Otteluraportit


Fenixistä ei kunnon vastusta Westille
HC West - HC Fenix 22 - 12 (12 - 6)

[22.10.05]
HC West hankki helposti kaksi sarjapistettä kotihallissaan Kauniaisissa kun se kyykytti turkulaisen HC Fenixin ylivoimaiseen tyyliin. Loppulukemat 22-12 mairittelee neljän ottelun voittoputkessa seilannutta vierasjoukkuetta, jolla ei ollut kertakaikkiaan mitään annettavaa voittotaisteluun.

HC West oli dominoiva joukkue ottelun ensisekunneista alkaen ja varsinkin sen puolustus- ja maalivahtipeli läpi ottelun ansaitsevat kehuja. Tomi Kurppa ja Christian Segersven pelasivat ottelun puoliksi ja kumpikin joutui antautumaan vain kuudesti. Kurpalle torjuntoja kertyi 10 ja ottelun parhaana palkitulle Segersvenille 13. Puolustuskin oli hyvin Fenixin kuvioissa mukana: pallo riistettiin vierailta pitkälti toistakymmentä kertaa.

Isäntien hyökkäyspeli oli sitä vastoin erittäin tahmeaa ja ainoastaan vierasjoukkueen maalivahdin Ville Nordqvistin 21 torjunnan ansiosta maaliero pysyi suhteellisen siedettävänä vieraiden kannalta. Westin tavallisesti parhaat aseet -vastahyökkäykset- eivät tahtoneet käynnistyä millään ja asemapelissä Westin osumatarkkuus oli hakusessa kun pelaajat erityisesti toisella jaksolla tomuttivat avopaikoista toistuvasti päätypressuja.

Ottelun maaliluvuista voi päätellä että parhaiten onnistuivat maalivahdit ja kaikki kolme olivatkin erinomaisia. Westin parasta antia kentällä oli kelloakin tarkempi keskipuolustus (Joel Sjölund-Teemu Hertola-Tapio Tierala). Hyökkäyspäässä tehokkain oli Jon Blomster kuudella osumallaan.

HC Fenix, joka perustettiin käsipalloilusta keväällä vetäytyneen HC Denniksen raunioille, oli erittäin heikko. Jonathan Rehnbergin poissaolo näkyi hyökkäyspäässä vauhdittomuutena, polvivammainen Margus Varik nilkutti vain puolustuksessa ja kun joukkue vielä oli valinnut pelitavakseen "Kaikki pelaa"-tyyppisen ratkaisun, näytti siltä että joukkue ei edes itse uskonut mahdollisuuksiinsa Kauniaisissa. Loukkaantumisesta toipunut Ari Nurminen esiintyi alussa edukseen mutta hyytyi jo varhaisessa vaiheessa.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  2 -   0
  6 -   3
  7 -   4
  9 -   5
10 -   5
12 -   6
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
14 -   8
16 -   8
17 -   8
19 - 10
20 - 12
22 - 12

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Jon Blomster 6, Rasmus Wahl 4 (3), Marcus Möller 3, Tapio Tierala 3, Joona Hertola 2, Teemu Hertola 2, Joel Sjölund 2, Toni Aalto -, Jakob Engström -, Simon Wörlund -, Anton Engström -, Sebastian Widbom -, Tomi Kurppa -, Christian Segersven -.

HC Fenix: Ari Nurminen 5, Christer Lundqvist 3, Lari Lapintie 2 (1), Tony Lönnqvist 1, Mikael Lundin 1, Pablo Petit Ortiz -, Pekko Aalto -, Robin Sundström -, Antti Lagus -, Vilppu Kuuluvainen -, Margus Varik -, Christoffer Nyström -, Ville Nordqvist -, Peter Sarlin -.

Ulosajot:
HC West: Jakob Engström, Joel Sjölund.

HC Fenix: Pekko Aalto, Vilppu Kuuluvainen.

Varoitukset:
HC West: Jakob Engström, Teemu Hertola, Jon Blomster.

HC Fenix: Christoffer Nyström, Christer Lundqvist, Mikael Lundin.

Yleisöä:
185.

Erotuomarit:
Jan Rönnberg, Christian Westerlund.

Ottelun tähtipelaajat:
   Christian Segersven, HC West HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »
Jon Blomster, HC West
Ville Nordqvist, HC Fenix

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan ottelun kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain Kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Lisää ottelusta:
Turun Sanomat 23.10.05 »

Vastapuolen versio:
HC Fenix »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-sarjassa »
     Tilastot Play off-otteluissa »
     Tilastot SM-runkosarjassa »
    
Tähdet SM-sarjassa 2005-2006 »
HC WEST 2004