Otteluraportit


Virolaiset veivät Cocksin voittoon
HC West - Cocks 26 - 32 (14 - 17)
Otteluvoitot 0 - 2.

[22.4.10]
Riihimäen Cocks pääsee jo haistelemaan kullan tuoksua lauantaina kotihallissaan oltuaan torstaina HC Westiä vahvempi Kauniaisissa. Täpötäyden katsomon edessä pelatun ottelun ratkaisijoiksi nousi virolaiskaksikko Kristo Järve-Valdar Noodla. Ottelusarja on täten ensimmäisen kerran katkolla lauantaina Riihimäellä.

Jos sai West tiistaina unelma-alun otteluun, oli marssijärjestys nyt päinvastainen. Joona Raerinne pamautti ottelun avausmaalin mutta Cocks kuittasi sen neljään otteeseen (1-4, 5 min), siitäkin huolimatta että Westin maalilla Tomi Kurppa pääsi heti torjuntatöihin sisään ja pysäytteli palloja samaan malliin kuin kahta päivää aiemmin.

Westillä oli suuria vaikeuksia pitää palloa hyppysissään ja Cocks pääsi toistuviin kontrayrityksiin, joihin Kurppa tosin ei suostunut taipumaan. Sekä Antti Valo että Teemu Tamminen saivat pysähtyä Kauniaisten muuriin. Asemapelissä West ei kyennyt vastaavaan puolustamiseen kuin kahta päivää aiemmin ja se antoi tilaa Cocksin takaheittäjille jotka pääsivät vapaasti tykittämään Cocksin jo neljän maalin karkumatkalle (5-9, 16 min). Tässä vaiheessa oli aika ottaa aikalisä.

Mikael Källmanin taiat eivät kuitenkaan tehonneet toivotulla tavalla. Westin hyökkäyksistä ne jotka eivät päättyneet teknisiin virheisiin puskettiin keskelle ja päätettiin hatarista heittopaikoista ja Cocks pääsi jatkamaan vastaiskujaan. Jakson loppupuolella West sai lopulta kirivaihteensa päälle ja pääsi erinomaisten Bromanin veljesten voimin takaisin iskuetäisyydelle (13-16, 28 min).

Jakson lopussa kumpikin joukkue onnistui maalinteossa vielä kerran. Westille avautui toisen jakson alkuun vielä iskupaikka kun Valdar Noodla ja Teemu Tamminen rikkoivat jäähyn arvoisesti ja joutuivat 12 sekunnin välein jäähypenkille. Tauolla lukemat olivat yhtä vaille samat kuin kahta päivää aiemmin koko ottelun lopputulos.

Toisen jakson käynnistyessä West hyödynsi ylivoimansa ja nousi jo maalin päähän (16-17, 31 min.). Kun Kristo Järve seisoi Benny Bromanin varjossa keskiviivan tuntumassa, otti Valdar Noodla tahtipuikon. Jokaisesta tilanteesta tuomareita anovasti vilkuileva Noodla osoitti lopulta myös pelimiehen elkeitä tekemällä Cocksin kuudesta ensimmäisestä maalista viisi.

West löysi penkiltä lisää voimaa ja rutiinia kun Jan Sundström päästettiin irti. Janne teki nopeaan tahtiin kaksi tärkeää maalia mutta lopullisen niitin ottelulle iski ratkaisuhetkillä usein loistava Järve. Cocksin 26-21 alivoimalla ja 27-21 (51-52 min.) tulivat Järven irrottauduttua vartijastaan ja jähmetettyä Westin puolustajat kuuteen metriin seisomaan.

West jatkoi vimmattua taisteluaan loppuun asti mutta pelin avaaminen Cocksia vastaan on tuhoisaa. Vieraat vastasivat maaliin maalilla ja ero pysyi kuudessa maalissa loppuun asti. Cocksin toisen jakson maalit jakaantuivat käytännössä kolmen pelaajan (Järve, Noodla, Tamminen) kesken. Lopussa Antti Rogenbaum päästettiin vielä vapaasti kahdesti maalintekoon.

