Otteluraportit


Taistelu ei riittänyt finaalipaikkaan
HC West - SIF 20 - 25 (11 - 10)
Otteluvoitot 1 - 3

[20.3.06]
HC West ei pelaa tämän kauden Suomen mestaruudesta. Asia ratkesi kun SIF otti Luolassa läpi ottelun hurjasti omiaan kannustaneen 625 katsojan edessä viiden maalin voiton ja jatkaa loppuotteluihin, joissa se kohtaa runkosarjan ja välierissä Cocksin voittaneen BK-46:n.

Isäntäjoukkue oli vakaasti päättänyt jatkaa ottelusarjaa vielä keskiviikkona Siuntiossa ja aloitti ryminällä. SIF:n avauskokoonpanona jo toisessa ottelussa esiintynyt B-miehistö ei saanut minkäänlaista otetta vastustajistaan vaan West lähti omille teilleen pitävän puolustuksen ja loistavasti jälleen aloittaneen Christian Segersvenin pitäessä nollan vierasjoukkueen maalisarakkeessa.

West johti ottelua 4-0 kun välieräsarjan paras pelaaja -ja Suomen paras käsipalloilija- Marcus Sjöstedt avasi vieraiden maalitilin ottelun 9. minuutilla. Tätä ennen oli Segersven ehtinyt torjua jo viisi siuntiolaislähentelyä ja käydä istumassa kaksiminuuttisen jonka hän sai törmättyään Toni Seijoon maalivahdinalueen ulkopuolella.

Johan Engström teki alivoiman aikana illan toisella osumallaan Westin neljännen maalin ja Tomi Kurppa torjui Seijon yrityksen. SIF:n Harry Wikström sai seuraavan kaksiminuuttisen teilattuaan Joel Sjölundin heittotilanteessa selälleen ja Jan Sundström rankaisi siuntiolaisia ylivoimalla kahdesti. 16. minuutilla West johti vielä 8-3 mutta SIF pääsi kahden maalin päähän Sjöstedtin kolmella perättäisellä osumalla ja tämä suora pakotti Westin ottamaan aikalisän.

Westin hyökkäyspeli alkoi osoittaa hyytymisen merkkejä ja puolustuksessa Roman Glinkin lisäsi Westin tuskaa tuomalla joukkueensa kahdella maalillaan tasoihin (8-8, 21 min.). Jakson loppupuolella West pääsi kahteen otteeseen pelaamaan ylivoimaa kun Wikström sai toisen kakkosensa ja Marcus Sjöstedt joutui heti perään jäähylle.

Jäähyjen aikana West ei saanut hyvistäkään paikoista palloja Jan Stoltin ohi sillä ainoastaan Rasmus Wahlin rankkari tuotti tulosta (10-9, 27 min.). Sjöstedt toi SIF:n tasoihin jakson viimeisellä minuutilla mutta West pääsi tauolle johdossa Wahlin viime hetken yläkulmaheitolla.

Heti toisen jakson alussa Westillä oli mahdollisuus karata mutta Stolt aloitti paraatitorjuntojen sarjan torjumalla Jan Sundströmin kontran. Sjölund ja Engström tekivät kaksi seuraavaa maalia mutta kun Stolt torjui muutaman avopaikan alkoi westin pelaajien kädet jäätyä. SIF tuli kahdessa minuutissa tasoihin ja Jon Blomsterin 14-13 johto-osuman jälkeen isäntien maalinteko tyrehtyi täysin.

Aikajaksolla 39-52 minuuttia Westin sarakkeeseen ei maaleja merkattu ja kun hurmokseen päässyt vierasjoukkue latoi maaleja peräti kahdeksan (14-20, 52 min.), alkoi toivo finaalipaikasta West-leirissä hiipua.

47. minuutilla Segersven sai Sebastian Aarnion heiton otsaansa ja mies kuumeni sen verran että sai tilanteesta illan toisen kaksiminuuttisensa. Aarnio sai samasta tilanteesta myös jäähyn. Segersvenin reaktion ymmärtää sillä Aarnio oli jo kertaalleen ottelun aikana osunut samaan paikkaan.

Westin kuivakausi päättyi Johan Engströmin toimesta kun SIF:n Wikström oli siirtynyt kolmannen jäähynsä ja punaisen kortin siivittämänä katsomon puolelle. Loppuhetkillä West kokeili vielä pelata ilman maalivahtia seitsemän kenttäpelaajan voimin. Saldoksi kertyi kolme tehtyä maalia SIF:n onnistuessa kerran pistämään pallon tyhjiin. SIF:lle kolmas voitto ja finaalipaikka otteluvoitoin 3-1.

Ottelun ratkaisu tapahtui toisella jaksolla kun Westin pelaajilta meni usko hyökkäyspäässä. Vastuuta alettiin siirtää vieruskaverille ja pallot heitettiin toisella jaksolla selkeästi profiiliaan nostaneen Stoltin ulottuville. SIF:n puolustusrivi toimi myös erittäin tiiviisti joten hyviä maalipaikkoja ei toisella jaksolla enää tahtonut kovasta yrityksestä huolimatta löytyä.

