Otteluraportit


Pudotuspelit käynnistyivät Siuntiossa
SIF - HC West 20 - 16 (10 - 10)

[28.1.06]
Siuntiossa käytiin kiivas ja kovaotteinen kamppailu SM-pisteistä kun SIF ja HC West löivät yhteen. Käsipallon hienoudet jäivät äärimmäisen tasaväkisessä ottelussa vähemmälle kun hallitseva Suomen mestari pystyi kotihallissaan ottamaan neljän maalin voiton lukemin 20-16 (10-10).

Päivän ainoa vähämaalinen ottelu (kierroksen muut ottelut: Cocks-BK-46 40-36 (!), HIFK-EIF 35-35 ja HC Fenix-Arsenal 29-29) tarjosi tukuttain vauhtia ja sananmukaisesti vaarallisia tilanteita, joiden seassa pyörinyt tuomaripari sotki peliä minkä ehti.

Ottelun tunnetaso ja otteet enteilivät tulevia pudotuspelejä joissa SIF ja West voivat hyvinkin olla vastakkain. Pelaajat olivat tästä tietoisia ja aloittivat pudotuspelit jo nyt, tuomarit eivät tilanteeseen kyenneet reagoimaan. Sveitsissä pelattavissa EM-kisoissa on jokaisessa ottelussa puolustettu vastaavalla intensiteetillä kuin mitä Siuntiossa nyt nähtiin.

Ensiminuuteista lähtien kävi siis selväksi että kumpikin joukkue hakee ottelusta vain voittoa ja samalla mahdollisia etulyöntiasemia tulevia mitalipelejä silmälläpitäen. Tomi Kurppa ja Jan Stolt maaleillaan saivat iloita kovaotteisten puolustusmuurien takana ja molemmat herrat pitivät huolen että helppoja osumia ei saatu aikaiseksi. Kenttäpelaajista parhaiten vauhtiin pääsivät Marcus Sjöstedt ja Ville Kangas Siuntiosta. Kaksikko tekivät isäntien maaleista yhteensä seitsemän. West vastasi Jon Blomsterin ja Tapio Tieralan tehoilla, kumpikin onnistui ohittamaan Stoltin kolmasti.

Avausjakson suurimmat puheen- ja huolenaiheet liittyivät pelaajien turvallisuuteen. Aivan avausjakson viimeisillä sekunneilla SIF:n Stanislav Kopyl juoksi vaihtopenkiltä suoraan kontranneen Jakob Engströmin niskaan. Erotuomarit armahtivat miehen kuitenkin antamalla vain kaksiminuuttisen. Toiselle jaksolle ottelun tuomaritarkkailija lupasi tiukempia vihellyksiä ja niitä totisesti tulikin, tosin hieman yksipuoliseen tyyliin.

Westille tuomittiin toisella puolituntisella yhdeksän (!!) kaksiminuuttista sekä yksi suora punainen kortti Siuntion kolmea kakkosta vastaan. Kenttätapahtumiin nähden suhde on käsittämätön. Otteet kentällä olivat kovia ja ajoittain rajujakin, mutta eivät erityisen rumia.

Ei siis ole ihme että ottelu ratkesi ylivoimamaaleihin, joita SIF teki toisella jaksolla kaikkiaan seitsemän. Ottelun ratkaisuhetket tulivat toisen jakson 19.-23. minuuteilla, Westin vielä johdettua ottelua 13-14, kun SIF teki viisi maalia putkeen (14-14 -> 18-14), joista neljä ylivoimalla. Teemu Hertola teki 54. minuutilla toiveita nostavan kavennuksellaan tilanteeksi 18-15 ja seuraavien minuuttien aikana oli kaikki mahdollisuudet päästä tasoihin, ja jopa ohikin, mutta alivoimien tappaminen oli syönyt parhaan terän joukkueesta. Stoltilla oli helppo työ torjua maalia kohti tulleet yritykset.

