa sanoa kumpaan kastiin se kuuluu.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  6 -   3
  8 -   4
10 -   6
13 -   9
17 - 11
19 - 12
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
25 - 13
29 - 14
31 - 15
34 - 16
39 - 18
41 - 19

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Joacim Broman 11, Benny Broman 8 (3), Joona Raerinne 7, Tapio Tierala 5, Dennis Smeds 3, Rasmus Hallbäck 2, Mikael Knus 2, Fredrik Kvist 2, Simon Wörlund 1, Teemu Hertola -, Jani Huttunen -, Richard Sundberg -, Patrik Roslander (mv) -, Armin Wehrfritz (mv) -.

Akilles: Mihail Kobzev 5 (1), Niclas Ahlgren 4, Jonas Asplund 3, Alexander Lång 2, Sergei Glinca 2, Patrik Lång 1, Henrik Mattsson 1, Roy Liljendal 1, Lauri Narinen -, Petri Lindfors -, Ilja Pjatakov -, Ric Liljendal -, Robin Borgman (mv) -, Johnny Blomqvist (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Richard Sundberg.

Akilles: Niclas Ahlgren, Ilja Pjatakov, Alexander Lång.

Varoitukset:
HC West: Rasmus Hallbäck, Dennis Smeds, Tapio Tierala.

Akilles: Niclas Ahlgren, Ilja Pjatakov, Alexander Lång.

Yleisöä:
107.

Erotuomarit:
Miro Korja, Jonas Laitinen.

Ottelun tähtipelaajat:
   Joacim Broman, HC West
Benny Broman, HC West
Tapio Tierala, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Viralliset:
Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
Joacim Bromanille sata SM-ottelua Westissä »
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
Akilles »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigassa »
Tilastot SM-liigan Play off-otteluissa »
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigassa »
Tehot SM-liigan Play Off-otteluissa »
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2010-2011 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004