Otteluraportit


Maalivahdit veivät pääroolit Siuntiossa
SIF - HC West 14 - 24 (6 - 11)
Otteluvoitot 0-2

[31.3.10]
HC West otti niskalenkin SIF:stä voitettuaan joukkueiden välisen toisen välieräottelun kymmenellä maalilla. Otteluvoitot ovat Westin hyväksi pääsiäistermein "kaks-muna" ja finaalipaikka on käden ulottuvilla jo ensi keskiviikkona kotiluolassa.

Vähämaalisen ottelun näkyvimmät hahmot olivat luonnollisesti maalivahdit. Vaisusti maanantaina pelanneet Stefan Thilmanin syrjäyttänyt Petter Forsström ja Tomi Kurppa pelasivat hienon ottelun ja pakottivat kenttäpelaajat parhaimpiinsa. Kummallekkaan ei lipsahtanut ottelun aikana yhtään helppoa maalia.

Paitsi maalivahtipeli, Westillä oli kunnossa myös puolustus. Liikkuva ja aktiivinen puolustuslinja piti yllättävän helposti SIF:n takamiehet loitolla ja sitä myöten myös keltapaitojen senttereillekään ei saatu hyviä syöttöjä perille. Patrik Grönberg ja Roy Nyman ajettiin tukaliin heittopaikkoihin joista maalinteko on vaikeaa.

SIF tuli otteluun hyvin sisään ja vei peliä ensimmäisen kympin. Forsström poimi edellisottelussa kaikki pelitilanneheittonsa upottaneen Benny Bromanin ensimmäiset yritykset ja Grönberg tuli kuin veturi vastustajan ohitse ja vei joukkueensa 5-3 johtoon (11 min).

Seuraavaa kotijoukkueen osumaa saikin sitten odotella tovin. Johan Grönholm pompautti Westin plokista käsiinsä pudonneen pallon ohi Kurpan ottelun 29. minuutilla ja kavensi tilanteeksi 6-10. Väliin mahtui siis lähes 18 minuuttia ja seitsemän vierasmaalia. Avauspuoliskon loppulukemat viimeisteli Simon Wörlund.

Toisen jakson alussa West kuittasi SIF:n osumat aina kahdella (7-13, 32 min. ja 8-15, 37 min.) kunnes koko touhuun tuli sen ainoan kerran mutkia matkaan. SIF nosti jälleen puolustustaan ja Forsström äityi paraatitorjuntoihin. SIF tuli puolinopeilla ja ylivoimalla kolmen maalin päähän (12-15, 44 min.).

Mikael Källmanin hyvään aikaan ottama aikalisä keskeytti Westin kahdeksan minuutin kuivakauden. Seuraava hyökkäys pelattiin maltilla ja hyvään maalintekopaikkaan pelatun Joacim Bromanin osuma vapautti Westin hyökkäyspään kipsistä.

Lopullisesti SIF antautui ottelun viimeisen kympin alkaessa (13-17, 49 min.). Westin koko toisen jakson alun ylläpitämä pelitempo oli kypsyttänyt kotijoukkueen ja sato oli valmis kerättäväksi. Simon Wörlund, Sam Kihlstedt kahdesti, Benny Broman, Gustaf Ahlroos ja Fredrik Kvist onnistuivat kontrista ja puolinopeista. SIF:n maalinteon päätti sama mies kuin sen aloittikin, Harry Wikström.

Koko ottelun viimeisen maalin teki Teemu Hertola, jonka aherrus palkittiin lopulta myös hyökkäyspäässä. Maalin hyväksyminen hämmästytti maalintekijää itseäänkin sillä kaksi aiempaa maalia muutettiin seitsemän metrin heitoksi.

Tomi Kurppa oli jälleen kerran Westin parhaimmistoa. Kentällä Sam Kihlstedt ja Teemu Hertola tekivät viivalla hyvin tilaa ja aiheutti vastustajan puolustajille vaikeuksia tämän tästä. Rasmus Wahl on lyhyessä ajassa saanut yllättävän hyvin pelijuonesta kiinni ja joutui tässäkin ottelussa ajoittain erikoisvartiointiin. Kolmen osuman ja tarkan puolustuspelin mies Jan Sundström osoitti että vanhakin vertyy kevään lumien sulaessa.