Viimeisellä minuutilla Westin Jakob Engström sai katsella punaista korttia suivaannuttuaan SIF:n Marcus Sjöstedtin painiotteisiin tilanteessa jossa siuntiolainen ei edes yrittänyt tavoitella palloa. Sjöstedt kuitenkin selvisi tilanteesta pelkällä kakkosella.

Ottelun parhaimmistoa olivat veräjänvartijat Tomi Kurppa ja Jan Stolt. Kummallekaan maalivahdille ei ottelun aikana sattunut ensimmäistäkään lipsahdusta eli ns. ilmaista maalia. Keskinäisessä kilpailussa Kurppa joutui useammin venymään pahoihin heittoihin ja ansaitsi kolme tähteään.

SIF:n takamiesosaston Marcus Sjöstedt ja Ville Kangas tekivät ratkaisuhetkillä ne isot osumat ja Westistä ei tällä kerralla löytynyt vastaavaa arsenaalia. Westin kenttäpelaajista pirteimmät olivat Jakob Engström ja Tapio Tierala mutta koko joukkue osoitti taistelutahtoa ja lujaa asennetta vaikka vastoinkäymisiä tulikin yli tarpeen. Puolustuspäässä ei heikkoa lenkkiä joukkueesta löytynyt.

Lauantainen ottelukierros osoitti SM-sarjan edetessä kohti kevään mitalipelejä että kärkinelikko on erittäin tasainen ja kotikentällä saattaa olla odotettua suurempikin merkitys sijoituksia setvittäessä.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  2 -   2
  4 -   4
  5 -   4
  7 -   6
  9 -   9
10 - 10
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
11 - 11
11 - 12
13 - 13
15 - 14
18 - 15
20 - 16

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Jakob Engström 4, Tapio Tierala 4, Jon Blomster 3, Johan Engström 2, Teemu Hertola 1, Joel Sjölund 1, Rasmus Wahl 1 (1), Toni Aalto -, Joona Hertola -, Marcus Möller -, Simon Wörlund -, Jan Sundström -, Tomi Kurppa -, Christian Segersven -.

SIF: Marcus Sjöstedt 7, Ville Kangas 6, Roy Nyman 2, Harry Wikström 2, Toni Seijo 1, Niklas Holmberg 1, Sebastian Aarnio 1(1), Johan Grönholm -, Roman Glinkin -, Stanislav Kopyl -, Jan Stolt -, Stefan Thilman -.

Ulosajot:
HC West: Teemu Hertola 2, Jon Blomster, Joel Sjölund 3, Tapio Tierala 2, Johan Engström, Jan Sundström.

SIF: Marcus Sjöstedt 2, Harry Wikström, Sebastian Aarnio, Stanislav Kopyl 2.

Ottelusta sulkemiset:
HC West: Jakob Engström.

Varoitukset:
HC West: Teemu Hertola, Joel Sjölund, Tapio Tierala.

SIF: Ville Kangas, Harry Wikström, Stanislav Kopyl.

Yleisöä:
247.

"Erotuomarit":
Kenneth Weurlander, Tapani Kuri.

Ottelun tähtipelaajat:
   Tomi Kurppa, HC West HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »
Jan Stolt, SIF
Ville Kangas, SIF

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan ottelun kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain Kuukauden tähtipelaaja.

Joukkueenjohdon W-tähdistö:
   Tomi Kurpan loisto-ottelu
Joukkueen hermot pitivät jäähysumasta huolimatta
Joukkueen play off-tasoinen ilme ja -asenne

HC Westin joukkueenjohto valitsee kevään 2006 aikana pelattujen pelien tapahtumien joukosta oman epävirallisen tähdistönsä omien kriteereidensä mukaan.

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Lisää ottelusta:
Västra Nyland 29.1.06 »

Vastapuolen versio:
SIF »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-sarjassa »
     Tilastot Play off-otteluissa »
     Tilastot SM-runkosarjassa »
    
Tähdet SM-sarjassa 2005-2006 »
HC WEST 2004