Otteluraportit


Westin salama-alku tyrmäsi SIF:n
HC West - SIF 34 - 20 (15 - 10)
Otteluvoitot 1-0

[29.3.10]
HC West aloitti välierät Siuntiota vastaan kotiluolassaan tyrmäävästi. West virpoi Benny Bromanin johdolla alle kahdeksan minuutin aikana 6-0 johdon ja pakotti SIF-valmentaja Marcus Sjöstedtin käyttämään aikalisänsä jo ennen kuin ottelu oli kunnolla päässyt alkamaankaan.

Heti ottelun alussa oli kaksi pelaajaa ylitse muiden: Benny Broman teki kentällä mitä halusi ja Tomi Kurppa torjui tiiviin puolustuksen avittamana pois kaiken mahdollisen. Benny teki kahdeksannen maalinsa jo ottelun 14. minuutilla ja sai pian sen jälkeen heittää hyvästit vapaudelle Sjöstedtin määrätessä vartijan hillitsemään nuorukaisen menohaluja.

14. minuutilla teki tämän kauden ensiesiintymisensä myös liki vuoden pelaamatta ollut Rasmus Wahl, joka ensitöikseen syöksyi rajusti puolustusmuurin läpi ja hankki joukkueelleen seitsemän metrin heiton ja Johan Skogbergille kaksiminuuttisen. Pelaamattomuus paistoi Wahlin otteissa läpi ottelun, mutta saatuaan toisella jaksolla heittokätensä lämpimäksi aukesi ottelun 51.minuutilla vihdoin miehen maalitilikin.

19. minuutilla kotiyleisöä säikyteltiin toden teolla kun Broman törmäsi Miro Koljosen kanssa yhteen. Muiden kokoontuessa Mikael Källmanin samaan aikaan ottamalle aikalisälle Benny suuntasi kulkunsa kohti pukukoppeja vääntyneen sormen takia. Katsomosta löytynyt tohtorismies Jursi veti sormen takaisin paikoilleen ja maalitykki palasi kentälle. Hieman ennen taukoa tilanteen vastapuolen Miro Koljosen peli päättyi ikävään polvivammaan.

West johti 27. minuutin kohdalla 15-8 ja oli menossa turvallisessa johdossa tauolle mutta SIF tunki Patrik Grönbergin ja Johan Skogbergin vielä hieman lähemmäs. Viimeisellä minuutilla Tomi Kurppa piti sitten yksin huolen että ero ei pienentynyt enää tästä. Kurppa huudatti yleisöä upealla triplatorjunnalla jossa nollautui molempien edellä mainittujen SIF-pelureiden lisäksi myös Tom Lindströmin avopaikka.

Toisella jaksolla Westin kenttäpelaajat ottivat paluupallot parempaan talteen ja kun puolustuksen yhteistyö Kurpan kanssa toimi erinomaisesti, West pääsi karkaamaan kontramaaleilla. Tauon jälkeen hyvällä työmoraalilla varustettu kotijoukkue sai myös lisää ratkaisijoita kun peräti 10 eri pelaajaa kävi toimittamassa pallon SIF:n maaliin.

Kentän kuningas Benny Broman teki huikeat 14 maalia 15 heitolla. Ainoa huti tuli seitsemän metrin heitosta, jonka Roni Levén SIF:n maalissa torjui. Tomi Kurpan saldo oli myös musertava. Yli 50% SIF:n yrityksistä pysähtyi Kurpan torjuntaan, joukossa 4 seitsemän metrin heittoa. Ottelun kolmas tähtipelaaja oli pirteästi pelannut Dennis Smeds.

Kaiken kaikkiaan kotijoukkueessa ei ollut yhtään heikkoa lenkkiä ja tähdistöön olisi helposti voinut valita vaikka yritteliäästi haastanut Joacim Broman, puolustuksen keskustassa jälleen raatanut Teemu Hertola tai jompikumpi joukkueen vasureista.

SIF:n peli pyöri odotetusti Patrik Grönbergin ja Johan Skogbergin ympärillä. Joukkue sai ottelun aikana aikaan vain muutaman takaheittomaalin mutta onnistui kerta toisensa jälkeen vapauttamaan sentterit maalintekopaikkoihin. Kumpikaan joukkueen maalivahdeista ei yltänyt lähellekään kolleegansa Kurpan tasoa.

West otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan mutta keskiviikkona on tiedossa vaikea peli, varsinkin kun muistetaan että SIF hävisi puolivälierissä HC Fenixille toisen osaottelun myös 14 maalilla mutta käänsi seuraavan ottelun voitokseen samalla marginaalilla. Nuori joukkue on kuitenkin pakkovoiton edessä tai muuten Westillä on finaalipaikka tarjolla heti pääsiäisen jälkeen kun karavaani palaa 7.4. Luolaan.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  4 -   0
  6 -   2
11 -   3
12 -   6
14 -   8
15 - 10
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
18 - 11
20 - 12
24 - 14
26 - 16
32 - 19
34 - 20

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Benny Broman 14 (3), Rasmus Hallbäck 3, Simon Wörlund 3, Joacim Broman 3, Rasmus Wahl 2, Fredrik Kvist 2, Sam Kihlstedt 2, Joona Raerinne 2, Teemu Hertola 1, Dennis Smeds 1, Jan Sundström 1, Tomi Kurppa -, Cajitan Ywaya -.

SIF: Johan Skogberg 7 (4), Patrik Grönberg 3, Johan Grönholm 3, Roy Nyman 2, Jonas Karlsson 2, Tony Arvekari 1, Thomas Åkermark 1, Christopher Rönnberg 1, Miro Koljonen -, Tom Lindström -, Harry Wikström -, Stig Thilman -, Stefan Thilman -, Rony Leven -.

Ulosajot:
HC West: Rasmus Hallbäck, Simon Wörlund, Rasmus Wahl, Fredrik Kvist, Joona Raerinne.

SIF: Jonas Karlsson, Tom Lindström.

Varoitukset:
HC West: Simon Wörlund, Sam Kihlstedt, Joacim Broman.

SIF: Patrik Grönberg, Harry Wikström, Thomas Åkermark.

Yleisöä:
407.

Erotuomarit:
Jan Rönnberg, Christian Westerlund.

Ottelun tähtipelaajat:
   Benny Broman, HC West
Tomi Kurppa, HC West
Dennis Smeds, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Lisää ottelusta:
Sture ForstÚns matchrapport (YLE Sporten 29.3.10) »
HBL 29.3.10 »
Länsi-Uusimaa 30.3.10 »

Vastapuolen versio:
SIF »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-sarjan Play offeissa »
    
Tehot SM-sarjan Play offeissa »
    
Tähdet SM-sarjassa 2009-2010 »
    
SM-sarjan 2009-2010 tilastot »
HC WEST 2004