Otteluraportit


West pysäytti Dickenin maalijuhlat
HC West - Dicken 37 - 13 (21 - 5)

[13.11.10]
Miesten SM-liigassa ensimmäisen tappionsa keskiviikkona kärsinyt HC West pisti kaiken peliin lauantaina kun joukkue palasi kotiluolaan. Sijaiskärsijäksi osui viime aikoina maalijuhlissa viihtynyt Dicken jonka hyökkäyspeli pysäytettiin Luolassa täysin. Loppulukemia 37-13 pahemmin on vuosien varrella käynyt vain ÅIFK:lle (40-12) ja Atlakselle (43-17).

Westin valmentaja Mikael Källmanin ei pahemmin tarvinnut joukkuettaan herätellä otteluun. Perjantain harjoituksissa keskiviikkona pieleen menneet asiat laitettiin asennetta myöten kuntoon ja lauantaina joukkue uhkui taistelutahtoa. Sataprosenttinen asenne ottelun alusta oli Dickenin surma. Ottelun kulku on julmaa luettavaa: Maali per minuutti tahti jatkui kokonaisen vartin (15-2, 15 min) ja 22. minuutilla ero oli jo 17 maalia (19-2).

Jo 14. minuutilla Joacim Bromanin kädestä lähtenyt 14-2 osuma oli samalla ottelun voittomaali. Hyökkäyspeliä tärkeämpi elementti oli kuitenkin luunkova puolustus. Sam Kihlstedt ja Teemu Hertola lukitsivat liikkuvuudellaan kentän keskustan täysin. Tapio Tierala, Joona Raerinne ja jo aikaisessa vaiheessa peliin mukaan tullut Richard Sundberg pitivät myös tasokkaasti pintansa.

Viimeisenä lukkona hääri nyt Patrik Roslander joka pitkästä aikaa pääsi tositoimiin ja kiitti kunniasta virheettömällä suorituksella. Kolmen tähden suoritus osoitti että ainakaan maalivahtipeliin ei Westin menestys tällä kaudella tule kaatumaan.

Tapio Tierala teki West-historiaa ottelun 11. minuutilla kun kapteenin toinen maali ottelussa oli hänen 800. SM-maali seuran väreissä. Tappe on Westin sisäisen maalintekijätilaston ylivoimainen kärkinimi (805) sillä toiseksi eniten maaleja mättänyt Rasmus Wahl on jäänyt jo reilun 200 maalin päähän (601). Kaikkiaan Tierala on tehnyt SM-tasolla Westille, GrIFK:lle ja Dickenille nyt yhteensä 1138 maalia.

Kuvaaja: Max Koljonen

Tapio Tierala mielipuuhassaan. Kapteeni rikkoi ensimmäisenä Westin pelaajana 800 SM-sarjamaalin rajan. (Kuvaaja: Max Koljonen).

Dicken oli ennen West-peliä saanut hyökkäyspelinsä uomiin sillä joukkue oli latonut kolmessa edellisessä ottelussaan yli 30 maalia niinkin kovia vastustajia kuin Cocks, BK-46 ja SIF vastaan. Nyt vauhtipelille pantiin täysi stoppi. Timmy Thor oli joukkueen ainoa pelaaja joka onnistui useammin kuin kahdesti maalinteossa. Puolustuksessa joukkue oli isokokoisesta keskipuolustuksestaan huolimatta edelleen pahassa pulassa. Neljässä viimeisessä ottelussa oman pään maaliverkko on heilunut 150 kertaa ja jos asiaa ei saada korjattua saa Dicken heittää hyvästit Play off-haaveille.

SM-liiga vs. Suomen suurin junnuturnaus
Samaan aikaan Vantaalla pelattu Atlas cup verotti jälleen Westin kotikatsomoa rankalla kädellä. Vaivaiset 65 katsojaa näki Westin näytöksen, Dickenin puolella asiaan suhtauduttaneen tyytyväisemmin, sen verran kovassa koulussa punaiset ottelussa olivat.

Lauantain muissa otteluissa ÅIFK otti revanssin BK-46:sta 30-28 kotivoitolla. Karjaalaisten Olli-Pekka Korpimäki on sivussa kolmisen kuukautta ja sillä on varmasti vaikutuksensa nuoren joukkueen jatkopeleille. SIF voitti Netti-TV-ottelussa Westin tiistaina Suomen cupissa kohtaavan HIFK:n 35-26 ja vankisti asemiaan sarjanelosena.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  5 -   0
10 -   2
15 -   2
17 -   2
19 -   3
21 -   5
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
23 -   7
24 -   8
27 - 10
30 - 11
33 - 12
37 - 13

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Benny Broman 8 (3), Joacim Broman 8 (1), Tapio Tierala 7, Joona Raerinne 6, Sam Kihlstedt 5, Mikael Knus 2, Rasmus Hallbäck 1, Teemu Hertola -, Dennis Smeds -, Fredrik Kvist -, Richard Sundberg -, Patrik Roslander (mv) -, Tomi Kurppa (mv) -.

Dicken: Timmy Thor 5, Joachim Björnström 2, Casimir Stierncreutz 2, Anders Genberg 1, Jukka Kamula 1, Henrik Stigzelius 1, Philip Ahlgren 1, Joachim Tallberg -, Ben Weber -, Anton Remy -, Björn Broman -, Max Knuts -, Filip Lindahl (mv) -, Mikael Mäkelä (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Teemu Hertola, Dennis Smeds.

Dicken: Joachim Björnström, Henrik Stigzelius, Ben Weber, Max Knuts.

Varoitukset:
HC West: Dennis Smeds, Tapio Tierala, Sam Kihlstedt.

Dicken: Joachim Björnström, Timmy Thor, Ben Weber.

Yleisöä:
65.

Erotuomarit:
Christian Westerlund, Jan Rönnberg.

Ottelun tähtipelaajat:
   Patrik Roslander, HC West
Tapio Tierala, HC West
Joacim Broman, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Viralliset:
Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
Dicken »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigassa »
Tilastot SM-liigan Play off-otteluissa »
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigassa »
Tehot SM-liigan Play Off-otteluissa »
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2010-2011 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004