Otteluraportit


Ennätykset remonttiin Luolassa
HC West - ÅIFK 40 - 12 (15 - 8)

[3.12.05]
HC West rikkoi omia ennätyksiään Luolassa vierailleen ÅIFK:n kustannuksella. Seuran suurin voittomarginaali ottelussa kirjataan nyt 28 maalin ja yhden ottelun maaliennätys 40 maalin suuruiseksi. Kotijoukkueen pelistä suorastaan huokui itseluottamus ja peli-ilo. West rikkoi 40 maalin maagisen rajan ensimmäisen kerran ja kunnian viimeistellä tuon osuman sai Toni Aalto.

Ottelu kulki kauttaaltaan isäntien komennossa kun vieraat heittivät hätäisesti ja huonoista paikoista pallon Westin maalilla torjuntavuorossa olleen Tomi Kurpan ulottuville. Isännät pitivät tempoa yllä ja juoksivat maalin toisensa jälkeen uuvuttaen vieraat, jotka antautuivat jo toisen jakson alussa.

Ottelun toinen jakso oli yksipuolinen näytös jossa statistin roolin suosiolla ottanut ÅIFK toivoi vain pikaista pääsyä bussiinsa ja takaisin Turkuun. Toisen puolituntisen kulku vierasmaalijärjestyksessä oli seuraava: 34 min. 18-9, 42 min. 25-10, 53 min. 34-11, ja 55 min. 37-12. Toinen jakso Westille ei enempää eikä vähempää kuin 25-4!

Westin joukkueessa oli niin paljon onnistujia että on vaikeaa nostaa ketään toisten yläpuolelle. Kurppa pelasi eleettömän varmasti maalissa, nyt oli nuoren Sebastian Widbomin vuoro näyttää valmentajalle osaamistaan, Jakob Engströmin spurtit vastustajan kontratessa hymyilyttivät jälleen ja Toni Aallon heitoissa oli rentoutta. Kaikki 10 kentällä käynyttä pelaajaa onnistui maalinteossa ja molemmille maalivahdeille kirjattiin rankkaritorjunnat.

ÅIFK:lla ei ollut kerta kaikkiaan sanan sijaa missään vaiheessa. Christian Illmanin loukkaantuminen ottelun toisella minuutilla oli kova kolaus turkulaisille, joilla ei yhteispeliä esiintynyt lainkaan. Maajoukkuemies Frank Isaksson on kauden neljässä kohtaamisessa onnistunut maalinteossa vain kerran. Virolainen Bert-Jan Pustonski on vaarallinen jaksaessaan mutta ei ole juurikaan uusia kikkoja kauden aikana keksinyt. Tällä kertaa Rasmus Wahl ja Tapio Tierala pitivät miehen helposti pimennossa. Maalivahti Thomas Lindström jäi täysin vaille tukea.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  2 -   2
  4 -   3
  7 -   5
11 -   6
12 -   7
15 -   8
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
19 -   9
23 -   9
28 - 10
31 - 10
37 - 12
40 - 12

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Toni Aalto 7, Jakob Engström 6, Sebastian Widbom 5, Rasmus Wahl 5 (1), Joel Sjölund 4, Jan Sundström 4, Teemu Hertola 3, Jon Blomster 3, Tapio Tierala 2, Anton Engström 1, Joona Hertola -, Simon Wörlund -, Tomi Kurppa -, Robin Borgman -.

ÅIFK: Bert-Jan Pustonski 4, Kristo Aho 2, Daniel Wakene 2, Thomas Engblom 1, Matias Laine 1, Sven Karvonen 1, Rabbe Lindholm 1, Peter Högnäs -, Christian Illman -, Fredrik Backman -, Tuomas Saarto -, Frank Isaksson -, Thomas Lindström -, Jonas Weckström -.

Ulosajot:
HC West: -

ÅIFK: Peter Högnäs, Tuomas Saarto.

Varoitukset:
HC West: Teemu Hertola, Rasmus Wahl, Anton Engström.

ÄIFK: Fredrik Backman, Kristo Aho, Frank Isaksson.

Yleisöä:
160.

Erotuomarit:
Tommy Nyman, Kenneth Weurlander.

Ottelun tähtipelaajat:
   Tomi Kurppa, HC West HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »
Sebastian Widbom, HC West
Jakob Engström, HC West

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan ottelun kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain Kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Lisää ottelusta:
Sportnytt 3.12.05 »
Turun Sanomat 4.12.05 »

Vastapuolen versio:
ÅIFK »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-sarjassa »
     Tilastot Play off-otteluissa »
     Tilastot SM-runkosarjassa »
    
Tähdet SM-sarjassa 2005-2006 »
HC WEST 2004