Otteluraportit


West finaaliin puhtaalla pelillä
HC West - SIF 23 - 19 (11 - 13)
HC West loppuotteluihin otteluvoitoin 3-0.

[7.4.10]
HC West sai tehdä täyden päivätyön karistaakseen 0-2 tilanteesta kolmanteen välierään veitsi kurkulla saapuneen SIF:n. Kokovihreä joukkue taisteli jokaisesta pallosta ja hallitsi ensimmäistä jaksoa voittaen sen ansaitusti kahdella maalilla 13-11. West tiivisti toisella jaksolla peliään ja käänsi ottelun lopussa voitokseen ja varmisti kolmannen peräkkäisen finaalisarjapaikkansa maalein 23-19 ja otteluvoitoin 3-0.

SIF:n taisteluilmeen ruumiillistuma oli avausjaksolla Patrik Grönberg, joka röyhkeällä pelityylillä laittoi kroppansa likoon kuuden maalin edestä. Toinen avausjakson hahmo vierailla oli mainiosti torjunut Petter Forsström, jonka työtä helpotti Westin sopivalle korkeudelle pommittamat heitot.

Siinä missä SIF taisteli ja haastoi, Westin pelistä puuttui täysin liike. Erityisen hyvin se näkyi puolustuksessa jossa virkamiesmäisyys ja arkuus jätti pelaajien väliin aukkoja joihin vieraat hanakasti hakeutuivat. Ainoastaan neljä maalia laidaltaan tehnyt ja puhtaasti puolustanut Joacim Broman saa avausjaksostaan puhtaat paperit.

Puoliajan jälkeen kotijoukkueenkin peli-ilme muuttui uhrautuvammaksi ja se toi heti tulosta. Rasmus Wahl aloitti takaa-ajon jo 20 sekunnin jälkeen ja Benny Broman tasoitti seitsemän metrin heitosta tilanteeksi 13-13 heti seuraavassa hyökkäyksessä. Esityön rankkariin teki Teemu Hertola joka rimpuili maalipaikkaan Harry Wikströmin hellässä otteessa.

Isännät nousivat ottelun alun 4-3 tilanteen jälkeen ensimmäisen kerran johtoon 38. minuutilla Sam Kihlstedtin siirrettyä Westin 15-14 johtoon. West piti toisella jaksolla Grönbergin erikoisvartioinnissa ja kun aktiivinen viidellä viittä vastaan puolustus toimi, pääsi Tomi Kurppakin kunnolla torjuntojen makuun.

SIF onnistui 25. (10-13) ja 45. minuutin (16-16) välissä ohittamaan Kurpan vain kolme kertaa. Ratkaisun makua alettiin maistella ottelun 46. minuutilla kun Jan Sundström vapautti Dennis Smedsin maalintekoon (17-16) ja Simon Wörlundin vahvalla hyppyheitolla tekemä 18-16 (49 min.) sai jatkoa Benny Bromanin onnistuttua neljännen kerran rankkarista ylivoimalla (19-16, 53 min).

Grönberg kavensi vielä saman alivoiman aikana eron kahteen maaliin mutta Sundströmin 20-17 ja ottelun kermakakku, Wörlundin 21-17 osuma takayläkulmaan, päätti SIF:n todelliset mahdollisuudet voittoon. Lopun kokokentän prässikään ei auttanut Rasmus Wahlin pujoteltua 22-18 maalin vain puolitoista minuuttia ennen loppusummeria.

Ottelun päätöslukemat leipoi vapaasti läpi päässyt Christopher Rönnberg, joka Grönbergin ohella oli ainoa maalintekoon pystynyt siuntiolainen ottelun toisella jaksolla.

Kahdessa edellisessä ottelussa Westin puolustus oli ajoittain pulassa SIF:n sentteripelin kanssa mutta Roy Nymanin oltua pois kokoonpanosta ja Grönbergin saatua päällystakin itsellen ei joukkueelta enää löytynyt siinä määrin uhkaa että palloja olisi saatu pelattua kuuteen metriin.

Patrik Grönberg keräsi kokoon n. 40 minuutin erikoisvartioinnista huolimatta kymmenen maalia ja oli ottelun paras pelaaja. Westin parhaimmistoon kuuluivat Bromanin veljekset Joacim ja Benny, joista ensimmäinen oli joukkueen terävin työkalu. Simon Wörlund ja Rasmus Wahl hieroivat kasaan ottelun tärkeimmät osumat ja Teemu Hertola saalisti SIF:n keskipuolustuksen puristuksessa kome rankkaria joukkueelleen.

Sarjan kaksi parasta jälleen finaaleissa
West saa loppuotteluissa vastaansa tutun vastapelurin kun Riihimäen Cocks lähtee hakemaan jatkoa kolmelle peräkkäiselle Suomen mestaruudelleen, joista kaksi viimeistä niistä on tullut Westin kustannuksella. Cocks ei ole tällä sarjakaudella hävinnyt yhtään ottelua joten ykkössuosikin nimi on kohtalaisen selvä.

West saavutti SIF:n pudottamisellaan tämän kauden minimitavoitteensa joten tästä eteenpäin lähdetään hakemaan vain voittoja. Loppuottelut alkavat Riihimäellä tiistaina 20.4. ja Suomen mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Dicken ja GrIFK tasonmittauksessa
Jostain syystä samaan aikaan Westin ja SIF:n välisen ratkaisevan välierän kanssa ajoitettu, Pirkkolassa pelattu SM-karsintaottelu Dickenin ja GrIFK:n välillä sujui kotijoukkueen hallinnassa. Dicken voitti ottelun lukemin 34-28 ja on yhden voiton päässä sarjapaikkansa uusimisesta.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  2 -   3
  4 -   6
  7 -   9
  7 - 10
10 - 13
11 - 13
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
13 - 13
15 - 14
16 - 16
18 - 16
19 - 17
23 - 19

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Benny Broman 8 (4), Rasmus Wahl 4, Joacim Broman 4, Simon Wörlund 3, Sam Kihlstedt 1, Dennis Smeds 1, Jani Huttunen 1, Jan Sundström 1, Teemu Hertola -, Gustaf Ahlroos -, Joona Raerinne -, Tomi Kurppa -, Cajitan Ywaya -.

SIF: Patrik Grönberg 10, Johan Skogberg 3 (1), Christopher Rönnberg 3, Thomas Åkermark 2, Tom Lindström 1, Johan Grönholm -, Jonas Karlsson -, Harry Wikström -, Tony Arvekari -, Stig Thilman -, Petter Forsström -, Roni Levén -, Stefan Thilman -.

Ulosajot:
HC West: Teemu Hertola 2.

SIF: Harry Wikström.

Varoitukset:
HC West: Rasmus Wahl, Sam Kihlstedt, Joona Raerinne.

SIF: Patrik Grönberg, Tom Lindström, Harry Wikström.

Yleisöä:
352.

Erotuomarit:
Mikael Lindroos, Jan-Erik Leandersson.

Ottelun tähtipelaajat:
   Patrik Grönberg, SIF
Simon Wörlund, HC West
Petter Forsström, SIF

HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Lisää ottelusta:
HBL 7.4.10 »
Västra Nyland 7.4.10 »
Länsi-Uusimaa 8.4.10 »
Benny Broman bl.a om finalserien mot Cocks »
Mikael Källman anser att Cocks är storfavorit »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC Westin pelaajakohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
SIF »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-sarjan Play offeissa »
    
Tehot SM-sarjan Play offeissa »
    
Tähdet SM-sarjassa 2009-2010 »
    
SM-sarjan 2009-2010 tilastot »
HC WEST 2004