Otteluraportit


Karjaa kaatui toistamiseen Kauniaisissa
HC West - BK-46 24 - 16 (8 - 6)

[22.2.06]
HC West ilmoittautui viimeistään tässä vaiheessa mukaan mestarispekulointeihin kun joukkue päihitti sarjaa johtavan Karjaan BK-46:n Luolassa tyylikkään esityksen jälkeen maalein 24-16 (8-6), lopputulokseen johon ei Veikkauksen Tulosvedossa ollut päätynyt kukaan.

Ottelun jälkeen harmittavan vähälukuinen katsomo mietti ääneen koska karjaalaiset ovat viimeksi jääneet yhden puolituntisen aikana kuuteen vaivaiseen osumaan. Vieraiden maalimäärä ei ihmetytä yhtään jos näki Westin huippukuntoisen Christian Segersvenin toimintaa kauden parhaan puolustustyön suorittaneen kenttämiehistön selän takana.

Westin viimeinen lukko oli yllätetty vasta kahdesti kun reilut kymmenen minuuttia oli ottelusta takana. Segersvenin kunnon sai tuta mm. SM-sarjan maalintekijätilaston ykkönen Andreas Rönnberg, joka ei löytänyt pallon mentävää aukkoa edes seitsemän metrin heitossa.

West johti 10 minuutin kohdalla maalein 5-2 ja vieraiden valmentaja Mikael Källman oli pakotettu käyttämään aikalisänsä, kun joukkue näytti pysyvän Westin vauhdissa mukana ainoastaan Jukka-Pekka Korpimäen haamupelastusten ansiosta. Aikalisän jälkeen Marcus Möller ehti lisätä karjaalaisten tuskaa riistämällä pallon ja kontraamalla Westin neljän maaliin johoon, ennen kuin aikalisän antimet alkoivat tehota.

Möllerin maali jäi Westin viimeiseksi osumaksi lähes vartiksi. Isäntien onneksi Segersven jatkoi maagisia otteitaan eikä BK päässyt kirivaiheessaan tasatilannetta (6-6, 24 min.) pidemmälle. West onnistui jakson lopussa vielä kahdesti maalinteossa ja painui tauolle 8-6 johdossa. Puolituntisen parasta antia oli kahden huippumaalivahdin paraatitorjuntakimara, sekä molempien joukkueiden erinomainen puolustuspeli.

West sai toiselle jaksolle lentävän startin kun Jon Blomster riisti pallon karjaalaisilta ja vei pallon läpi kentän toimittaen pelivälineen maaliin. Toisella minuutilla Korpimäki torjui Rasmus Wahlin rankkarin mutta joutui antautumaan Wahlin napattua paluupallon. Rönnberg kavensi tilanteeksi 10-7 ja seuraavassa hyökkäyksessä Westin peräänantamaton asenne palkittiin jälleen. Korpimäki torjui ensin sekä Wahlin että paluupallon kopanneen Möllerin heitot, mutta joutui antautumaan toisen paluupallon kaapanneen Tapio Tieralan edessä.

Wahl vastasi Westin kolmesta seuraavasta osumasta seitsemän metrin viivalta, jotka kaikki tuomittiin kun Teemu Hertolan yritykset viivalta estettiin väärin ottein. Hertola pelasi erittäin vahvan ottelun painimalla sekä hyökkäys- että puolustuspäässä BK:n väkivahvan sentterin Thomas Holmbergin kanssa. Holmberg jäi Hertolan käsittelyssä täysin pimentoon, mikä vaikeutti suunnattomasti vieraiden hyökkäyskuvioiden juonimista. Holmbergin jäähyn aikana West teki kolme maalia ja lipui jo tavoittamattoman tuntuiseen 15-8 johtoon (39 min.)

Karjaalaiset muuttivat tilanteessa 18-12 puolustuksensa epätoivoa tihkuvan 3:3 muotoon, jollaista vastaan West pääsi sunnuntaisessa HIFK-ottelussaan hiomaan hyökkäyskuvioitaan. West pelasi rauhallisesti ja varmasti vapaita maalipaikkoja joko viivalle tai läpiajoihin. Hertola, Tierala, Johan Engström ja Jon Blomster kävivät peräkanaa latomassa osumat karjaalaisten maaliin.

West voitti ottelun puhtaasti 24-16 ja jätti karjaalaiset ihmettelemään tilannetta. BK-46 on kauden 29 pelaamassaan ottelussa kärsinyt vain neljä tappiota, ja kaksi niistä on tullut Kauniaisissa. Isäntien liikkuvuus oli liikaa vieraille, joiden tähtipelaajat olivat tälläkin vierailulla täysin jäässä. Jac ja Robin Karlsson jäivät pelimaaleissa nollille, eikä Andreas Rönnbergistäkään ollut Westin kaatajaksi. Ainoastaan Jukka-Pekka Korpimäki saanee valmentaja Källmanilta hyväksynnän.