Cocksin väkevä avauskuusikko maalivahti Valentyn Koshovy viimeisenä lukkonaan oli kerta kaikkiaan liian vahva Westille, jonka mahdollisuudet piilivät nopeissa hyökkäyksissä ja laitureiden (turhan harvoin maalipaikkoihin pelatuissa) hyvällä prosentilla päätetyissä heitoissa. Westin pelin omituisuus pitkin kautta on ollut se että kun hyökkäys toimii, puolustus tökkii, ja päinvastoin. Tällä kertaa puolustuspeli ei onnistunut riittävän hyvin Cocksin kaatamiseksi.

Koko kauden loukkaantumisista kärsinyt West joutui jälleen antamaan tasoitusta vieraille kun Simon Wörlundin kausi päättyi tiistaina saatuun silmävammaan. Neljällä takamiehellä, joista Rasmus Wahl pelasi vihoittelevan olkapään kanssa, varustettu kotijoukkue oli entistä haastavamman tehtävän edessä.

Tomi Kurppa oli maalillaan jälleen erinomainen ja Bromanit osoittivat pelimiehen otteita. Joona ja Teemu Hertola pitivät puolustuspään taistelumoraalia yllä ja Teemu onnistui myös hyökkäyspäässä, saaliinaan kolme osumaa, joista keskimmäinen nosti miehen 12. pelaajana yli 200 maalia HC Westille tehneiden pelaajien joukkoon.

Kirvestä ei kuitenkaan ole kuopattu vaan taistelu jatkuu yhden lepopäivän jälkeen taas lauantaina Riihimäellä. Mukaan toivotaan tuhti kannattajaryhmä auttamaan West voittoon ja siirtämään ratkaisua ensin sunnuntaiksi ja sitten tiistaiksi.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  1 -   3
  3 -   5
  5 -   8
  6 - 13
10 - 16
14 - 17
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
17 - 20
18 - 22
20 - 25
21 - 25
23 - 28
26 - 32

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Benny Broman 8 (2), Rasmus Wahl 4, Joacim Broman 4, Teemu Hertola 3, Jan Sundström 3, Joona Raerinne 2, Dennis Smeds 1, Sam Kihlstedt 1, Joona Hertola -, Gustaf Ahlroos -, Tomi Kurppa -, Cajitan Ywaya -.

Cocks: Kristo Järve 10 (3), Valdar Noodla 6, Teemu Tamminen 4, Niko Bergholm 4, Antti Rogenbaum 3, Ville Viljanen 3, Arttu Tamminen 1, Antti Valo 1, Jani Tuominen -, Olli Tamminen -, Dmytro Kamelin -, Valentyn Koshovy -, Timo Puhakka -, Theodotos Christou -.

Ulosajot:
HC West: Dennis Smeds, Sam Kihlstedt.

Cocks: Olli Tamminen, Valdar Noodla 2, Teemu Tamminen 2.

Varoitukset:
HC West: Rasmus Wahl, Sam Kihlstedt.

Cocks: Valdar Noodla, Kristo Järve.

Yleisöä:
Loppuunmyyty.

Erotuomarit:
Mikael Lindroos, Jan-Erik Leandersson.

Ottelun tähtipelaajat:
   Kristo Järve, Cocks
Valdar Noodla, Cocks
Benny Broman, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Lisää ottelusta:
Hufvudstadsbladet 22.4.10 »
YLE.fi Urheilu 22.4.09 »
Aamuposti 23.4.10 »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC Westin pelaajakohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
Cocks »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-sarjan Play offeissa »
    
Tehot SM-sarjan Play offeissa »
    
Tähdet SM-sarjassa 2009-2010 »
    
SM-sarjan 2009-2010 tilastot »
HC WEST 2004