Ottelun jälkeen maaliskuun runkosarjan otteluiden perusteella tähtipelaajapalkinnon pokannut SIF:n Jan Stolt kohosi myös tämän ottelun tähtipelaajaksi, vaikkakin suurin syyllinen vierasvoittoon löytyy pelipaidan numero 3 sisältä. Marcus Sjöstedt juoni Westin puolustusta hajalle ja saalisti myös ottelun korkeimman henkilökohtaisen maalisaldon. Roman Glinkin oli myös hankala pideltävä.

Johan Engström nousi joukkueensa tehokkaimmaksi paitsi tässä pelissä myös koko välieräsarjassa. Puolustusmuuri teki loistotyötä kaikissa otteluissa ja ansaitsee erityismaininnan. Jälleen mahtavan ottelun pelanneen maalivahti Christian Segersvenin saldoksi ottelussa tuli 16 torjuntaa ja maalivahdille varsin harvinaiset kaksi jäähyä. Ottelun erikoisuus olikin että Segersven kärsi joukkueensa molemmat ulosajot.

Välieräsarjan ratkaisu?
HC Westin turmaksi äärimmäisen tasaisessa välieräsarjassa koitui joukkueen tehottomuus. Maalilukemilla 22, 22, 21 ja 20 ei nykykäsipallossa kovinkaan usein otteluita hyvästäkään puolustuksesta huolimatta voiteta. Johan Engström, Rasmus Wahl, Jan Sundström ja Joel Sjölund kantoivat Jakob Engströmin ohella valtaosan maalintekovastuusta.

Kun sama poppoo joutui lisäksi urakoimaan puolustuksessa, pelasi viisikko kovia minuutteja ottelusta toiseen. Jos verrataan tilannetta siuntiolaisten vaihtopenkkiin, nähtiin että joukkueensa taitavimmat pelin- ja maalintekijät Sjöstedt ja Glinkin pääsivät varsin usein keskittymään pelkästään hyökkäyksiin ja lepo toi kaksikolle lisää virtaa väsyneempiä vastustajia vastaan.

Kaikkia neljää välieräottelua tuomitsi kaksi tuomaria kolmikosta Jan Rönnberg-Peter Sundell-Christian Westerlund. Parasta kolmikon toiminnassa oli ensimmäisestä viimeiseen otteluun pidetty muuttumaton linja. Jossiteltavaa jäi ainoastaan toisen välierän loppuvaiheilla vihelletty muutama tuomio, jotka eittämättä vaikuttivat tasaisen ottelun lopputulokseen.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  2 -   0
  4 -   1
  7 -   3
  8 -   6
  9 -   9
11 - 10
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
13 - 11
14 - 15
14 - 18
14 - 19
17 - 21
20 - 25

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Johan Engström 5, Jan Sundström 4, Joel Sjölund 3, Toni Aalto 2, Jon Blomster 2, Rasmus Wahl 2 (1), Teemu Hertola 1, Tapio Tierala 1, Joona Hertola -, Jakob Engström -, Simon Wörlund -, Jani Huttunen -, Christian Segersven -, Tomi Kurppa -.

SIF: Marcus Sjöstedt 8, Roman Glinkin 7 (3), Fredrik Udd 3, Sebastian Aarnio 3, Johan Grönholm 2, Ville Kangas 2, Toni Seijo -, Roy Nyman -, Sebastian Sohlberg -, Petri Jansson -, Harry Wikström -, Niklas Holmberg -, Jan Stolt -, Stefan Thilman -.

Ulosajot:
HC West: Christian Segersven 2.

SIF: Marcus Sjöstedt, Harry Wikström 3, Sebastian Aarnio.

Varoitukset:
HC West: Teemu Hertola, Joel Sjölund, Tapio Tierala.

SIF: Johan Grönholm, Harry Wikström.

Yleisöä:
625.

Erotuomarit:
Jan Rönnberg, Christian Westerlund.

Ottelun tähtipelaajat:
   Jan Stolt, SIF HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »
Roman Glinkin, SIF
Johan Engström, HC West

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan ottelun kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain Kuukauden tähtipelaaja.

Joukkueenjohdon W-tähdistö:
   625 kertaa kiitos fiiliksestä!

HC Westin joukkueenjohto valitsee kevään 2006 aikana pelattujen pelien tapahtumien joukosta oman epävirallisen tähdistönsä omien kriteereidensä mukaan.

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Lisää ottelusta:
YLE Sporten 20.3.06: Sjundeå till handbollsfinalerna efter semifinalseger över West »

YLE Urheilu 20.3.06 »
HBL 21.3.06 »
Västra Nyland 21.3.06 »

Vastapuolen versio:
SIF »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-sarjassa »
     Tilastot Play off-otteluissa »
     Tilastot SM-runkosarjassa »
    
Tähdet SM-sarjassa 2005-2006 »
HC WEST 2004