Otteluraportit


West väänsi väkisin pisteet kotiin
HIFK - HC West 20 - 25 (12 - 9)

[24.9.10]
HC West otti Helsingin Urheilutalossa kauden kolmannen SM-liigavoittonsa putkeen kaadettuaan HIFK:n vähämaalisessa ottelussa lukemin 25-20. Mitenkään helpolla ei West urakasta kuitenkaan selvinnyt, varsinkin avausjakso oli joukkueelle melkoista tervanjuontia.

West sai jobinpostia jo ennen ottelua kun kokoonpanoon kirjatut Joona Hertola ja Mikael Knus jättäytyivät leikistä pois. Itse ottelussa ei ennakkosuosikin viitta paljoa painanut kun HIFK iski heti päälle kuin yleinen syyttäjä.

Avausjaksoa kuljettiin tasatahtiin reilut 20 minuuttia, siitäkin huolimatta että Benny Broman ei tahtonut osua maalipuiden väliin, Tomi Kurppa avasi kolmasti vastahyökkäyksen Sten Toomlan käsiin, ylivoima tyrittiin 1-2 HIFK:lle ja teknisiä virheitä saatiin kasaan täysi tusina.

Tuskailusta huolimatta joukkueet pelasivat tasaisesti aina HIFK:n aikalisään (9-9, 23:23 min.) asti, jonka jälkeen Antti Koskela ja neljännen kerran osunut Thomas Åkermark veivät joukkueensa kahden maalin johtoon (11-9) ja pakotti Mikael Källmanin käyttämään oman aikalisäkorttinsa vain 57 sekuntia edellisestä.

Aikalisän jälkeen kumpikin joukkue viuhtoi läinnä päämäärättömästi ja maalinteossa onnistui enää ahkera Joonas Leisio, joka sinetöi taukolukemiksi 12-9 (25 min). Vierasjoukkueen ainoa puhtaat paperit avausjaksosta saanut pelaaja oli Joacim Broman, joka vastasi lähes puolesta Westin maaleista sekä puolusti paikallaan puhtaan nollan.

Tauolla West tutki HIFK:n heittokarttaa, jonka mukaan kaikki kotijoukkueen osumat tulivat joko keskialueelta kuudesta metristä tai vasemman kenttäpuoliskon taka- ja laitaheitoista. Toisella jaksolla West priorisoikin puolustustaan noille alueille, mikä hyydyttikin HIFK:ta ottelun edetessä ja päästi Westin taas mukaan peliin.

West nousi tauon jälkeen neljässä minuutissa tasoihin Sam Kihlstedtin kahdella osumalla ja Bromanin veljesten maalatessa kumpikin kerran (14-14, 34 min). Hyvä ote oli livetä punapaitojen lopulta viimeiseksi jääneeseen rykäisyyn (16-13, 39 min). Pahalta alkoi toden teolla näyttää Joacim Bromanin puhuttua itselleen neljän minuutin komennuksen jäähypenkille.

Kotijoukkue olisi voinut karata Westiltä jo lopullisesti mutta Kurppa oli toista mieltä torjuttuaan Tom Lindströmin kaksi kontraa ja Joonas Leision yhden. Vierasjoukkue näytti heräävän uuteen taisteluun tapettuaan jäähyn ja saatuaan uuden mahdollisuuden. Westin puolustus alkoi kuin taikaiskusta liikkua vanhaan malliin ja kun Dennis Smeds kavensi ensin alivoimalla tilanteeksi 16-14 ja hetkeä myöhemmin Sten Toomla rikkoi Sam Kihlstedtiä jäähyn arvoisesti, alkoi Westin usko voittoon kohota.

HIFK hallitsi peli aina tilanteeseen 19-17 (46 min) mutta sitten tuli eteen seinä. Kun Westin kivikova puolustus ei päästänyt enää ketään katkoviivan sisälle riehumaan, joutui HIFK yrittämään ratkaisuja 9 metrin takaa paikoista jotka Kurppa hoiti rutiinilla, loppujen heittojen pöllyttäessä hallin päätyverhoja.

Teemu Hertola nosti Westin maalin päähän Joona Raerinteen namupassista, Benny Broman vapautti Joacim Bromanin maalintekoon syötöllä selän takaa. Sama mies kontrasi Westin seuraavan maalin ja Hertola vei Westin johtoon ensimmäisen kerran ottelussa sitten avausjakson 18. minuutin (20-21, 53 min). Bromanit tekivät vielä maalin mieheen ja katkoivat isäntien selkärangan.

HIFK:n toisen jakson aikalisä (56 min., 20-23) ei tuonut samanlaista tulosta kuin ensimmäinen sillä Leisio ja Åkermark viskoivat seuraavat pallot plokiin ja Kurpan ulottuville. Kihlstedt ratkaisi ottelun lopullisesti 57. minuutilla oikealta laidalta ja Joona Raerinne päätti ottelun maalinteon pari minuuttia ennen loppua. Viimeinen vartti Westin eduksi 8-1, jolla irtosi ottelusta viiden maalin voiton.

