Otteluraportit


West nousi SM-liigan sarjakärkeen
HC West - Cocks 25 - 17 (13 - 10)

[23.10.10]
HC West pisti ranttaliksi kotiluolassaan kun Riihimäen Cocks saapui kylään. Sarjan kärkipaikka irtosi puhtaalla 25-17 voitolla ja kun Atlas samaan aikaan kyykytti SIF:iä 36-24, menivät myös vantaalaiset sarjataulukossa Cocksin ohi. Ensimmäisen sarjakolmanneksen huipennukseksi onkin hieman yllättäen tulossa 10.11.10 pelattava Westin ja Atlaksen välinen kamppailu. Atlas pelaa Cocksia vastaan jo 3.11. joten West lähtee otteluun todennäköisesti kakkospaikalta.

West laittoi näin Cocksin liki 40 ottelun voittoputken poikki. Granilaisilla on nyt itsellään SM-liigan alusta seitsemän tappiotonta ottelua putkeen ja vankka itseluottamus sillä loukkaantumisista koko alkukauden kärsinyt ryhmä on joutunut urakoimaan hyvinkin kapealla materiaalilla.

Tuosta materiaalista on pakko nostaa esiin kaksi nimeä. SM-liigan pisin pelaaja, 204-senttinen Joona Raerinne on vihdoin lunastanut niitä odotuksia joita seurajohto on häneen asettanut ja alkukauden varsinaiseksi yllättäjäksi on noussut Dennis Smeds. 22-vuotias GrIFK:n kasvatti on urakoinut kauden otteluissa ja nostanut tasoaan huikeasti kauden edetessä. Cocksia vastaan virkeillä jaloilla liikkunut Smeds jätti virolaisammattilaisen Valdar Noodlan kerta toisensa jälkeen pulaan.

Kuva: Francois Perthuis
HC Westin kultashortsi Benny Broman johtaa SM-liigan maalintekijätilastoa. Cocksia vastaan Westin maalitykki teki joukkueelleen 10 maalia.
(Kuvaaja: Francois Perthuis).
Ottelun avausjaksolla nousi pelinumero 2 kummankin joukkueen tehokkaimmaksi. Benny Broman teki Westin neljä ensimmäistä maalia ja Antti Rogenbaum teki viivalta tuhojaan viiden maalin verran. Bennylle avausjakso tuotti seitsemän täysosumaa. Toinen Westin kolmen maalin taukojohdon arkkitehti oli maalivahti Tomi Kurppa, joka torjui 12 palloa.

Ilman Teemu Tammista matkassa ollut Cocks pysyi Westin tahdissa mukana vain 12 minuuttia (5-5). Jatkossa Westin puolustus teki vähemmän virheitä eikä Cocksin yksityisyrityttäjät päässeet maalintekopaikkoihin kuin Westin pelaajien nukahduksista. Jakson loppupuolella Tapio Tierala pelasi uhrautuvasti ja Joona Raerinne veteli pommejaan joista tosin Cockskin pääsi hyötymään kun Rogenbaum päätti tolpasta kimmonneen pallon jälkeisen kontran.

Suurimmillaan kotijohto kävi jo viidessä maalissa SM-liigan maalipörssin ykkösen Benny Bromanin viimeisteltyä 500. SM-maalinsa seuran riveissä (13-8, 25 min). Cocks pääsi ennen taukoa kaventamaan vain kahdesti, kiitos Tomi Kurpan, joka torjui mm. Antti Valon seitsemänmetrisen. Cocksin maalissa aloittanut Theodotos Christou joutui luovuttamaan paikkansa Timo Puhakalle 20. minuutilla.

Toisella jaksolla West karkasi hiljalleen tavoittamattomiin kun Cocksin virolaisille ei peli juurikaan tuntunut maistuvan. 15-11 (33 min.) muuttui lukemiin 17-12 (36 min.) ja Dennis Smedsin kahdella osuman jälkeen eroa oli jo seitsemän palloa (20-13, 42 min.).

Cocksin lamaantunut valmennusjohto ei keksinyt lääkkeitä hyvään hurmioon päässyttä kotijoukkuetta vastaan ja kun tilanne oli 23-14 (46 min.). alkoi Westin masut näyttää kylläiseltä ja Cocks pääsi kaventamaan hieman. Vieraiden maalivahtiruletti jatkui toisen jakson puolivälissä kun Christou tuli takaisin kentälle.

Koko ottelun varjojen mailla seikkaillut Kristo Järve taklasi lopussa vielä turhautuneena Joacim Bromanin laidasta punaisen arvoisesti kumoon mutta selvisi vain kakkosella. Rogenbaum teki kaikki maalinsa avausjaskolla kun Westin keskipuolustus pisti viivan toisella jaksolla tukkoon. Valdar Noodla ei ottelun aikana juurikaan esittänyt parhaintaan.

Teemu Tammisen poissaolo ei yksin voi selittää joukkueen vaisuutta. Cocksin Antti Valo sanoi YLE Sportenin haastattelussa joukkueensa olleen tukossa kovasta harjoittelusta ja Baltian liigan otteluista. Katsomoon näytti kuitenkin enemmän siltä kuin mestareiden takamiehet olisivat olleet muuten vain tukossa. Raivo Laastin rajaton luotto Järveen näinkin haluttomalla esityksellä ihmetytti, mies kun pelasi kahta kakkostaan lukuunottamatta täydet minuutit.

