Otteluraportit


HIFK taipui helpohkosti Luolassa
HC West - HIFK 31 - 19 (13 - 7)

[6.3.10]
HC Westin runkosarjan viimeinen kotiottelu HIFK:ta vastaan jätti vielä jännitystä tulevan viikon peleihin. Westin selkeä 31-19 voitto jättää HIFK:n tappelemaan Atlaksen kanssa viimeisestä pudotuspelipaikasta. Kaksikon keskinäinen järjestyksen ratkaiseva ottelu pelataan keskiviikon täydellä sarjakierroksella, jonka HC West viettää vapaalla.

Luolassa pelatun ottelun alussa huomasi että Westille ottelu oli vain yksi muiden joukossa ja toisaalta sen että HIFK:lle tarjolla olevat pisteet olisivat enemmän kuin tarpeen. HIFK:n peli avausjaksolla vaikutti ajoittain yliyrittämiseltä. Joonas Leisio ja Mika Siven torppasivat itsensä kaksiminuuttisille ja levittelivät käsiään kuin eivät olisi ymmärtäneet tekemäänsä virhettä.

Kymmenen minuutin jälkeen kumpikin joukkue oli onnistunut maalinteossa vasta kahdesti. Tahti parani hieman jakson edetessä Westin hallitessa tapahtumia. Jakson loppu oli jo täydellistä Westin hallintaa. HIFK onnistui viimeisten kahdeksan minuutin aikana ohittamaan Teemu Hertolan loistavasti johtaneen puolustusrivistön ja sen takana hienosti pelanneen Tomi Kurpan vain kerran, seitsemän metrin viivalta. Ei Westinkään hyökkäystehot aivan tapissa ollut mutta joukkue onnistui kuitenkin neljästi ja meni tauolle kuuden maalin johdossa.

Avausjakson parhaat pelaajat olivat maalivahdit. Tomi Kurppa torjui yhdeksän kertaa ja päästi vain kuusi pelimaalia, joista puolet tuli Westin puolustajien totaalisten nukahdusten avittamana. Ville Ilmonen aloitti vahvasti torjuttuaan ensimmäisen kympin aikana neljä avopaikkaa.

Tällä kaudella Luolassa pelatuissa otteluissa lauantai-iltapäivään on kello 15:45 aikoihin ilmestynyt ohjelmanumero nimeltä Benny Show. Tälläkin kerralla avausjaksolla kolme maalia tehnyt Broman tuli tauolta latautuneena ja vastasi Westin kolmesta ensimmäisestä maalista.

Kaikkiaan maalisaldoksi tuli jälleen komeat 11 osumaa, joista kahdeksas (25-15, 48 min) siirsi Joel Sjölundin kaudella 2003-2004 tehdyn Westin yhden kauden maaliennätyksen (184 maalia) historian kirjoihin. SM-sarjan maalipörssin kakkonen on tällä kaudella heittänyt nyt 188 maalia.

Ottelun parhaaksi nousi kuitenkin viisi maalia viivalta vääntänyt Teemu Hertola, jonka esitys molemmissa kenttäpäädyissä oli vakuuttava. Joacim Broman ja Simon Wörlund olivat myös tehokkaita. Kurppa pelasi 50 minuuttia ja ehti 22 heiton eteen jouduttuaan noukkimaan vain 15 kertaa pallon maaliverkoista.

HIFK pelasi ilman kautensa jo loukkaantumisiin päättäneitä Tomi Siveniä ja Joni Furstenborgia, ja se myös näkyi joukkueen pelissä. Joonas Leisio heitti paljon, osui jaksojen alussa mutta väsyi loppua kohden. Alkukauden komeetta Sten Toomla teki kaikki maalinsa toisella jaksolla ottelun jo ratkettua. Joukkueen ykkönen oli maalivahti Ilmonen.

Keskiviikkokierroksella ratkaisun makua
Cocks ja West ovat pelanneet yhden ottelun muita enemmän ja keskiviikkona 10.3. pelattavalla kierroksella on Westin vuoro huilata. Cocks päättää runkosarjan ensimmäisenä isännöimällä SIF:iä ja Akilles saa vieraakseen BK-46:n. Ilman ihmeitä SIF:n ja BK:n ero sarjataulukossa tulee pienenemään yhteen pisteeseen ja runkosarjan kolmospaikka tulee ratkeamaan sarjan päätöskierroksella otteluissa BK-46-HIFK ja SIF-HC Fenix.

HC Fenix kohtaa keskiviikkona kotonaan Dickenin ja varmistaa voitolla vähintään viidennen sijan. Mahdollisuudet puolivälierien kotietuun oikeuttavaan neljänteen sijaan lepäävät täysin karjaalaisten epäonnistumisten varassa.

Keskiviikkokierroksen kuumin kamppailu käydään kello 20:00 alkaen Helsingin Urheilutalossa, jossa HIFK saa vastaansa Atlaksen. Panoksena Atlaksella kuudennen sijan varmistus. Jos HIFK voittaa, siirtyy ratkaisu lauantaille, jolloin HC West matkaa Atlaksen vieraaksi Myyrmäkeen ja HIFK lähtee Raaseporiin painimaan BK:n kanssa.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  1 -   1
  2 -   2
  5 -   4
  8 -   5
11 -   6
13 -   7
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
17 - 11
20 - 12
22 - 15
26 - 16
28 - 17
31 - 19

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Benny Broman 11 (2), Teemu Hertola 5, Simon Wörlund 5 (1), Joacim Broman 5, Rasmus Hallbäck 1, Dennis Smeds 1, Gustaf Ahlroos 1, Jani Huttunen 1, Joona Raerinne 1, Fredrik Kvist -, Sam Kihlstedt -, Richard Sundberg -, Tomi Kurppa -, Cajitan Ywaya -.

HIFK: Joonas Leisio 5, Sten Toomla 4, Johannes Bargum 3, Christoffer Eneberg 2, Oskar Köhler 1 (1), Antti Koskela 1, Mika Sivén 1, Harri Pitkänen 1, Niklas Salmén 1, Tom Alenius -, Martin Roos -, Ville Ilmonen -, Mikael Voionmaa -.

Ulosajot:
HC West: Jani Huttunen.

HIFK: Joonas Leisio 2, Mika Sivén.

Varoitukset:
HC West: Benny Broman, Simon Wörlund, Jani Huttunen.

HIFK: Sten Toomal, Joonas Leisio, Johannes Bargum.

Yleisöä:
105.

Erotuomarit:
Tapani Kuri, Krister Illman

Ottelun tähtipelaajat:
   Teemu Hertola, HC West
Benny Broman, HC West
Tomi Kurppa, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
HIFK »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-runkosarjassa »
    
Tehot SM-runkosarjassa »
    
Tähdet SM-sarjassa 2009-2010 »
    
SM-sarjan 2009-2010 tilastot »
HC WEST 2004