Tähtiraadin päätöksestä huolimatta ottelun ykköspelaaja oli Joacim Broman, joka 56:n kentälläolominuuttinsa aikana ei juuri virheitä tehnyt. Maalivahdit Tomi Kurppa (23 torjuntaa) ja HIFK:n Mikael Voionmaa saivat tähtiraadilta ansaitummat tähdet.

Westin päävalmentaja Mikael Källman oli lopulta iloinen lopputuloksesta. Kun joukkueesta on yksi kokoonpanollinen kovia pelimiehiä sairastuvalla, ei peli välttämättä näytä hyvältä mutta kun voittoja tulee saa siihen olla tyytyväinen. Esimerkiksi Dennis Smeds ja Joona Raerinne ovat nyt olleet pakotettuja ottamaan enemmän vastuuta pelistä ja ovat tehneet sen hyvin. Kunhan sairaslista saadaan tuuletettua, on Westillä taas enemmän vaihtoehtoja peliin ja tempoa pystytään pitämään entistä paremmin yllä.

Kotijoukkue taisteli mutta hyytyi lopulta yksipuolisuuteen. Kun lähes kaikki hyökkäykset päätetään joko keskeltä tai toiselta kenttäpuoliskolta, on vastustajan varsin helppo ohjata peliä. Joonas Leision pelityyli on raskas ja mies on harvemmin jaksannut Westiä vastaan painaa täyttä aikaa. Sten Toomla puolestaan hakeutuu mielellään keskelle heittopaikkoihin, isoimman puolustuksen eteen. Antti Koskela ja Christoffer Eneberg olivat ajoittain vaikeita pideltäviä.

Bennylle kultaiset housut
SM-liigan hupaisin uudistus, jokaisen joukkueen maalinälkäisimmän pelaajan merkkaaminen keltaisilla pelihousuilla, on päässyt "karsintavaiheen" loppuun. Lokakuun alusta lähtien tulee jokaisen joukkueen riveistä löytymään mies jonka peliasu poikkeaa käsipallon säännöistä (Käsipallon pelisäännöt, kohta 4:7: Joukkueen kaikilla kenttäpelaajilla tulee olla samanlaiset peliasut) huolimatta muusta joukkueesta. Westin paras maalintekijä syyskuussa oli lopulta Benny Broman.

Myös Cocks ja Atlas jatkaa tappioitta
Westilä on kolmen pelatun ottelun jälkeen kasassa kaikki kuusi jaossa ollutta pistettä, kuten Cocksillakin, joka aiemmin viikolla niisti Westin seruaavan vastustajan ÅIFK:n kotonaan maalein 34-25. Atlas jatkoi Akilleksen raskasta taivalta SM-liigassa otettuaan odotetun voiton porvoolaisista lukemin 30-18.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  2 -   1
  5 -   4
  6 -   6
  8 -   8
11 -   9
12 -   9
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
14 - 13
16 - 14
18 - 17
19 - 18
20 - 22
20 - 25

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Joacim Broman 8 (1), Benny Broman 4 (1), Dennis Smeds 4, Sam Kihlstedt 4, Teemu Hertola 3, Joona Raerinne 2, Joona Hertola -, Rasmus Hallbäck -, Mikael Knus -, Tapio Tierala -, Teo Helkkula -, Benjamin Olsson -, Tomi Kurppa (mv) -, Patrik Roslander (mv) -.

HIFK: Thomas Åkermark 5, Antti Koskela 4, Christoffer Eneberg 4, Sten Toomla 4, Joonas Leisio 3, Oskar Köhler -, Tom Lindström -, Harri Pitkänen -, Niklas Salmen -, Martin Roos -, Tomi Siven -, Johannes Bargum -, Mikael Voionmaa (mv) -, Aki Kiviniemi (mv) -.

Ulosajot:
HC West: Joacim Broman 2.

HIFK: Tom Lindström, Thomas Åkermark, Sten Toomla.

Varoitukset:
HC West: Benny Broman, Teemu Hertola, Sam Kihlstedt.

HIFK: Harri Pitkänen, Christoffer Eneberg, Sten Toomla.

Yleisöä:
62.

Erotuomarit:
Miro Korja, Jonas Laitinen.

Ottelun tähtipelaajat:
   Benny Broman, HC West
Mikael Voionmaa, HIFK
Tomi Kurppa, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-liigassa »

Miesten SM-liigan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-liigan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Viralliset:
Ottelufaktat »
Ottelupöytäkirja (PDF) »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
HIFK »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-liigassa »
Tilastot SM-liigan Play off-otteluissa »
Tilastot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tehot SM-liigassa »
Tehot SM-liigan Play Off-otteluissa »
Tehot SM-liigan runkosarjassa »
    
Tähdet SM-liigassa 2010-2011 »
    

« Takaisin edelliselle sivulle
HC WEST 2004