Isäntäjoukkue taistelee kotikenttäedusta välieriin ja joukkueen peliä oli ilo seurata. Erinomainen maalivahtipeli yhdistettynä erittäin tiiviiseen ja uhrautuvaan puolustukseen oli voiton tae. Christian Segersven torjui 22 kertaa mutta oli toisen jakson alussa pitkään työtön kun puolustus plokkasi karjaalaisten heitot tai pakotti heitot ohi maalin. Teemu Hertola oli joukkueen taistelun ruumiillistuma, sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Tapio Tierala säesti Teemua mainiosti, Rasmus Wahl ja Joel Sjölund vuorottelivat tehokkaasti pelinjohtajina ja Jon Blomster nousi toisella jaksolla näyttävästi esiin.

Kun West edellisen kerran kohtasi nk. neljän kärkeen kuuluvan joukkueen, pelattiin Siuntiossa ja tuossa ottelussa ei tuomarit pysyneet mukana lainkaan. Kaikkiin tämän kauden viimeisiin BK-46:n, SIF:n, Cocksin ja HC Westin keskinäisiin otteluihin on määrätty tuomarit jotka pystyvät pitämään kovemmankin ottelun hallussaan. Mitrunen-Förström tuomitsivat tämän ottelun linjakkaasti. Virheitä toki sattui mutta linja pysyi samana läpi ottelun.

Kärkiottelut jatkuvat
Samaan aikaan Torinossa pelattu Suomen ja USA:n välinen jääkiekko-ottelu, Tanja Poutiaisen pujottelu ja curlingin välierä oli harmittavan monen käsipallon ystävän valinta. Hieman harmittaa heidän puolesta sillä ottelussa oli juuri sellaista menoa ja meininkiä joka enteilee loistavaa käsipallokevättä kun taistelu Suomen mestaruudesta alkaa toden teolla.

Kannattaa siis tulla Luolaan 1.3.06 kello 19:00 kun West saa vieraita Siuntiosta ottelussa, jossa saattaa hyvinkin pelata vastakkain välierissä toisensa kohtaava kaksikko. Välissä West matkustaa Riihimäelle vähintään yhtä tärkeään otteluun Cocksin vieraaksi. Ottelu pelataan lauantaina 25.2.06 kello 16:00 alkaen.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  1 -   1
  5 -   1
  6 -   3
  6 -   5
  7 -   6
  8 -   6
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
12 -   8
15 - 10
16 - 11
18 - 12
21 - 14
24 - 16

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Rasmus Wahl 7 (5), Jon Blomster 6, Tapio Tierala 5, Teemu Hertola 3, Marcus Möller 2, Johan Engström 1, Toni Aalto -, Joona Hertola -, Jakob Engström -, Simon Wörlund -, Joel Sjölund -, Christian Segersven -, Tomi Kurppa -.

BK-46: Andreas Rönnberg 5, Fredrik Adamsson 3, Jac Karlsson 3 (3), Andreas Mavrostomos 2, Thomas Lindberg 2 (1), Johan Skogberg 1, Jan Helander -, Thomas Holmberg -, Robin Karlsson -, Kalle Rokka -, Fredrik Fagerström -, Jukka-Pekka Korpimäki -, Martin Pråhl -.

Ulosajot:
HC West: Jakob Engström, Teemu Hertola, Joel Sjölund.

BK-46: Thomas Holmberg.

Varoitukset:
HC West: Jakob Engström, Teemu Hertola, Rasmus Wahl.

BK-46: Thomas Lindberg, Thomas Holmberg, Fredrik Adamsson, Mikael Källman.

Yleisöä:
112.

Erotuomarit:
Päivi Mitrunen, Mona Förström.

Ottelun tähtipelaajat:
   Christian Segersven, HC West HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »
Teemu Hertola, HC West
Jukka-Pekka Korpimäki, BK-46

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan ottelun kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain Kuukauden tähtipelaaja.

Joukkueenjohdon W-tähdistö:
   Tavoiteltu Play-off asenne ja ilme
Criden maagiset torjunnat
Irtopallot haettiin lähes 100-prosenttisesti omille

HC Westin joukkueenjohto valitsee kevään 2006 aikana pelattujen pelien tapahtumien joukosta oman epävirallisen tähdistönsä omien kriteereidensä mukaan.

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Lisää ottelusta:
Etelän Uutiset 26.2.06 »

Vastapuolen versio:
BK-46 »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-sarjassa »
     Tilastot Play off-otteluissa »
     Tilastot SM-runkosarjassa »
    
Tähdet SM-sarjassa 2005-2006 »
HC WEST 2004