Otteluraportit


Westin vauhti puristi mehut Fenixistä
HC Fenix - HC West 22 - 25 (10 - 11)

[28.1.09]
Kuva: Ville Vuorinen
Kaksi pistettä ja kolme tähteä. Joona Hertola aiheutti sekä koollaan että liikkuvuudellaan hämminkiä Fenix-puolustukselle. Kuva: Ville Vuorinen
HC West aloitti SM-jatkosarjan tärkeällä voitolla hakemalla kaksi pistettä ennakkoon vaikeaksi tiedetystä vierasottelusta Turusta. Vaikka armottomasti taistellut HC Fenix ei antanut missään vaiheessa periksi, sai se taipua lopulta kolmen maalin tappioon. Ottelun lopputulos 22-25 antoi Veikkauksen Tulosvedossa kertoimen 283,24.

Liekö kahden viikon takainen kohtaaminen ollut hyvin kummankin joukkueen muistissa sillä ottelun alku jatkoi siitä mihin Kauniaisissa viimeksi jäätiin. West vei kerta toisensa jälkeen Fenix-puolustuksen tuuliajolle ja Tomi Kurppa ehti kroppansa kanssa isäntien jokaisen heiton eteen.

Kolmessa minuutissa Johan Engström oli vienyt Daniel Wakenea kolmasti ja Kurpalle oli merkattu jo neljä torjuntaa. Kun Joona Hertola väänsi niinikään kolmannen maalinsa ottelun kahdeksannella minuutilla, oli West-johto lukemissa 6-1. Kurpan eteen oli tuossa vaiheessa pysähtynyt jo kuusi palloa, joista viimeisimpänä Ari Nurmisen seitsemän metrin heitto.

Fenix kavensi Nurmisen toisella seitsemän metrin yrityksellään, ja kun samaan aikaan Mikael Källman aloitti pelaajiensa kierrätyksen, pääsi Fenix juoneen käsiksi. West päätti hyökkäyksiään liian hätäisesti ja isännät pääsivät nopeilla ja puolinopeilla kirimään tasoihin (6-6, 15 min.), mutta ei ohi.

Tilanne normalisoitui hetkeksi Westin tehtyä ottelun neljä seuraavaa maalia mutta jälleen Fenix nousi lähelle (9-10, 26 min.). Tauolle mentiin tilanteessa 10-11. Kurppa oli tässä vaiheessa kentän kingi napsittuaan huikeat 14 torjuntaa. Joona Hertolan maalisaldo näytti tässä vaiheessa neljää.

Jos oli avausjakso edes jonkin tasoista käsipalloa, oli toinen puolituntinen lähellä kauden heikointa SM-sarjapalloilua. Pallo poltti kummankin joukkueen käsiä ja teknisiä virheitä kasaantui roppakaupalla kummallekin. Fenix puski hyökkäyksiään lähelle West-muuria ja pääsi pimennosta upottamaan palloja ohi Kurpan. Kuvaavin esimerkki oli Fenixin 13-13 tasoitus (33 min.) kun Nurminen heitti alavedon Westin keskipuolustuksen jalkojen juuresta niin että maalivahti ei nähnyt koko miestä.

Jakson puoliväliin mennessä Westin vauhti oli hyydyttänyt sen verran isäntiä että vieraat olivat jälleen karanneet neljän maalin karkumatkalle (15-19) ja Engström oli hyydyttänyt Wakenen, joka kerta toisensa jälkeen myöhästyi pysäytysyrityksissään. Wakenen kolmas kaksiminuuttinen oli liikaa jo hetkeä aiemmin varoituksen saaneelle Fenixin valmentaja Pietari Kapille, joka otti joukkueelleen toisen kakkosen.

Westin valmistautuessa kahden miehen ylivoimalla ratkaisemaan pelin lopullisesti, katkaisi Frank Isaksson ajatukset ja pallon, ja kontrasi tilanteeksi 16-19. Samoihin aikoihin tuomarikaksikon yhteispeli herpaantui ja ottelussa nähtiin muutama selkeä paikkausvihellys, joista molemmat kärsi vuoron perään. Jakob Engströminkin saatua varsin heppoisesti kakkosen oli kentällä runsaasti tilaa jonka kumpikin joukkue hyödynsi maalaamalla kerran. Källman rauhoitti tilanteen aikalisällään 49. minuutilla (18-21).

