Otteluraportit


Maalivahdit sulkivat portit avausfinaalissa
Cocks - HC West 18 - 15 (6 - 6)
Otteluvoitot 1 - 0.

[20.4.10]
Kevään 2010 käsipallofinaalit alkoivat kahden loistavan maalivahdin mahtavalla näytöksellä. Tomi Kurppa teki kolleegansa Valentyn Koshovyn kanssa yhteensä yli 50 torjuntaa ja asetti kenttäpelaajat tuskaisaan tilanteeseen kun avopaikatkaan eivät tahtoneet riittää.

Kurppa torjui ottelussa 25 heittoa, ml. kaikki kolme Cocks-rankkaria, nollasi Antti Valon ja Teemu Tammisen kontrat ja torjui vielä tukun läpiajotilanteita. Liekeissä ollut maajoukkuemaalivahti kiitteli ottelun jälkeen myös edessään ahertaneen puolustuksen uhrautuvaa pelaamista.

Hypnoottisesti maaliaan varjeleva Cocksin Valentyn Koshovy torjuu eleettömästi ja osui pallon tielle 26 kertaa, onnistuen liki yhtä näyttäviin torjuntoihin kuin Kurppa. Koshovyn onneksi Westin pelaajien heitot tulivat usein myös suoraan päin maalivahtia mutta se ei suorituksen arvoa vähennä pätkääkään.

Kummankaan joukkueen puolustuspelaamisestakaan ei juuri puutteita löytynyt. Ottelun avausmaalia saatiin odottaa reilut viisi minuuttia ennen kuin Kristo Järve onnistui ohittamaan Kurpan ensimmäisen kerran. Seuraavan kerran verkko heilui Westin päässä vasta lähes 12 minuuttia myöhemmin.

Väliin mahtui viisi Westin maalia (1-5, 13 min.) ja totuuden nimessä on sanottava että paremmalla viimeistelyllä ero olisi hyvinkin voinut tuplasti suurempi sillä Westillä oli tässä vaiheessa huomattavasti Cocksia paremmat maalintekopaikat.

Westin hyökkäyspeli muuttui jakson loppua kohti enemmän ja enemmän joukkuepelaamisesti yksityisyrittämiseksi, mikä osaltaan vaikutti Cocksin nousuun takaisin peliin.J os oli avausjakson alkupuoliskolla Cocksilla vaikeaa, oli se toisella vartilla sitä Westillä. Cocks onnistui hiljalleen kuromaan eroa umpeen ja pääsi jakson viimeisellä sekunnilla tasoihin kun Teemu Tamminen lähetti pitkällä kentän kulmasta kulmaan-avauksella Ville Viljasen karkuun. Viljasen toisen osuman turvin joukkueet siirtyivät tauolle 50-lukumaisilla taukonumeroilla 6-6.

Tasaisuudesta huolimatta avausjakso oli Westin osalta lopulta kaikkea muuta kuin onnistunut. Neljän maalin johdon tuhriminen harmitti sillä paikkoja vaikka lopulliselle karkumatkalle oli riittävästi. Simon Wörlund koki kovia jo kahden minuutin pelin jälkeen kun hän sai vastustajan sormen silmäänsä ja miehen ottelu päättyi siihen. Sairastelun jälkeen tositoimiin palanneen Joona Hertolan ottelu taas kesti vajaat 26 minuuttia ja päättyi kolmanteen kaksiminuuttiseen. Cocksin maaleista kolme tuli enemmän tai vähemmän Westin pelaajien hetkellisten herpaantumisten avittamana.

Toisen jakson alussa Antti Rogenbaum lobbasi viivalta joukkueensa 7-6 johtoon mutta Jan Sundström ja Benny Broman palauttivat Westin maalin johtoon (7-8, 35 min). Westin peli meni ottelussa ainoan kerran hetkeksi hieman sekaisin ja Tamminen hyödynsi kaksi kardinaalipallonmenetystä tälläämällä riistopallot maaliin. Valo vei hetkeä myöhemmin Cocksin ensimmäisen kerran kahden maalin johtoon mutta Westiä ei vieläkään lyöty.

Joacim Bromanin kauden 101. maali tuli puolinopean päätteeksi ja Joona Raerinteen kaukoheitto nostivat Westin tasoihin (10-10) kun ottelua pelattu 45 minuuttia. Numeroistakin voi päätellä että maalivahdit jatkoivat tauon jälkeenkin minkä avausjaksolla aloittivat. Raerinne jatkoi vauhtiin päästyään tehden myös Westille 12-11 kavennuksen ja 13-13 tasoituksen. Välissä ehti Sam Kihldstedt sananmukaisesti punnertaa Kamelinin ahdistelusta huolimatta lukemiksi 12-12.

