Otteluraportit


West taisteli voiton Cocksista
HC West - Cocks 28 - 25 (16 - 16)

[15.10.05]
HC Westin kauden toinen ottelu ns. suuria vastaan toi maukkaan kotivoiton viime kauden hopeajoukkueesta Riihimäen Cocksista. Äärimmäisen vauhdikas ja kaksijakoinen ensimmäinen puoliaika hurjasteltiin tasalukemiin 16-16 mutta toisella jaksolla West oli vahvempi ja osaavampi osapuoli vieden kaksi sarjapistettä ottelussa jossa Cocks ei päässyt kertaakaan nauttimaan johtoasemasta.

Westin peli sujui alussa kuin unelma. Hurmioitunut kotijoukkue teki selvää jälkeä Cocksin hyökkäyskuvioista ja paukutti 13 minuutissa lukemat 11-4. Westin erinomaisesti liikkunut puolustus tukki Cocksin kuviot ja pakotti vastustajan vaikeisiin heittoihin, joiden eteen maalissa pelivuorossa ollut Tomi Kurppa toistuvasti ehti. Vastahyökkäykset päätettiin useimmiten Marcus Möllerin toimesta sataprosenttisella teholla. Jos kontraus ei suoraan purrut, pelattiin hyökkäyspelit maltilla ja paikat vedettiin varmuudella verkon perille. Westin kaikista maaleista vastasi nelikko Möller-Teemu Hertola-Jon Blomster-Tapio Tierala.

Liekö keskittyminen murskaavan alun johdosta hieman herpaantunut kun vielä 21. minuutilla West johti 15-8 mutta muutama tauolle mentiin tasatilanteessa. Cocks hyödynsi vastustajansa heikot viimeistely-yritykset ja huolimattomat syötöt ja nousi peliin mukaan. Kai Elomaa sai loppusummerin jo miltei huutaessa tasoittaa pelin ensimmäisen kerran sitten alun 0-0:n. Riihimäkeläiset osoittivat kovaa asennetta kun eivät antaneet periksi.

Toinen jakso pelattiin huomattavasti tarkemmin kuin avausjakson maalijuhla, tästä suurimpana osoituksena oli vastahyökkäysten totaalinen puuttuminen. Ottelun ensimmäisen kaksiminuuttisen (Cocksin Ville Linden) aikana West nousi Rasmus Wahlin ja Joel Sjölundin maaleilla kolmen maalin johtoon (20-17, 36 min.), eikä enää johtoasemasta luopunut.

Cocks tosin kavensi Teemu Tammisen kahdella seitsemän metrin heitolla vielä maalin päähän (20-19, 39 min.) mutta West vastasi Möllerin alivoimamaalilla ja Joel Sjölundin kahdella upealla ja ennen kaikkea joukkueen kannalta tärkeään paikkaan tulleella onnistumisella. Tilanteessa 23-19 Cocksin Roald Karotom lisäsi joukkueensa tuskaa typerällä kaksiminuuttisella nappaamalla Joona Hertolaa heittokädestä kiinni. Seuranneen rankkarin toimitti Rasmus Wahl maaliin.

Vieraiden varsinainen etsikkoaika tuli Anton Engströmin ja Joel Sjölundin peräkkäisten kaksiminuuttisten muodossa. Cocks pääsi niiden aikana kahden maalin päähän (24-22, 51 min.) mutta Westin taistelutahto oli lopulta liikaa vieraille. Vieraiden viimeiset hyökkäykset olivat helposti isäntien puolustuksen luettavissa ja Cocksin nostettua viimeisenä epätoivoisena yrityksenään koko kentän puolustuksen, sooloili Tapio Tierala kahdesti maalintekoon.

HC Westin miehistö on ottelutahdin kovetessa joutunut varsin hurjaan harvennukseen, Cocksia vastaan saatiin pöytäkirjaan merkittyä vain 12 miestä mutta siitäkin huolimatta joukkueen työmoraali oli lähes koko ottelun todella korkea. Tomi Kurppa torjui ottelussa 19 kertaa ja oli astetta parempi kuin Cocksin kollega Timo Puhakka. Kentän puolella puursivat Joel Sjölund, Teemu Hertola ja Tapio Tierala keskipuolustuksen tiiviiksi. Toni Aalto maalasi kaikki osumansa voiton kannalta tärkeään saumaan. Vierailija Cocks oli joukkueena huomattavasti isäntiä hajanaisempi ja jätti osaamisestaan hieman epäselvän kuvan.

Toista ottelun tuomareista näytti usein kiinnostavan vaihtopenkkien tapahtumat enemmän kuin otteet pelikentällä. Jos vaihtopenkiltä sattuu ajoittain kuulumaan tavallista kovempaa älämölöä, se ei välttämättä tarkoita että siellä arvostellaan tuomareita.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  2 -   2
  8 -   3
11 -   6
14 -   8
15 - 12
16 - 16
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
19 - 17
21 - 19
24 - 19
24 - 21
25 - 22
28 - 25

Ottelun tilastot:

Maalit:
HC West: Marcus Möller 6, Jon Blomster 5, Teemu Hertola 4, Tapio Tierala 4, Toni Aalto 3, Joel Sjölund 3, Rasmus Wahl 3 (2), Joona Hertola -, Anton Engström -, Sebastian Widbom -, Tomi Kurppa -, Christian Segersven -.

Cocks: Teemu Tamminen 7 (4), Sergei Klenov 4, Rostislav Grinishin 4, Jyri Welling 3, Ville Linden 2, Roald Karotom 2, Pietari Kapi 1, Antti Valo 1, Kai Elomaa 1, Mikko Petäjä -, Niko Bergholm -, Ville Viljanen -, Timo Puhakka -, Paavo Nelke -.

Ulosajot:
HC West: Toni Aalto, Marcus Möller, Joel Sjölund, Rasmus Wahl, Tapio Tierala, Anton Engström.

Cocks: Pietari Kapi, Ville Linden, Roald Karotom.

Varoitukset:
HC West: Joona Hertola, Teemu Hertola, Tapio Tierala.

Cocks: Rostislav Grinishin, Niko Bergholm, Roald Karotom.

Yleisöä:
180.

Erotuomarit:
Tapani Kuri, Krister Illman.

Ottelun tähtipelaajat:
   Marcus Möller, HC West HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »
Teemu Tamminen, Cocks
Jon Blomster, HC West

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan ottelun kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain Kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Vastapuolen versio:
Cocks »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit »
    
Tilastot SM-sarjassa »
     Tilastot Play off-otteluissa »
     Tilastot SM-runkosarjassa »
    
Tähdet SM-sarjassa 2005-2006 »
HC WEST 2004