Viimeisen kympin aikana Westin Tapio Tierala piti huolen että kentällä tapahtuu. Kapteeni teki kaksi tärkeää maalia, joiden välissä ehti istumaan kahteen kertaan jäähyllä, viihdyttyään ensimmäisen jälkeen kentällä vain 20 sekuntia. Isäntien paras puhti oli jo hyytynyt Westin parempaan vauhdinpitoon ja pisteet irtosivat lopulta ilman pahempia ongelmia.

Ottelun parhaana palkittiin Westin sentterikolossi Joona Hertola, joka varsinkin avausjaksolla oli mahdoton pideltävä Fenixin keskipuolustajille. Johan Engström näytti erityisesti ottelun alussa olevan aivan liian vikkelä vastustajilleen ja Tomi Kurppa varmisti 24 torjunnallaan että pisteet matkaavat Kauniaisiin. Tapio Tierala vältteli maalintekovastuuta ratkaisuhetkiin saakka mutta kylmähermoiset neljä maalia toisella jaksolla nosti kapteenin ottelun ratkaisijoiden joukkoon.

Fenix esiintyi nyt pirteämmin kuin kertaakaan tällä kaudella Westiä vastaan. lähes parhaalla joukkueellaan liikkeellä ollut turkulaisryhmä oli kuitenkin numeroa liian pieni. Ehkä se puuttuva numero oli tällä kerralla Jonathan Rehnberg. Joukkueen kokenut nelikko Ari Nurminen, Niko Leikama, Frank Isaksson ja Daniel Wakene ei yksinään pysty otteluita voittamaan, leveyttä tarvitaan lisää sarjan kärkikaksikon uhkaamiseen.

Juhlamaaleja West-pelureille
Engströmin veljeksistä Johan rikkoi jälleen yhden rajapyykin urallaan kun mies teki ottelussa 800. SM-sarjamaalinsa. Joacim Broman onnistui ottelussa tekemään sadannen SM-sarjamaalinsa HC Westin paidassa.

Cocksille ja BK:lle voitot
Myös kierroksen muut ottelut kulkivat ennakko-odotusten mukaan. Cocks haki Siuntiosta pisteet maalijuhlaan 34-37 päättyneestä ottelusta ja BK-46 piti Atlaksen kurissa kotonaan maalein 31-21. West kohtaa tulevana lauantaina kotonaan BK:n, Atlas matkaa nyt Siuntioon SIF:n vieraaksi.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  1 -   4
  2 -   6
  6 -   6
  6 -   9
  8 - 10
10 - 11
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
13 - 15
14 - 16
15 - 19
19 - 22
21 - 23
22 - 25

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Johan Engström 6, Joona Hertola 5, Benny Broman 4 (3), Tapio Tierala 4, Jakob Engström 2, Joacim Broman 2, Teemu Hertola 1, Simon Wörlund 1, Rasmus Hallbäck -, Rasmus Wahl -, Jani Huttunen -, Joona Raerinne, Tomi Kurppa -, Cajitan Ywaya -.

HC Fenix: Daniel Wakene 4, Frank Isaksson 4, Ari Nurminen 4 (3), Niko Leikama 4, Stefan Salonen 2, Henrik Mohn 2, Christoffer Nyström 2, Lari Lapintie -, Henrik Nilsson -, Robin Sundström -, Vilppu Kuuluvainen -, Peter Vikman -, James Mashiri -, Axel Lindberg -.

Ulosajot:
HC West: Jakob Engström 2, Tapio Tierala 2.

HC Fenix: Daniel Wakene 3, Henrik Mohn, Pietari Kapi.

Varoitukset:
HC West: Benny Broman, Rasmus Wahl.

HC Fenix: Henrik Mohn, Niko Leikama, Christoffer Nyström, Pietari Kapi.

Yleisöä:
152.

Erotuomarit:
Jan-Erik Leandersson, Mikael Lindroos.

Ottelun HBL-tähtipelaajat:
   Joona Hertola, HC West
Niko Leikama, HC Fenix
Johan Engström, HC West

HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »

Hufvudstadsbladet valitsee miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa kolmen, kahden ja yhden tähden pelaajan. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Lisää ottelusta:
Turun Sanomat 29.1.09 »
CANews.fi 9.11.08 »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
HC Westin henkilökohtaiset ennätykset »
HC Westin joukkuekohtaiset ennätykset »

Vastapuolen versio:
HC Fenix »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-jatkosarjassa »
    
Tehot SM-jatkosarjassa »
    
Tähdet SM-sarjassa 2008-2009 »
    
MSM heitto- ja torjuntatilastot
2008-2009 »
HC WEST 2004