Otteluraportit


Viiden tähden maalivahdit veivät pisteet jakoon
SIF - HC West 23 - 23 (13 - 14)

[16.10.10]
Kovasti odotettu kohtaaminen SIF:n ja HC Westin välillä tarjosi vanhan tutun kaavan mukaisen kamppailun. Fyysisen mutta rehdin kuusikymmentäminuuttisen jälkeen valotaululla paistoivat lukemat 23-23. Pistejaon myötä Westin ehkä pahin kilpakumppani jatkaa myös sarjataulukossa pienen hajuraon takana.

Kotijoukkue SIF lämpeni huomattavasti vieraitaan nopeammin peliin ja hallitsi ottelun alussa. Virolaispakki Ravo Voosalu päästettiin vapaasti aivan liian lähellä heilunut mies pommitti kolmannen maalinsa jo kuuden minuutin kohdalla (5-2, 6 min.) ja pakotti Mikael Källmanin käyttämään kauden nopeimman aikalisän.

Pieni puolustustaktinen muutos sai Voosalun osumatarkkuuden pian harvenemaan ja ottelun kulku kääntyi hieman West-voittoiseksi seitsemän maalia, joista kolme rankkaria, avausjakoslla tehneen Benny Bromanin johdolla. Myös maalivahti Tomi Kurpan ja puolustuksen yhteispeli alkoi sujua. Kurpalle avausjaksolla 10 torjuntaa, kovimpana urotekona Miro Koljosen kontran kaappaus.

Vaikka West siirtyikin tauolle johtoasemassa, oltiin peliin kaikkea muuta kuin tyytyväisiä. Teknisiä virheitä tuli tukuttain ja SIF rankaisi niistä kolmen kontramaalin verran, vastaavasti joukkueen omat kontrasaldo näytti tasan nollaa. Lisäharmia joukkueelle tuli Tapio Tieralan saamista kolhuista ja Sam Kihlstedtin kaksi jäähykomennusta.

West aloitti toisen jakson Joona Raerinteen tykillä ohi Petter Forsströmin mutta siihen juhliminen hetkeksi jäikin. Raerinne teki Westin seuraavankin osuman (16-16, 36 min) mutta väliin ehtivät Voosalu kerran ja Koljonen kahdesti.

Voosalun tykki vaimeni lopulta SIF:n 17. maaliin (38 min) ja Kihlstedtin ottelu päättyi 39. minuutilla saatuun kolmanteen kakkoseen. Kun Tierala joutui siirtymään jääpussien kaveriksi hetkeä myöhemmin, ei Westin vaihtopenkillä enää ollut paljoa vaihtoehtoja.

Pahalta alkoi näyttää kun tilaisuutensa huomannut SIF rykäisi jakson puolivälin paikkeilla jo neljän maalin kaulan (20-16, 44 min). Källman otti jälleen hyvin ajoitetun aikalisän ja joukkue taisteli itsensä mukaan peliin Dennis Smedsin ja Benny Bromanin tahtomaaleilla, joilla West hivutti itsensä jälleen mukaan.

Iso kiitos noususta kuuluu myös Kurpan torjuntavireelle. SIF:n 20. ja 22. maalin väliin nimittäin kului aikaa 12 minuuttia ja väliin mahtui vain Roy Nymanin seitsemästä metristä pomputtama 21-17 johto-osuma. Kurpan ohittamista kävivät yrittämässä vuorollaan mm. kontrissaan epäonnistuneet Tony Arvekari ja väsähtänyt Voosalu.

Neljästi toisella jaksolla osunut Raerinne alkoi tauon jälkeen ottamaan enemmän vastuuta vasemmalla ja mies nosti joukkueensa pitkästä aikaa tasoihin 52. minuutilla. Nyman tuhri rankkarinsa tolppaan ja West kuittasi Voosalun jäähyn Rasmus Hallbäckin flipillä verkkoon (21-22, 56 min).

Johto-osumasta kului vain hetki kun Raerinne passitettiin jäähylle ja vain kymmenen sekuntia myöhemmin oli Hallbäckin vuoro. Westin sekoillessa puolustuslinjaansa asemiin jäi Arvekari huomaamatta vapaaksi laidalle ja pääsi kenenkään estelemättä kuittaamaan 22-22 lahjatasoituksen. West pelasi hyökkäyksessä fiksusti ja seuraava kakkonen tuomittiin Koljoselle.

Kentälle siunaantuneen tilan hyödynsi paremmin SIF. Jaan Kauge pääsi nostamaan joukkueensa lähelle voittoa mutta joutui hetkeä myöhemmin viimeisenä miehenä kaksiminuuttiselle. Petter Forsström oli puolestaan jo jonkin aikaa ehtinyt jokaisen vierasjoukkueen heiton eteen ja oli matkalla kohti ottelun ratkaisijan roolia.

Maalivahtipeli nousi lopulta ratkaisevaan rooliin. Sekä Kurppa että Forsström napsi vuoron perään kenttäpelaajilta voiton avaimia taskuihinsa. Forsström pysäytti vielä Joacim Bromanin seitsemän metrin heiton pari minuuttia ennen loppua mutta ei enää voinut Raerinteen heittämälle ottelun viimeiselle maalille mitään. Viiden tähden maalivahti-ilta päättyi pistejakoon.