Suomalaista käsipalloa ei vie piiruakaan eteenpäin se että maajoukkuemies Ville Viljanen istuu penkillä. Viljanen olisi varmasti tuonut joukkueensa peliin aimo annoksen lisäpuhtia. Nyt mies kävi tuuraamassa Järveä vain noiden kahden jäähyn aikana.

Niko Bergholmin kilpailijaksi hankittu moldovalainen Gheorge Safronii istui viimeistä päivää karanteenissa mutta tullee pitämään huolta ettei Cocksin avauksessa jatkossakaan nähdä laitureita lukuunottamatta suomalaista verta.

Cocks ei koko ottelussa pelannut joukkueena. Yksittäiset yritykset ilman sen kummempia rakennelmia seurasivat toisiaan ja päätyivät ratkaisuhetkillä joko Kurpan ulottuville tai hyvin peittäneen puolustuksen ansiosta ohiheittoihin. Avausjaksolla palloja pelattiin vielä viivalle mutta sekin väylä tyrehtyi toisella jaksolla tyystin. Laitoihin ei maalipaikkoja juurikaan rakenneltu.

Kotijoukkue jatkoi koko alkukauden jatkunutta tahtia. Kurppa, Tierala, Hertola, Kihlstedt, Bromanit, Raerinne ja Smeds olivat pelipäällä ja iskivät ankarasti kun vieraiden riveistä löytyi rakoja. Kolme tähteä tililleen haalinut Kurppa on huikeassa vedossa ja Patrik Roslander joutuu tällä hetkellä vain tyytymään kasvattamaan pelihaluja penkillä. Roslanderin aika kuitenkin tulee varmasti sillä hyvä joukkue tarvitsee menestyäkseen myös hyvät maalivahdit.

Maalirikas sunnuntai
West ja Atlas ohittivat siis voitoillaan Cocksin sarjataulukossa. Jo seitsemän pisteen päähän jäänyt SIF jatkaa sarjassa neljäntenä pinnan erolla neljän pisteen trioon Dicken, BK-46 ja Akilles. Sunnuntain kahdessa ottelussa heiluivat maaliverkot peräti 141 kertaa (Akilles-ÅIFK 37-33, Dicken-BK-46 32-39). Kirjainyhdistelmä IFK ei tällä erää ole kovinkaan suuri menestyksen tae sillä HIFK ja ÅIFK ovat jymähtäneet sarjan hännille.

Westillä huilivuoro
SM-liiga jatkuu 3.11. neljällä ottelulla ja vaikka Westillä ei ole peliä niin tiedossa on mielenkiintoisia otteluita. Cocks isännöi Atlasta, ÅIFK HIFK:ta, SIF Dickeniä ja BK-46 Akillesta. West pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona 10.11. Myyrmäessä. Kotiluolaan palataan jälleen 13.11. kun vastaan saapuu avauskierroksella maalein 31-17 jalkoihin jäänyt Dicken.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  2 -   2
  4 -   3
  7 -   5
10 -   8
13 -   8
13 - 10
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
16 - 12
19 - 13
22 - 14
23 - 16
24 - 17
25 - 17

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Benny Broman 10 (3), Tapio Tierala 5, Dennis Smeds 3, Joona Raerinne 3, Sam Kihlstedt 2, Joacim Broman 2 (1), Rasmus Hallbäck -, Mikael Knus -, Teemu Hertola -, Richard Sundberg -, Tomi Kurppa (mv) -, Patrik Roslander (mv) -.

Cocks: Kristo Järve 6, Antti Rogenbaum 5, Valdar Noodla 2, Antti Valo 2 (1), Niko Bergholm 1, Ville Viljanen 1, Jani Tuominen -, Ahti Rogenbaum -, Olli Tamminen -, Dmytro Kamelin -, Arttu Tamminen -, Matias Savinainen -, Theodotos Christou (mv) -, Timo Puhakka (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Sam Kihlstedt, Joona Raerinne.

Cocks: Valdar Noodla 2, Arttu Tamminen, Niko Bergholm, Kristo Järve 2.

Varoitukset:
HC West: Sam Kihlstedt, Joona Raerinne, Joacim Broman.

Cocks: Jani Tuominen, Niko Bergholm, Kristo Järve.

Yleisöä:
249.

Erotuomarit:
Mikael Lindroos, Jan-Erik Leandersson.

Ottelun tähtipelaajat:
   Tomi Kurppa, HC West
Benny Broman, HC West
Dennis Smeds, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Viralliset:
Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Lisää ottelusta:
Benny Broman: Vi var vakna från början (YLE Sporten) 23.10.10 »
Experten Fredrik Udd: West hade marginalerna med sig (YLE Sporten) 23.10.10 »
Antti Valo (på finska): Vi var alla i baklås (YLE Sporten) 23.10.10 »
Hufvudstadsbladet 24.10.10 »
Aamuposti 25.10.10 »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
Cocks »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigassa »
Tilastot SM-liigan Play off-otteluissa »
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigassa »
Tehot SM-liigan Play Off-otteluissa »
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2010-2011 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004