Otteluraportit


Westin joukkuepeli masensi BK:n
BK-46 - HC West 21 - 32 (10 - 17)

[16.12.09]
HC Westin vuoden viimeinen vierasottelu oli mainio menestys. BK-46:n tunnelmat tummenivat ottelun loppua kohti samaan tahtiin kuin Westin peli-ilo kasvoi, kun vierasjoukkue napsi vaivattoman 32-21 voiton.

Laadun takeena oli huikea koko joukkueen paine: kaikki 12 kenttäpelaajaa pääsi maalien makuun, kärkenään hienon ottelun pelanneen Joona Raerinteen kuusi täysosumaa. Maalivahtiosaston hoitivat Tomi Kurppa ja vasta toisessa SM-sarjaottelussaan esiintynyt Felix Holmberg.

West oli ottanut mukaansa kaiken positiivisen viime viikonlopun Suomen cupin mittelöistä. Puolustus oli aktiivinen ja BK pääsi maalaamaan vain kun sinisten pelaajat eivät olleet aivan hereillä, tai kun hyökkäyspäässä palloa ei toimitettu maaliverkkoon ja isännät pääsivät vastaiskuihin.

BK:n peliä saattoi syödä Olli-Pekka Korpimäen kaksi jäähyä jakson puolivälissä mutta missään vaiheessa ei BK kyennyt sellaiseen joukkuepeliin jolla Joona Hertolan johtama Westin puolustuslinja olisi saatu hajalle.

Westin vastaiskuissa oli usein mukana koko kentällinen ja varsinkin kolme maalia kontrannut Joacim Broman oli elementissään. Nähtiinpä avausjaksolla hieman normaalista poikkeavakin ryhmitys kontrauksessa kun Joacim Broman kävi taistelemassa irtopallon lattian rajasta, toimitti pallon puoleen kenttään ehtineelle Joona Hertolalle, joka jatkoi Raerinteen läpiajoon ja maaliin.

Jakson toisen puoliskon aikana Westin puolustus toimi kuin rasvattu koneisto jota raitapaidat eivät saaneet rikki millään. Taukoon mennessä West oli kirinyt yhdeksän eri maalintekijän voimin 17-10 johtoon.

Yllättävän lyhyen tuntuisen tauon jälkeen BK-46 päätti kokeilla uutta ja otti Tapio Tieralan ja Benny Bromanin miesvartiointiin. BK pääsi hyödyntämään Westin hetkisen kestäneen sekoilun kahdella kavennusmaalilla mutta Fredrik Kvistin 18-12 johto-osuma toi jälleen Westin otteisiin rentoutta. BK pyristeli veilä muutaman minuutin (15-21, 39 min) mutta siitä eteenpäin kentällä oli vain yksi joukkue, joka kyykytti kotijoukkuetta koko arsenaalillaan.

BK:n selkäranka katkesi Jan Sundströmin, Teemu Hertolan ja Fredrik Kvistin kahden minuutin sisään tekemiin kolmeen peräkkäiseen kontramaaliin (15-25, 15-26, 15-27, 47.-49. min).

Kymmenen minuutin 6-0 jakso vieraille sammutti toiveenkipinät Sisu-Areenalla ja alistunut kotijoukkue alkoi kaivata jo kotiin. 20 torjuntaa tehnyt Tomi Kurppa teki tilaa Felix Holmbergille joka joutui antautumaan kahden rankkarin ja kahden pelimaalin verran. .

Ajoittain pitelemätön ja aktiivisesti kummassakin kenttäpäädyssä ahertanut Joona Raerinne palkittiin syystäkin ottelun parhaana, BK:n paras pelaaja Thomas Lindström arvioitiin tähtiraadin toimesta yhden tähden verran Tomi Kurppaa paremmaksi. Koko joukkueesta ei heikkoa linkkiä löytynyt.

Karjaalaisten viiden ottelun voittoputki on viime peleissä kääntynyt mollivoittoisemmaksi tappioputken aluksi. Raitapaitojen nuorten takamiesten syntinä Westiä vastaan oli yksilöinä pelaaminen, joukkuepeli ei avannut koko ottelussa kuin yhden paikan laitaan, sentterille pelaaminenkin oli ajoittain aikamoista pallon dumppaamista ruuhkaan.

Lindström piti tappionumerot, joita Korpimäki ja kumppanit pääsivät lopussa hieman kaunistelemaan, kohtalaisen siisteinä. Kenttäpelaajista paras oli aina yritteliäs Oscar Kihlstedt.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  1 -   3
  3 -   3
  4 -   6
  6 -   9
  8 - 14
10 - 17
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
13 - 18
15 - 22
15 - 24
16 - 27
19 - 30
21 - 32

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Joona Raerinne 6, Joacim Broman 4, Benny Broman 3 (3), Simon Wörlund 3, Fredrik Kvist 3, Jan Sundström 3, Joona Hertola 2, Teemu Hertola 2, Tapio Tierala 2, Sam Kihlstedt 2, Rasmus Hallbäck 1, Dennis Smeds 1, Tomi Kurppa -, Felix Holmberg -.

BK-46: Olli-Pekka Korpimäki 6 (3), Nico Rönnberg 5 (1), Oscar Kihlstedt 5, Sami Silfver 3, Robin Karlsson 1, Robin Mattsson 1, Sam Sjöman -, Christer Lundqvist -, Jasper Hellberg -, Eddie Sundell -, Niklas Andersson -, Frans Lindholm -, Thomas Lindström -, Mikael Heinonen -.

Ulosajot:
HC West: Simon Wörlund, Tapio Tierala, Fredrik Kvist.

BK-46: Oscar Kihlstedt, Olli-Pekka Korpimäki 2.

Varoitukset:
HC West: Teemu Hertola, Sam Kihlstedt.

BK-46: Oscar Kihlstedt, Olli-Pekka Korpimäki, Robin Mattsson.

Yleisöä:
321.

Erotuomarit:
Mikael Lindroos, Jan-Erik Leandersson.

Ottelun tähtipelaajat:
   Joona Raerinne, HC West
Thomas Lindström, BK-46
Tomi Kurppa, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Lisää ottelusta:
Etelän Uutiset 20.12.09 »
Länsi-Uusimaa 17.12.09 »

Vastapuolen versio:
BK-46 »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-runkosarjassa »
    
Tehot SM-runkosarjassa »
    
Tähdet SM-sarjassa 2009-2010 »
    
SM-sarjan 2009-2010 tilastot »
HC WEST 2004