Tasapeli lienee oikeutettu lopputulos, vaikka molemmilla olikin kaikki eväät voittoon. Lopun jäähysuma toi kummallekin joukkueelle tukun ratkaisupaikkoja mutta maalivahdit vetivät kerta toisensa jälkeen pidemmät korret. Kummankin pelijakson ensimmäinen vartti oli kotijoukkueen heiniä mutta West osoitti kuntonsa ja taistelutahtonsa oltuaan selvästi terävämpi jaksojen jälkimmäisillä varteilla.

Siuntiolaisittain hatunnoston arvoinen puolustussuoritus oli myös se että Westiä ei päästetty kontraamaan kertaakaan kko ottelun aikana.

SIF on vahva ja kookas ryhmä jolla on varmasti sanansa sanottavana tämän kauden liigassa. Ravo Voosalu ja Jaan Kauge ovat isoja vahvistuksia joukkueelle, Marcus Sjöstedt on vielä kaukana huippukunnosta mutta osaa rauhallisuudellaan rytmittää joukkueensa peliä. Ison puolustusmuurin takana on Petter Forsströmillä hyvät oltavat.

West pelasi taisteluottelun jossa varsinkin toisella jaksolla joukkuetta koeteltiin. Tieralan ja Kihlstedtin jättämät aukot saatiin täytettyä yllättävän hyvin. Richard Sundberg kävi muutaman kerran painimassa puolustuksessa, Raerinne ja Dennis Smeds sekä Rasmus Hallbäck pystyivät jälleen hyviin suorituksiin.

Teemu Hertola jaksoi kannustaa sekä verbaalisti että esimerkillään joukkuetta taisteluun. Unohtaa ei taaskaan sovi Tomi Kurppaa, joka jälleen kerran napsi pakkopalloja juuri ratkaisevilla hetkillä.

Atlas ja Dicken jyrää
Atlas jatkaa edelleenkin puhtaalla pelillä käytyään Karjaalla nokittamassa viimekeväisen puolivälierävastustajansa BK-46:n kanveesiin. Selvät 29-22 voittolukemat ei jätä varaa jossitteluille mutta jättää raitapaidat jo kahdeksan pisteen päähän.

HIFK nousi vihdoin voittoon kaadettuaan kotonaan Akilleksen 35-22, ja Dicken jatkoi voittojen makuun päästyään nyt seuraavan IFK:n kaadossa. Viime pyhänä kaatui HIFK, nyt oli ÅIFK:n vuoro.

Sarjataulukossa näyttäisi nyt olevan joukkueita kahdessa kerroksessa kun Cocks (6 ottelua/12 pistettä), West (6/11) ja Atlas (5/10) ovat keränneet ison kaulan SIF:iin (5/5), Dickeniin (5/4), BK-46:een (5/2), ÅIFK:hon, HIFK:hon ja Akillekseen (6/2).

Tulevat sarjakierrokset tulevat kuitenkin tasoittamaan taulukkoa sillä laadittu otteluohjelma on pitkälti noudattanut viime vuotista rankkausta ja joukkueet ovat kohdanneet tähän asti - viimevuotisten sarjasijoitusten perusteella - joko kaikista kovimmat tai kaikista heikoimmat vastustajat.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  4 -   2
  5 -   4
  7 -   6
10 -   9
11 - 12
13 - 14
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
16 - 15
17 - 16
20 - 17
21 - 20
21 - 21
23 - 23

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Benny Broman 9 (3), Joona Raerinne 5, Dennis Smeds 4, Joacim Broman 3, Rasmus Hallbäck 2, Teemu Hertola -, Tapio Tierala -, Teo Helkkula -, Richard Sundberg -, Sam Kihlstedt -, Benjamin Olsson -, Tomi Kurppa (mv) -, Patrik Roslander (mv) -.

SIF: Ravo Voosalu 8, Miro Koljonen 4 (1), Jaan Kauge 4, Tony Arvekari 3, Roy Nyman 2 (1), Antti Tahvanainen 1, Marcus Sjöstedt 1, Stig Thilman -, Joni Jukola -, Gustav Svanbäck -, Jonas Karlsson -, Christopher Rönnberg -, Petter Forsström (mv) -, Roni Leven (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Rasmus Hallbäck, Tapio Tierala, Sam Kihlstedt 3, Joona Raerinne.

SIF: Miro Koljonen, Jaan Kauge 2, Antti Tahvanainen, Ravo Voosalu 2, Marcus Sjöstedt.

Varoitukset:
HC West: Tapio Tierala, Joona Raerinne.

SIF: Jaan Kauge, Ravo Voosalu, Marcus Sjöstedt.

Yleisöä:
267.

Erotuomarit:
Peter Sundell, Sami Kinnari.

Ottelun tähtipelaajat:
   Petter Forsström, SIF
Tomi Kurppa, HC West
Jaan Kauge, SIF

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Viralliset:
Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Vastapuolen versio:
SIF »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigassa »
Tilastot SM-liigan Play off-otteluissa »
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigassa »
Tehot SM-liigan Play Off-otteluissa »
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2010-2011 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004