SIF kyykyttyi yllättävän helposti. West odotti erityisesti tähän otteluun huomattavasti väkevämpää ja taistelevampaa SIF:iä. Kuusi ottelua 11 päivässä on kova tahti ja vaikutukset sen mukaiset.

Miro Koljosen (kuuleman mukaan pelättyä lievemmän) loukkaantumisen myötä joukkueella on takamiehistössä vajausta. Kontrausten erikoismies Johan Skogbergkin nähtiin ottelussa muutamaan otteeseen takamiehen tontilla. Tony Arvekari ja Christopher Rönnberg kuuluvat, toisin kuin Grönberg ja Nyman, vielä kärpässarjaan eikä heistä ollut ottelussa juurikaan vastustajan puolustuksen ohittajiksi.

Tuomareiden linja oli ottelussa huomattavasti sallivampi koti- kuin vierasjoukkueelle ja se piti osaltaan maalieron näinkin pienenä. Kotijoukkueen annettiin repiä varsinkin Westin senttereitä mielin määrin ilman ulosajoja. West joutuu pian käymään paitakaupassa kun siniset pelipaidat on revitty riekaleiksi vastustajan toimesta.

Cocks teloitti Atlaksen
Toisessa välieräparissa Atlas heitti harteiltaan loputkin ennakkosuosikin viitan rippeistä. Ottelun puoliaikatulos 23-3 ei ole aprillipila vaan lienee käsipallohistoriaa sillä nykykäsipallossa (ainakaan Play off-vaiheessa) ei mieleen ihan heti muistu moista avausjakson teurastusta. 37-18 lukemiin päätyneet joukkueet kohtaavat Myyrmäessä jo torstaina 1.4.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  1 -   1
  4 -   3
  5 -   6
  5 -   7
  5 -   9
  6 - 11
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
  8 - 13
10 - 15
12 - 16
13 - 19
13 - 21
14 - 24

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Benny Broman 5 (1), Rasmus Wahl 4 (2), Simon Wörlund 3, Jan Sundström 3, Joona Raerinne 3, Sam Kihlstedt 2, Teemu Hertola 1, Gustaf Ahlroos 1, Fredrik Kvist 1, Joacim Broman 1, Rasmus Hallbäck -, Dennis Smeds -, Tomi Kurppa -, Cajitan Ywaya -.

SIF: Johan Grönholm 3, Patrik Grönberg 2, Roy Nyman 2, Johan Skogberg 2, Harry Wikström 2, Tom Lindström 1, Tony Arvekari 1, Christopher Rönnberg 1, Jonas Karlsson -, Thomas Åkermark -, Antti Tahvanainen -, Petter Forsström -, Rony Leven -, Stefan Thilman -.

Ulosajot:
HC West: Rasmus Wahl 2.

SIF: Roy Nyman, Tom Lindström.

Varoitukset:
HC West: Benny Broman, Teemu Hertola, Joona Raerinne.

SIF: Johan Grönholm, Roy Nyman, Harry Wikström.

Yleisöä:
325.

Erotuomarit:
Jan Rönnberg, Christian Westerlund.

Ottelun tähtipelaajat:
   Petter Forsström, SIF
Tomi Kurppa, HC West
Benny Broman, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Lisää ottelusta:
HBL 31.3.10 »
Västra Nyland 1.4.10 »
Västra Nyland 31.3.10 »
Länsi-Uusimaa 1.4.10 »
Sportnytt 31.3.10 (2:25 ->) »

Vastapuolen versio:
SIF »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-sarjan Play offeissa »
    
Tehot SM-sarjan Play offeissa »
    
Tähdet SM-sarjassa 2009-2010 »
    
SM-sarjan 2009-2010 tilastot »
HC WEST 2004