Jos Cocks oli tähän asti pelannut enemmän yksilö- kuin joukkuepeliä, teki joukkue muutaman seuraavan maalinsa yhteispelin ansiosta. Cocksin 13. maalin teki Järve samaan aikaan Tammisen kyseenalaisen skriinin kanssa, Dmytro Kamelin pelattiin vapaanseen heittotilanteeseen ja siirsi Cocksin 14-13 johtoon, Järven 15-13 osumassa Rogenbaum vei Westin keskipuolustuksen mukaanaan ja sama mies päätti puolinopean 16-13 johtomaaliin (53 min).

Tamminen taputteli pelin käytännössä pakettiin viidellä viittä vastaan tekemällään 17-13 maalilla (56 min). West ei enää kyennyt loppuminuuteilla nousemaan uhaksi saakka ja joutui taipumaan erinomaisesta taistelusta huolimatta.

Westin valmentaja Mikael Källman oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueen asenteeseen ja taisteluun mutta harmitteli samalla menetettyjä maalipaikkoja. Wörlundin ja Hertolan poistumisten myötä ei vaihtoehtoja peluuttamiseen enää paljoa jäänyt. Tomi Kurppa, Teemu Hertola ja Joacim Broman saivat tasaisesta joukkueesta kirkkaimmat paperit.

Cocks joutui nyt tappelemaan jokaisen maalinsa eteen. Isännät teki kaikkiaan 14 maalia 6 metristä. Koshovy pelasti joukkueen ja Järve sekä Tamminen tekivät ratkaisuhetkillä isoimmat osumat. Joukkueen raskastekoinen puolustus piti kurissa sekä Benny Bromanin että Joona Raerinteen. Kumpikin joukkue sortui ottelussa lukuisiin teknisiin virheisiin ja pallonmenetyksiin.

33 maalia ottelussa on Westin historiankirjoissa vähämaalisin ikinä. Voimavaroja maalintekoon jäi molemmilla joukkueilla tuleviin otteluihin yllin kyllin sillä mm. Rasmus Wahlin ja Valdar Noodlan maalisarake jäi avausottelussa vielä avaamatta.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  1 -   0
  1 -   3
  1 -   5
  3 -   5
  3 -   5
  6 -   6
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
  8 -   8
10 -   8
10 - 10
12 - 12
16 - 13
18 - 15

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Benny Broman 3 (1), Jan Sundström 3 (1), Joona Raerinne 3, Joacim Broman 3, Sam Kihlstedt 2, Joona Hertola 1, Rasmus Hallbäck -, Teemu Hertola -, Simon Wörlund -, Dennis Smeds -, Rasmus Wahl -, Gustaf Ahlroos -, Tomi Kurppa -, Cajitan Ywaya -.

Cocks: Teemu Tamminen 5, Kristo Järve 5, Dmytro Kamelin 3, Antti Rogenbaum 2, Ville Viljanen 2, Antti Valo 1, Jani Tuominen -, Olli Tamminen -, Valdar Noodla -, Niko Bergholm -, Valentyn Koshovy -, Timo Puhakka -, Theodotos Christou -.

Ulosajot:
HC West: Joona Hertola 3, Joacim Broman.

Cocks: Dmytro Kamelin, Valdar Noodla, Niko Bergholm.

Varoitukset:
HC West: Joona Hertola, Sam Kihlstedt, Joona Raerinne.

Cocks: Antti Rogenbaum, Valdar Noodla, Teemu Tamminen.

Yleisöä:
318.

Erotuomarit:
Mikael Lindroos, Jan-Erik Leandersson.

Ottelun tähtipelaajat:
   Valentyn Koshovy, Cocks
Tomi Kurppa, HC West
Teemu Hertola, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Lisää ottelusta:
Mikael Källmans intervju efter den första finalmatchen (YLE Sporten 20.4.10) »
HC Wests målvakt Tomi Kurppa storspelade (YLE Sporten 20.4.10) »
Cocks Teemu Tamminen och Kristo Järve gjorde 5 mål var (YLE Sporten 20.4.10) »
Hufvudstadsbladet 20.4.10 »
YLE.fi Urheilu 20.4.09 »
Aamuposti 20.4.10 »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC Westin joukkuekohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
Cocks »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-sarjan Play offeissa »
    
Tehot SM-sarjan Play offeissa »
    
Tähdet SM-sarjassa 2009-2010 »
    
SM-sarjan 2009-2010 tilastot »
HC WEST 2004